Блокада на пътя Пловдив-Пазарджик за винетките

Недоволни се готвят всяка вечер да затварят пътни отсечки
Обновена: 18 ное 2015 21:03 | 18 ное 2015 20:56,
25
Блокада на пътя Пловдив-Пазарджик за винетките
Снимка: Dnes.bg

Десетки автомобили блокираха за кратко пътя Пазарджик - Пловдив тази вечер. Акцията им е в знак на протест срещу поскъпналите винетки.

Повече от час над 200 недоволни от новите цени на винетките паркираха колите си посредата на  главното шосе.

Така те спряха движението по натоварения участък и се подписаха в подписка, която ще изпратят в българския парламент.

"Сравняват ни с една Швейцария, където заплатите са 2-3 хиляди евро, а винетките 150 евро, а ние да не би да сме Швейцария. Ние сме най-бедната държава в евросъюза, а увеличават само такси, данъци, винетки и хранителни стоки”, разказа пред Dnes.bg един от протестиращите.

"Тази година 5 гуми пукнах и карам с изтъркани гуми и все едно съм си платил двойна винетка”, твърди друг недоволен.

Според присъстващите нито нивото на доходите у нас, нито състоянието на пътната мрежа в страната оправдават повишаване на цените на винетките.

Недоволните се заканиха, че всяка вечер ще блокират важни пътни отсечки в района, докато държавата не отстъпи от намеренията си за увеличаване на винетните стикери.

Във вторник протести имаше в Пловдив, Слънчев бряг и Самоков. За 28 ноември е обявен национален протест срещу поскъпването на винетките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: пловдивпротествинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако парите от тези винетки отиват по предназначение - проблем няма кой знае какъв. Въпросът е, че няма да отиват по предназначене, ами за да стоплят нечий катаджийски джоб и да купят гласа на някой друг ром. Затова - бой по канчето!
20
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Не мога да ви разбера, хора. Чета тук едни коментари, свят да ти се завие-анти-Герб пишели, комунисти били, червени били-абе ние българи ли сме или бенбени някакви! Всички ни мачкат, без значение от пристрастия и мнения, всички сме зле, и в евро-доклада го пише, и в черния списък на ЕС сме, но виж ти, били писали тук червени! Ама засрамете се и дайте ръце да се оправим вече, че е на мрене положението! Заедно сме в кюпа и всички ни правят на магарета!
19
10
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Как ги пукате толкова тези гуми? Май е време да се замислите дали изобщо можете да шофирате, пък след това да ревете за увеличението на винетките.
18
0
 
5
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,ТОВА Е НАЧИНА ДА ЗАПУШИМ НЕНАСИТНИТЕ УСТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРЕСТЪПНИЦИ.АКО НЕ СЕ РАЗБЕРАТ ИМА И ДРУГ НАЧИН КОИТО ЩЕ СЕ ХАРЕСА НА ВСИЧКИ НИ И ЩЕ Е ЗА ПОСЛЕДНО НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда, както казва 18-ти "видими резултати за България ". Не ви ли прави впечатление, че герберастите поголовно вдигат данъци СЛЕД ИЗБОРИТЕ.Гледайте да не го забравите това до следващите избори.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. Това не е поскъпване, а РЕФОРМА!2. Този кредит на МВФ трябва да се връща. Та както каза Боко... "Видими резултати"
15
8
 
7
 
! Отговори
Потребител преди 8 години
Следя няколко новинарски сайта. Тук отчетливо и натрапливо лъха червена пропаганда. Абсолютно под всяка новина, дори и несвързана с политика, се говори анти-ГЕРБ. Използва се еднообразна реторика, сякаш коментарите се пишат от двама-трима човека. За разлика от другите сайтове, тук липсва някакво съотношение м/у застъпници и противници на управляващите, липсва разнообразие на мненията. Жалко, че по такъв жалък начин действа този сайт.
14
3
 
2
 
! Отговори
До анонимния 12 преди 8 години
Като си се спасил какво те засяга как ще живеем ние тука бре. Гледай си новата fatherland и за там давай акъл кой какъв е и как да стават нещата
13
5
 
8
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Бойко,ли Мойко ли?Лили ли?Не зная но картината в нашата страна е просто покъртителна,народа е адски ограничен,адски мързелив,адски ***,*** бликат на всяка крачка,а като стане въпрос за плащане,не го търси....Ако го гледаш иначе от страни,всеки претенции,всеки злата наредил,за телефони,айфони,мобифони и т.н. е всеки разговор,не слизаме от колите,а сега винетките много скъпи,ами няма да си купувате бе,то това не е по задължение.Изобщо *** И ОГРАНИЧЕН НАРОД.
12
8
 
7
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Бмв 3-ка 90-та година с PA-регистрация,телефон с операционна система и фейсбук на него(на изплащане за 2години),гуми трета употреба на бавареца и много скъпа винетка.....Това мили сънародници е истинската картинка в нашата татковина.Стигащите малко след GSM с чесане по екрана може и да са разбрали написаното.
11
3
 
17
 
! Отговори
боц преди 8 години
Абе Аноним 12, въпроса не е в 30-те лева, а в това, че тези (Лилянка и Бойко) се оказаха големи лъжци и крадци!!! Едно говореха преди изборите, а друго правят след това!!!Никой не понася да бъде лъган и окрадван!!!
10
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тва е простия българин. Иска хубави шосета ама, за 30 лева голям цирк ще направи. Сега ще издухат по 40-50 за гориво цигари и кафета, само и само да не даде 30. Проста работа. Друг е въпроса че човек който няма по 2.5 на месец за винетка не трябва да има кола, щото явно няма пари за нея и освен че му пречи е опасен. Замърсява много и т.н. Добре че се спасих от тая простотия.
9
1
 
24
 
! Отговори
boc преди 8 години
Честито ви БойкоУправление!Онази па*ч***а, Лилянака, преди изборите каза по ТВ, че от 2016 ще има електронни винетки и цената няма да се променя, но след "грандиозната победа" на изборите по Цветановски, всичко се промени!ГЕРБ започнаха да ни на**зват отвсякъде.И вече хора, които са гласували за тяхните кметове казват, че никога вече БОЙКО и ГЕРБ!!!Тези се оказаха по-големи крадци и българо**ийци от БСП и ДПС, взети заедно!!!
8
0
 
11
 
! Отговори
Miniorski vlak преди 8 години
Koito kara po hubava magistrala, da plasta magistralni taksi na kilogram MPS i na kilometar distansia izminat pat, kakto e v Elada, Italia, Francia, Austria. Koito iska barzo da leti i barzo da umira po bg magistralite, sam si plasta kefa.Koito kara po starite okoliiski patista ot rimsko i tursko vreme ,s bezbroi zavoi i dupki - na kogo da plasta - na rimlianite i na sultanite li? Svarshiha budalite v RBg. Nikakvi vinetki. Samo patni taksi. Vinetki sa neefektivni instrumenti. Izhvarliame gi.
7
0
 
5
 
! Отговори
Uups преди 8 години
Aide, B2 svarshi.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко на което се повишава цената без покритие - протест!
5
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
500 лв да станат винетките за вас, червени каскети!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GRAGDANITE NA STOLIPINOVO I KV.IZTOK-PAZARDGIK BLOKIRAT MAGISTRALATA SRESHTU 20 LV. NADNIZA+10 LV. ZA BENZIN.BEDNI SA HORATA--PROSTETE IM.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е по вреден мента стоянова или некой каналджия?
2
44
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
8лв месечно излиза тая пуста винетка бе... сети ли сте за кво да протестирате... ***!!!