Плащаме с металната двулевка от 7 декември

Старата банкнота все още ще бъде законно платежно средство
22 окт 2015 20:29,
25
Плащаме с металната двулевка от 7 декември
Снимка: Bulgaria On Air

От 7 декември пускат в обръщение новата метална двулевка, която ще бъде с емисия 2015г., съобщиха от пресцентъра на БНБ.

На лицевата страна на монетата в центъра на вътрешния кръг е обозначена номиналната стойност с цифрата "2", набраздена с линии. На обратната страна на монетата във вътрешния кръг е разположен стилизиран образ на Паисий Хилендарски и са изписани годините "1722 - 1773".

БНБ подчертава, че банкнотите с номинална стойност 2 лева, емисии 1999 г. и 2005 г., ще продължат да бъдат законно платежно средство едновременно с новата разменна монета от 2 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами за кой да гласуваме ве,токмак?За комунистите дет се осират всеки път ли? Или за турците от ДПС-то? А,може би за лудия Волен-недоволен или Яне Янев смешника с неговото РЗС.От всички *** нека да изберем по-малкото зло-Герб
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАКА КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ САМО СЪС ДЖЕЛЕЗНИ ЛЕВЧЕТА ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ НА МУТРЕТАТА. ТО И БЕЗ ТОВА КНИЖНИТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ГОРАТА.
11
1
 
7
 
! Отговори
цафас преди 8 години
Егаси балалайката, досега преди да ида на дискотека или на клубче на морето винаги влачех една пачка на по 2 лева, за да избегна недоразумения от рода да поръчаш бира за 4 лева, да дадеш 10 и стрина с пдоносите да ти каже: Еми нямам да ти върна. Ели да си в такисто и копърката да ти каже: Е немаш ли по-дребни и да ти вземе повече. Сега кво? Монети ли ше влача с мене?
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Редно е да се промени курса лев евро и да стане около 3-4 лева за евро. Не може цените да растат по малко в сравнение със заплатите. Вижте цената на горивата преди около 15 години и сега и сравнете със заплатите.
9
4
 
5
 
! Отговори
NZ преди 8 години
До Дони:Банките фалират по други причини. Сеченето на монети няма нищо общо с причините.По темата: Да, това означава инфлация, но на база 15 години не е кой знае каква. Нормално е да има средно-годишна инфлация от 2 до 5 %. Когато пуснаха двулевките през 99-та минималната работна заплата е била 67 лева, а сега е 380 лв. разлика около 50 пъти. Банкнотите от 200 лева трябваше отдавна да са факт и да се говори за банкнота от 500 лв. Отделно през 1999 г. можеше да си купиш нещо с 2 лв.
8
2
 
11
 
! Отговори
един брой бедняк преди 8 години
Днеска плащаме с последните двулевки,утре хващаме патлаци и двуцевки!!!!
7
9
 
4
 
! Отговори
платен трол преди 8 години
До ФАКТИТЕДа ама на нас за тези години ни вдигнаха в пъти парите .....и инфлацията не ни бърка!Да му мисли *** със скъсания джоб!
6
2
 
9
 
! Отговори
Ваш Жан преди 8 години
До до Ваш ЖанИма време и банкнотата от 50000 ще дойде !Какво се оплаквате едно време бащите ви станаха милионери сега и децата ще станат ;)
5
2
 
10
 
! Отговори
до Ваш Жан преди 8 години
от Ив. КостовА банкнотките от 50 000?Помните ли ги?
4
12
 
8
 
! Отговори
Дони преди 8 години
И зщо ще се правят разходи за "сечене" на нови монети? И после се чудим защо фалират банки!! БНБ или разполага с много пари,( които съм сигурен, че няма)...или управителя на БНБ е без Главния МОЗЪК . Most probably I guess
3
6
 
25
 
! Отговори
Ваш Жан преди 8 години
то така се почва.....очаквайте скоро и банкнота от 200 лева и от 500 лева.
2
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази монета от два лева показва колко са се обезценили парите вече. Също така с тази стъпка ни подготвят за еврото. Монетата от два лева ще стане монета от едно евро.Хляб - 1 лев ще бъде 1 евро...
1
4
 
39
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До ВРЕМЕНачалото на хиперинфлацията ли?