Куче-пазач нахапа работници в цех

Собственичката: Нехуманно е да бъде само вързано
19 окт 2015 14:31,
29
Куче-пазач нахапа работници в цех
Нахапаният работник. Снимка: Dnes.bg

Служители в производствен цех бяха зверски нахапани от кучета-пазачи. Инцидентът е станал в пловдивското село Крумово. Причината – кучетата били пуснати да се разхождат в двора между работниците. За случая вече са уведомени прокуратурата и Инспекцията по труда.
 
"Бях редовна смяна на работа и като излязох да запаля цигара в обедната почивка, кучето се нахвърли върху мен и започна да ме хапе", разказа пред Dnes.bg пострадалият работник Тодор.
 
Младият мъж има тежки рани по ръцете и слабините. Оказва се, че не е първият нахапан. Преди по-малко от месец млада жена е била нападната от същото куче. Тя била повалена на земята и ръфана по шията и главата.

От КТ "Подкрепа" са категорични, че мястото на кучето не е в двора с работниците и са уведомили за случая прокуратурата.
 
"Това куче трябва да се махне от там", разказа представителя на синдиката Иван Балталийски.
  
Собствениците твърдят, че са предупредили работниците за отвързаното куче, но не очаквали то да нападне хора.

"Колегите бяха предупредени, че животното ще е пуснато, защото е нехуманно да стои постоянно вързано", заяви Надя Климентова, която е собственик на цеха.
 
Кучето вече е изведено от двора, а районната прокуратура в Пловдив започна проверка на случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куче- пазач не може да се оставя без надзорСъщото се отнася и за съоръжения като капани и т.н.Сега тая психопатка трябва да плати солени обезщетения
14
2
 
5
 
! Отговори
me преди 8 години
Че не е трябвало кучето да е пуснато след като знаят, че е агресивно, не е трябвало и да си носят последиците. Обаче, може би трябва да се замислите дали в нормалните държави, хората държат навсякъде кучета-пазачи. Или там може би разчитат на полицията да пази собствеността им. В БГ,особено извън града, полицията не счита за нужно да се занимава с патрулиране и орхана и съответно, човек трябва да държи поне няколко, големи и зли кучета, за да има шанс да не го ограбят 15 пъти.
13
0
 
6
 
! Отговори
чичо доктор преди 8 години
на несоциализираните кучета само лопата по главата!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На хуманната стопанка само ще кажа, че в хуманните държави тези кучета се хващат и понеже са агресивни и несоциални директно се приспиват със спринцовката. Да не забравяме, че не сме в джунглата, а все пак живеем в градове и това е производствен цех! То бива дебелоочие и наглост, но някои хора вече наистина трябва да ядат бой, че да им дойде акъла в главата!
11
1
 
17
 
! Отговори
Закон преди 8 години
Ако бяхме в нормална държава тая *** ще има да плаща толкова глоби и обезщетения, че направо ще съжали деня, когато е станала кучефилка. Вероятно има липса на кучешки чип, паспорт, ваксини, данък, после следва обезщетение за физически щети- 3000 лева, морални щети и уплаха - 10 000 лева. Това ще е за назидание на всички наглеци, които използват *** за безплатна охрана и ги държат гладни, за да са злобни. Колко деца бяха изпохапани?!
10
1
 
24
 
! Отговори
тази преди 8 години
Сега тази 'ХУМАННАТА" да заплати всички лекарства, лечение и един месец почивак на работника, АКО не е увреден някой мускул: в такъв случай- да плато ОБЕЗЩЕТЕНИЕ! Нали е ХУМАННА???
9
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
sindikati se zastapvat za rabotnici i to predstavete si v 4astna firma ne moje da bade,auuu dali ve4e ne sme v Evropa
8
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6Българи - шмекери, НЕ КРАДЕТЕ, и кучетата няма да ви хапят.По преобладаващите тук постинги, настървени срещу кучетата, се вижда как преобладават крадливците, шмекерите, мързеланците, които яростно се защитават. Е, едно куче ще отровите (но гледайте вие или детето ви да не хапне наденичката) ама "следващото" може да е с пистолет и белезници на колана ...
7
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
освен всичко друго, как да му каже кучето, че този работник не може да кръшка от работното си място за да пуши, което е забранено по закон на обществени места. Разпасана работа!
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои нашенски селски бизнесмени приемат на равна нога кучета и хора. Дори кучетата за тях са на по- високо стъпало- не работят, а ги хранят. Хората са им като роби. Българи, не работете за нашенската селска мафия!
5
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата са пазачи, дори и вързани, те виждат и помнят крадците и зловредниците. Затова,"уважаеми" първични умове, с кръвнишка реакция "убий животното", е назначено разследване. Кой знае, какво ще излезе. Нито една куче, не би се нахвърлило върху хора, които ежедневно са покрай него. Кучетата са по-умни от някои хора. Мразят крадците. А тези, които тук се нахвърлят срещу пазача, са крадливци, които все гледат да дръпнат от чуждото. Така защитават себе си. Манипулират предварително обществото.
4
4
 
47
 
! Отговори
Веселин преди 8 години
Абе къде живеем бе?Какви работодатели има,направо не е истина.Не било хуманно да връзва кучетата,а сега ако имаме истински съд трябва да си прехвърлят бизнеса на пострадалите хора,или поне по 100 бона на калпак ,та да разберат ,че хората или по точно техните работници също имат права и то по -големи от на кучето....
3
30
 
7
 
! Отговори
senseipetz преди 8 години
ми то кучето помни какво са му причинявали и можеби и сега нещо са опитвали да правят и то ги е скастрило
2
19
 
7
 
! Отговори
без преди 8 години
Бай *** все трепе и кълца. Еле па по-слабите, че за истинските каузи не му стиска да се бори.
1
6
 
54
 
! Отговори
14:34 преди 8 години
Разбира се, че не хуманно да е само вързано, колко по-хуманно е да яде хората.. Тази е тотален психопат, който трябва да бъде осъден!