Шеф на караул отнесе 1000 лв. глоба, ходил за кафе

Злополучната напитка била на едва 80 метра от поста му
26 ное 2015 09:34,
18
Шеф на караул отнесе 1000 лв. глоба, ходил за кафе
Снимка: архив, Ройтерс

Началник на караул отнесе 1000 лева глоба от пловдивския военен съд, тъй като по време на наряд отишъл да си вземе кафе.

"Това е минималното наказание за престъпление срещу постовата служба", обяснява пред "24 часа" прокурорът по делото полк. Димо Бъчваров. 

В конкретния случай Владимир Деянов застъпил 24-часов наряд по охрана на склад за артилерийско въоръжение и боеприпаси. Според устава той не е имал право да напуска караулното помещение без разрешение на оперативния дежурен. 

Деянов обаче излязъл от казармата и отишъл до автомат на 80 метра от портала. В това време минал патрул на Военна полиция, който проверявал дали има униформени извън казармата в работно време. 

Началникът на караула бил наказан дисциплинарно и предаден на съд. Той се отървал само с парична санкция, тъй като е с чисто досие и 15 години стаж в армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се подготвим скоро де четем, че някой е отишъл да си оскубе веждите по време на наряд. То тези 15 години как се изкарват!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BURZUMИ аз бях така, караул през ден. Ама и дисциплината при нас беше толкова лабава, че не ни тежеше много
15
1
 
5
 
! Отговори
до vlady преди 8 години
Какво му е адекватното? Ако е бил офицер, още по-лошо. Вероятно е някоя старшинка. Друго е по-важното. Заради кафе е нарушил носенето на караулна служба! Може да си сигурен, че и друг път е ходил за кафе. Просто сега са го хванали.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изморил се е човека от протести за повече екстри
13
0
 
5
 
! Отговори
Марко Тотев преди 8 години
Еми така, като не е легнал да поспи на някой пост.
12
5
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
1000лв е поне половин офицерска заплата съвсем адекватна санкция за първо подобно нарушение. Реално арестите в едновремешната наборна армия бяха по-леко наказание.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случвало се е цялата смяна на караула, след наряда да ни пратят в ареста за една седмица. Защото проверките бяха много сериозно нещо. Винаги в късните часове на нощта, след 3 часа, когато светът е заспал, само не и войниците. А заспал войник на пост-гарантирано посещение на дисципа, минимум за година.
10
1
 
8
 
! Отговори
ОР преди 8 години
Абе,....случваше се, някой от подчасите да иде за нещо до съседното село, ама началника и разводачите си бяха винаги на място. Щом е напусне караулното.... значи е напуснал поста си! Само 1000 лв? Девалвация на всичко има в тази държава.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно. Дежурния по кухня правеше една бака с кафе и с вечерята я предаваше на разводача.
8
1
 
21
 
! Отговори
Кафеджия преди 8 години
До тези, които са служили пред 20 и повече години: Напълно съгласен, помня как се варяха кафетата на печката, и кафето не беше никак лошо. Надявам се да не я докараме караулния на пост да ходи да си купува патрони, щото няма ... до Жан Габен: ........... то е ясно
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За караула винаги е имало кафе. Дори и в годините когато се продаваше само под масата.
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази новина говори много за състоянието на армията ни в момента. Това в караулното да няма една кафе машина и да не е осигурено кафе на даващите наряд няма обяснение.
5
6
 
20
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Караула няма право да напуска поста. Що трябва да има кафе??? Навремето в казармата като давахте караули, само кафе сте пили, нали??? Няма кафе, само храна за през нощта и толкова. Като те сменят, отиваш, хапваш и почиваш в караулното, не в спалното. После пак на пост и така докато ти свърши караула.
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време си ни вкарваха в ареста да си полежиме, там бой. Сега глобяват, санкции парични...дрън-дрън, нямаме армия.
3
1
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
А къде е служебното кафе за караула?Тия пък от военна полиция са такива ***!!Казвал съм го,нито са полиция ,нито са военни.По-голяма *** от самите военни и ченгета!!!
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кафето за караула трябва да е без лимит.
1
3
 
21
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Мхм 1000 лева за кафе ..