Циганското лято ще ни радва и през новата седмица

След 22 ноември - сняг ще трупа на парцали
6
Циганското лято ще ни радва и през новата седмица
Снимка: Reuters, архив

Вятърът ще отслабва, бурното вълнение по морето ще се успокои, а първият работен ден на следващата седмица ще започне с температури - от минус 1 до 5-6 градуса. Живакът обаче ще се покачва и следобед максималните стойности ще са между 13 и 18 градуса, съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков пред в. "24 часа".

Почти всеки ден от седмицата ще започва с мъгли и ниски облаци в низините, но следобедите ще са слънчеви и приятни.

В сряда и четвъртък максималните температури ще достигнат до 14-19 градуса, а в крайните южни райони като Сандански и Петрич може да ударят и 20 градуса.

Циганското лято ще продължи до 7 ноември.

По-студена вълна идва към Балканския полуостров в събота, каза още метеорологът. По-съществената промяна на времето ще се усети от неделя вечерта с преноса на студен въздух от север, който ще обхване цялата страна.

Температурите ще се понижат с 3-5 градуса.

Оттогава започва по-продължителен валежен период за Южна и Източна България. Термометрите ще се покачват едва до 8-13 градуса.

Заради слънчевото време следващата седмица ще е идеална за разходки в планината. Туристите обаче трябва да са добре облечени, защото сутрин над 2000 м височина температурите са отрицателни - от -4 до -2 градуса, а максималните  ще са едва 2-3 градуса и има опасност от измръзване, каза още Петър Янков.

Първата половина на ноември се очертава суха. Повече валежи ще има след 15 ноември. Прогнозите са месецът да е в параметри до климатичните норми.

Първите снеговалежи в населените места може да се очакват след 22 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
GIAYR SMA4KAN преди 8 години
kakvo stana s komentara na giayrskia rom.........
1
3
 
14
 
! Отговори
учуден преди 8 години
Абе, днес беге, нали тази думичка която вие използвахте беше "нечиста"?Нали не трябва да се използва?Тогава защо използвате този термин? Не е ли по-правилно вече да казваме "ромско лято"?Между другото, докато бях в Щатите, там на това му викаха "индианско лято".И те са се объркали явно. Сигурно е по-коректно политически да му викат "лято на кореняците американци"?