Дядо и баба от Русе дадоха 15 бона на "ало измамници"

Парите били дадени за "операции" на роднини
Обновена: 24 ное 2015 11:37 | 24 ное 2015 11:23, Веселина Йорданова
18
Дядо и баба от Русе дадоха 15 бона на "ало измамници"
Снимка: Dnes.bg

Две измами на възрастни мъж и жена от Русе са регистрирани вчера във Второ Районно управление в града, съобщиха от полицията. Мъжът и жената са дали съответно 4 300 и 10 000 лв.

Вчера около 09:00 часа неизвестен позвънил на домашния телефон на 78-годишен мъж в Русе, представил му се за лекар и по схемата за пострадал роднина, нуждаещ се от операция и лечение, успял да го придума да даде сума пари.

Дядото обяснил къде живее и по искане на мнимия лекар започнал да диктува номерата на банкнотите, които щял да предаде за операцията. След известно време пред апартамента му дошъл мъж, който се представил за служител от Здравната каса, на когото русенецът предал сумата от 4 300 лева. В следобедните часове 78-годишният разбрал, че е измамен и сигнализирал в полицията.

В другия случай мъж е сигнализирал в полицията, че майка му е била измамена. Вчера около 14 часа на домашния телефон на 81-годишната жена се е получило обаждане от неизвестен мъж, който се представил за лекар и успял да я убеди, че синът й е пострадал при авария в трафопост и има нужда да му се направи операция, която ще струва 10 000 лв.

Жената обяснила, че е трудно подвижна и не може да отиде в болницата, но "лекарят" обещал да изпрати човек от Здравната каса в дома й, за да вземе парите.

По-късно пред жилището й се появил мъж, на когото жената предала сумата от 10 000 лв. Когато след това позвънила на сина си, разбрала за измамата. По двата случая са започнати досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Русетелефонни измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не свършиха ли тия ***.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИмАли - дали!Оглупели стрци и *** млади! Такива пари държат ли се вкъщи бе?А в схемата явно има служители в пощи, банки, селски кметове.... Никога не звънят на празно.
10
2
 
14
 
! Отговори
4343 преди 8 години
Е,откакто регистрирахме предплатените сим карти вече телефони измами НЯМА!Откакто караме на фарове катастрофи също НЯМА!!откакто плащаме здравни осигуровки в БГ болни НЯМА!Отакакто издрържаме едни от най-многото полицай на глава с света ,престъпност НЯМА!Сега като вдигнат и винетката и и дупки ще НЯМА!Като вдигнат цените на "вредните храни" всичси ще се храним здравословно!и ище много .................
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ и това си е
8
1
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
скучно ми е защото от пролетта тези измамници не ми звънят а имам излишни пари
7
1
 
15
 
! Отговори
Tactician преди 8 години
Имаше 4 опита за измама, но без успех за тия мизерници. Защо? Защото роднините са предупредени и имат 4 телефонни номера, на които може да ме намерят. Казвам ви, че работи... безотказно
6
2
 
14
 
! Отговори
Tactician преди 8 години
Как може да има такив хора, които нехаят за роднините си. Лично аз живея от много години в чужбина с много натоварена и отговорна работа, но един ден (след тая простотия с измамите), викам на шефа си: слушай, дай ми една седмица отпуск - важно е! Човека ме пусна и се върнах в България. Събрах де що може: баби, дедовци, братовчеди - 1,2,3 и т.н. на една маса. Ако някой ви се обади, че аз, брат ми, майка ми, баща, сме зле звъните на тия телефони ПЪРВО!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ОБАДЯТ ТЕЗИ ХОРА НА БЛИЗКИТЕ СИ!!!!!!!!!!И В ДВАТА СЛУЧАЯ ПОЗВЪНИЛИ СЛЕД КАТО БИЛИ ВЕЧЕ ДАЛИ ПАРИТЕ :DБУДАЛИСТАН НЕ СЛУЧАЙНО НИ УПРАВЛЯВА БУДАЛ!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам думи. Къде дремат органите и до кога ще е това безумие.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ИСТИНА!!!НАИСТИНА СЕ ОБАЖДАТ И РЕВЪТ ПО ТЕЛЕФОНА СТРАШНА РАБОТА И СА И В КОМБИНА ЕДИНЯ ГОВОРИ ДРУГА РЕШЕ СТРАШНА РАБОТА!!!----------НО НАРОДО Е НЕВМЕНЯЕМ ЩОТО САМ СИ КАЗВА ЗА КОЙ БЛИЗЪК СТАВА ДУМА А НЕ ТЕ!!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горките, поне да бяха капарирали климатици, че като забранят печките с твърдо гориво от следващата година лошо.
1
1
 
16
 
! Отговори
Не само на измамници преди 8 години
Дали са ги на измамниците и на полицията, която не ги лови или направо е комбина с тях...