Пиянската полска "бомба" струва на държавата 100 000 лева

Фалшивият сигнал изпреварил планирано учение за реагиране при атентат
21 ное 2015 07:45,
44
Пиянската полска "бомба" струва на държавата 100 000 лева
Снимка: Булфото

По ирония на съдбата случаят с принудително приземения полски самолет е съвпаднал с планирано съвместно учение на летището, общината и МВР в Бургас за реагиране при терористичен акт, което трябвало да се проведе след броени дни.

Така взаимодействието на службите и готовността им да действат при атентат били проверени по-рано покрай пийналия поляк Войчех Майевски, който подлуди държавата с фалшив сигнал за бомба в “Еърбъс 320”, превозващ 161 пътници от Варшава за египетския курорт Хургада, пише "24 часа".

Кметът на Бургас Димитър Николов потвърди за учението, но не разкри подробности. Запознати обаче намекнаха, че тренировката ще се проведе, но вече с друго задание.

Междувременно се разбра, че шегата в нетрезво състояние на Войчех Майевски е струвала на държавата около 100 хил. лв., за да мобилизира службите си, съобщиха специалисти.

На толкова приблизително се изчислявали разходите на полиция, следствие, пожарна, командировки от София на отряда ДОТИ, Гражданска отбрана и Бърза помощ, които бяха вдигнати на крак. В тази сума не влизали разходите на летището, което пое извънредното обслужване на самолета.

67-годишният поляк бе арестуван за 72 ч по искане на прокуратурата. Войчех Майевски е обвинен за застрашаване сигурността на въздухоплавателно средство по време на полет с лъжлива информация. Ако бъде признат за виновен, ще лежи в затвора от 3 до 15 г. и ще трябва и да плати щетите.

Очаква се да излезе кръвната проба за алкохол на поляка. Според запознати той е употребил 200 г водка, но точните промили още не се знаят. За всеки случай в полицията бяха взети и натривки от ръцете на Майевски, но пробите дали е боравил с взривно устройство излязоха отрицателни.

"Няма действия от негова страна, които да наведат на мисълта, че може да извърши терористичен акт", потвърди апелативният прокурор Любомир Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Това като че ли ще излезе пушилка от всякъде! Тренировка на всички, които са на държавна ясла! А Войчех си е направо терорист, от където и да го погледнеш - и от зад , и от пред. Най-вече отстрани... Внимавайте, думата б...., подлуди света. Не я пишете, не я произнасяйте ! Особено в РБ. Там правозещитниците са на много високо ниво! Ако не си я помисляте -- още по-хубаво. Номерът е скроен на Войчех от сънародниц! На българче българин да му скрои номер, че да го помни цял живот! Братя славяни ..
27
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
ПУСНЕТЕ ГО!!! ....................................От 10000 метра височина!!!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо охраняваме доган???????!!!!!!!!!!!!!!
25
2
 
4
 
! Отговори
To6 преди 8 години
Стига с тези глупости за пари. Кого лъжат ?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как ще струва на държавата 100 бона нещо което си е като правило в реда на власите..т.е. полицаите са си били на смяна и са отишли да отцепят района (тука неговорим за летищните такси за престой време, там летището се оправя). Т.е. за какво ще отидат тези 100 бона.. да пратят повече полицай или войници от близкото поделение (изхаберн бензин) до летището? Няколко човека дето не са били на смяна да са ги викнали (30-50лв на човек?) бах маа му
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БУДА ПАК ЛЪЖЕ!!!!!!БУДА ВИНАГИ УМНОЖАВА НЕЩАТА ПО 10! ЗА ДА СЕ ПРАВИ НА ВАЖЕН!КАТО БЕЖАНЦИТЕ ХВАНА 20 А ОБЯВИ, ЧЕ Е ХВАНАЛ 200 :D ЦИРКАДЖИЯ НА НЕВМЕНЯЕМИТЕ!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПАНИРАЛ СЕ Е СЛУЧВА СЕ!!!!--------------ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ , ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО ИЗПАДАТ В КЛАУСТРОФОБИЯ И ИСКАТ ДА СЛЯЗАТ ОТ САМОЛЕТА НА ВСЯКА ЦЕНА :D
21
3
 
1
 
! Отговори
8 преди 8 години
До Анонимена ти си АДИОТ!ЩОМ КАТО ОХРАНАТА НА ДОГАН СТРУВА МНОГО ПАРИ,ЗНАЧИ ВСЕКИ *** МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА И НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ!ТОЯ ИДИОТЛЪК НЯМА НИЩО ОБЩО С ОХРАНАТА НА ДОГАН.ЯВНО ОЩЕ НЕ СИ СИ ПИЛ ХАПЧАТАТА.
20
0
 
20
 
! Отговори
няма значение преди 8 години
И що трябва да плаща държавата ,в случая трябва да плати пияндурника или най малко компанията превозвач,на техен самолет е станало това чудо и са длужни да вземат мерки още преди полета,та България не трябва да плаща нищо ,а трябва да си търси мангизите от тях,за това имаме прокурори ,съдии ,политици и тем подобни.
19
1
 
22
 
! Отговори
факт преди 8 години
В Щатите за подобен,, майтап'' ,вкарват в затвора
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 23100 000 - Циркаджии! Охраната на меди доган струва годишно 3 милиона за 25 години 3х25=75 милиона
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи още 10 такива пияници ако приземят самолетите в България ри тези разходи , ще фалира държавата...
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мобилизация на търтеите от МВР 100 000 лв.? Браво бе!
15
2
 
3
 
! Отговори
mitkokitkata преди 8 години
До Неа Затвор от 3 до 15 год.
14
1
 
9
 
! Отговори
Неа преди 8 години
А на поляка няма ли да му струва нещо ?
13
1
 
26
 
! Отговори
7 преди 8 години
Може ли разбивка на разходите, че ми е много интересно за какво са отишли парите - не се сещам за друго, освен за максимум 200 литра бензин, което ще рече 400 лева с ДДС. Консумативи не са харчили, пожарникари, барети и тем подобни би трябвало да са на заплата. Кой гепи останалите 99600 лева, това се пита?
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ела Боже си прибери вересиите! Ако моят баща направи такова нещо (а той няма да си го помисли дори, нищо че си пийва!!!) сама ще го затворя в лудница!
11
1
 
15
 
! Отговори
Качински преди 8 години
Пияната *** не обича самолети.
10
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Не случайно, някой ни пробва и изучава...
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3-15г., тоя на 67 ще пукне в наш затвор. Който е влязъл развива веднага някакво заболяване.