Драма в Девин: Никой не иска да ходи на балотаж

Още един кандидат за кмет на града се отказа от втория тур
28 окт 2015 17:11, Красимир Ангелов
18
Драма в Девин: Никой не иска да ходи на балотаж
Снимка: БТА

Балотажът за кметското място в Девин е пред провал, след като и кандидатът на ДПС за кмет Здравко Василев се отказа от участие в предстоящия балотаж, съобщиха от ОИК- Девин.

Василев е депозирал днес молба за оттегляне от втори тур, само ден след като бе допуснат до балотаж, съобщава БТА.

Всъщност Василев остана трети на първия тур с подкрепата на 17.23% от своите съграждани. Кандидатът на ДПС обаче бе допуснат вчера до балотаж, след като от втория тур се отказа досегашният кмет на града Цветалин Пенков, който е с втори резултат след вота на 25 октомври.

С най-висок резултат от първия тур е кандидатът на ГЕРБ Красимир Даскалов, предпочетен от 40.99 процента от гласувалите. Срещу него обаче на този етап не иска да се изправи никой.

От ръководството на ОИК- Девин заявиха, че очакват по казуса да се произнесе ЦИК. В закона не е предвидена хипотеза как се процедира, ако и третият по брой гласове кандидат от първия тур се откаже от надпреварата, коментират от Общинската избирателна комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
До Анонимен:Кой е изнудван да се откаже?Стига извинения,Тези двамата Василев и Пенков на миналите избори пак играха двамата с/у Семчев.Двамата играят за ДПС,нищо че единият се води към БСП.Хората в града ги разбраха що за крадци са и за това гласуваха за К.Даскалов.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера какво се случва с този град вече.. превърнахте го в едно нищо.. алчни мръсни политици..как не се наядахте на пари.. младите хора почти всички се изселиха от града заради вас.. и защо ли?? Защото гледате вие само да сте добре.. ами продължавайте така.. А какъв хубав град беше преди..
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УМНИЦИ ! НЯКОЙ ГИ Е КОНСУЛТИРАЛ , ЧЕ ПО ТАКЪВ НАЧИН СЕ КАСИРАТ ИЗБОРИ И СЕ ОТИВА НА НАВИ . МИСЛЯТ ЛИ ТЕЗИ ДВАМАТА , ЧЕ ПО ТАКЪВ НАЧИН ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ГЛАСА НА ВЕЧЕ МИСЛЕЩИТЕ ХОРА .
13
3
 
3
 
! Отговори
Хитреци преди 8 години
Айде, нови избори в Девин. Дупка в закона. Така загубилия кмет ще си кметува дълго, дълго.
12
4
 
4
 
! Отговори
леля Здравка преди 8 години
До АнонименС чистите си сърца,анонимен.А не като тия двамата Пенков и Василев и Партрейд разбира се ядат боб от едно гърне.На хората им омръзна ДПС.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IZNUDVAN E,ZA DA SE OTKAGE.
10
5
 
13
 
! Отговори
Коце Маце преди 8 години
Не знам какви доводи в своя подкрепа биха представили за случая в Девин,проправителствените платени клакьори в този сайт, за тази безпрецедентна вест,а именно че двамата опоненти за балотажа на кандидата на ГЕРБ са се отказали от надпреварата още . . . преди изборите !Явно е че Ким Чен Ур би трябвало да дойде в България, за да се научи от вас как семанипулират и фалшифицират избори !
9
3
 
18
 
! Отговори
от девин преди 8 години
че то за тези братя даскалови всички знаят че са шефове в полицията и имат бизнес и имоти в гърция,за какъв балотаж за какъв цирк става на въпрос.в девин си знаят най-добре.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Н.Тия много лесно се отказаха от баницата....сами си правим изводите.
7
5
 
5
 
! Отговори
Драсти колега преди 8 години
Много мъдро решение и на двамата. Явно - нямат никакъв шанс ако не подкупят... Така и някой лев за дъпвавата може да артиса, ако няма балотаж, пък и те ще си останат с по един мандат за спомен.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ и окупатора САЩ терор и заплахи да се откажат от балотаж.. Дори да си по-слаб трябва да се биеш заради симпатизантите и феновете .. това е ненормална политическа практика някой да се отказва от битка
5
5
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Защо двама депесари кандидатстват едновременно за една и съща изборна длъжност? Нали това ще доведе до разполовяване на гласовете на симпатизантите на ДПС? Това ли е била целта на договорката, която ти подозираш, че е станала задкулисно?
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А този досегашен кмет на града, който също се е отказал да участва на балотажа, той от коя партия е?До 1Може и да не ги заплашва този Даскалов. Възможно е на другите двама кандидати да е обещано по някое апетитно парче от баницата или пък по партийна линия да са им изкомандвали да се оттеглят.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ismisleni grosni podkupeni isbori resil sa bG resil sa vlasta pravosadieto i sa ba4variva golamata Ministerka usmislenata
2
12
 
4
 
! Отговори
joe преди 8 години
най-вероятно с нищо.. знаят си, че няма как да спечелят, какво да се пънат. нали вече са си свършили своето и са вкарали хора в общинския съвет..
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нещо наговорено тук. Пенков и Василев са депесари.