"Домашен арест" за пияния поляк с бомбата

Маевски заяви, че не е престъпник, случило се недоразумение
27 ное 2015 12:52,
5
"Домашен арест" за пияния поляк с бомбата
Снимка: Булфото, ахрив

Апелативният съд в Бургас измени мярката за неотклонение "парична гаранция" в "домашен арест" наложена на полския гражданин Войчех Маевски.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 19 ноември т.г. заплаши с взрив самолет "Еърбъс А320", осъществяващ полет от Полша до Хургада, Египет.

Още по темата

Маевски съобщи по време на полета, че на борда има бомба. Това доведе до прекратяване на полета и до принудително приземяване на самолета на Летище Бургас и евакуация на екипажа и пътниците. 

На 22 ноември Окръжният съд в Бургас взе спрямо Маевски мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 000 лева. Прокуратурата протестира този съдебен акт. Прокурорът заяви, че има опасност обвиняемият да се укрие, гражданин е на държава-членка на Европейския съюз и може безпрепятствено да премине границата.

Тежестта на предвидената в Наказателния кодекс санкция за престъплението, за което Маевски е привлечен да отговаря, е наказание от три до петнадесет години лишаване от свобода.

В съдебната зала Маевски заяви, че не е престъпник, никога не е имал съдебен процес и няма нищо общо с тероризма. За него случилото се е едно голямо недоразумение. Актът на Апелативен съд Бургас е окончателен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
смотаняци! преди 8 години
Еййййй, добре че се намери този объркан човечец та смотаното ни правораздаване да си оправдае безполезното същетвуване пред света. Кого будалкате беее??? Няма по-гнусно нещо от български властник в комбина с ласкаещ го български журналист! Дано поне поляка да ги напсува сочно както си трябва, та поне целия му зор да не е напразно
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей на това му се вика на стари години да станеш за резил. Сега, вместо да си беше изкарал почивката лежащ на плажа под чадъра, ще лежи в затвора. Освен това и авиокомпанията ще го издруса с доста пари за целия тоя екшън.ПС: чак толкова пиян не е бил - под 0.5 промила е бил алкохола в кръвта.