Вие още ли сте тук? Репликата, разпалила боя в Девня

Убитият Мартин искал да спре биячите, но бил наръган в сърцето
30 ное 2015 08:23,
74
Вие още ли сте тук? Репликата, разпалила боя в Девня
Мястото, където бе открито тялото на Мартин. Снимка: "24 часа"

Полицията в Девня е задържала 5-има за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров. Кървавият инцидент стана в петък срещу събота в центъра на Девня срещу дискотеката край младежкия дом в квартал "Повеляново".

Задържаните са млатили Мартин и бъдещия му шурей Руско със столове, после извадили ножове. Сигналът за намерено тяло между младежкия дом и близката детска градина "Здравец" е получен в 6:25 часа.

Още по темата

В петък вечерта Мартин и братът на бъдещата му съпруга – Руско, отишли в заведението и си поръчали бутилка уиски.

"Свидетелите потвърдиха, че двамата се скарали незнайно защо с други мъже в кръчмата. Скандалът се пренесъл навън. Мартин бил застигнат и наръган с нож няколко пъти. Руско има прободна рана в бедрото и е със счупен нос", разказа пред "24 часа" Георги Георгиев, баща на Руско и общински съветник в Суворово.

В неделя следобед окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение и задържа за срок до 72 часа 33-годишния В. П. за убийството.

"С нищо не сме ги провокирали. Седяхме си в дискотеката и в един момент някакво момче дойде при нас. Каза ни: "Вие още ли сте тук?". И удари Мартин. От това момче тръгна всичко. Другите също ни се нахвърлиха, бяха поне 5-има. Не познавам никого от тях. Помня, че започнахме да бягаме към детската градина. Мен ме наръгаха в лявото бедро. Счупиха ми и носа. После не помня. Свестих се на земята и видях Мартин - беше още жив, дишаше тежко", разказва, макар и трудно, оцелелият Руско.

Двамата с Мартин решили да избягат от дискотеката, а нападателите им ги погнали.

"Вероятно са ударили Руско със стол в главата, защото е изгубил съзнание. Не е успял да види кой е наръгал Мартин", допълва бащата Георгиев.

След дни Мартин щял да се жени за сестрата на Руско - Дияна, която е бременна в 5-ия месец. В момента Руско е на лечение в болница "Св. Анна" и е под строга полицейска охрана. Той има около 4-сантиметрова прободна рана и отоци по главата.

Мартин пък е издъхнал след 3 прободни рани, едната в областта на сърцето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
И още по-конкретно преди 8 години
Престъплението най-вероятно ще бъде квалифицирано като такова по чл. 116 ал.1,т.11 вр. чл.115 вр. чл.20 ал.2 НК.Право се учи 5 години, та не е лошо да не пишеш по теми,по които не си компетентен и си информиран вероятно от холивудски продукции... ;)
48
0
 
0
 
! Отговори
лека корекция преди 8 години
Допуснах грешка по- долу,написаната наказуемост е за убийство по чл.116 НК,т.е. квалифицирания състав. От изложеното в статията не оставам с впечатление,че момчето е убито при неизбежна отбрана,поради което не виждам основание за приложение на леконаказуем състав, а от там няма и никаква причина за условни присъди на извършителите
47
0
 
0
 
! Отговори
до 63 и 64 преди 8 години
Това което пишеш не е точно така. В българското наказателно право няма такова степенуване. То е характерно за англо-саксонската ситема и по- конкретно за САЩ. В нашето наказателно право има общи съаатави, квалифицирани и леконаказуеми. Това е за всички престъпления,вкл. и за убийство.Посочил съм наказуемостта за общия състав на убийство- вж.чл.115 НК.
46
2
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 8 години
Всяко от тези си има и под категории.Само Убийство 1-ва степен се дели на .Убийство на повече от едно лице.Користно убийство.Извършено с особена дързост и цинизъм.С Висок риск за обществото ,поръчково и още колкото си искаш под категории.И 10 коментара няма да ми стигнат.Вземи и прочети НК кодекс да видиш.
45
2
 
6
 
! Отговори
до 62 преди 8 години
Има различни видове Убийства !!!-Убийство 1-ва 2-ра или 3-та степен .(умишлено или неумишлено)-Убийство с превишаване пределите при неизбежна самоотбрана-Убийство при неизбежна самоотбрана -Убийсто по непредпазливост-Убийство по невнимание.-Убийство в състояние на афект.-Убийство в следствие на временно умопомрачение.- в следствие на постоянно умопомрачение .При различните категоризации Убийства се дават коренно различни присъди и те варират от пълно ОНЕВИНЯВАНЕ до ДОЖИВОТЕН БЕЗ ЗАМЯНА!
44
0
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
За това престъпление няма как да се дадат условни присъди. Не вярвайте на всичко прочетено по форумите. Условна присъда може да има само за наказания до 3 години лишаване от свобода. За убийство законът предвицда от 15 до 20 години, доживот или доживот без право на замяна.
43
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бас ловя, че преди да идат в дискотеката са се нажмулили с домашна рикия. Ей така за без нищо никой няма да те коли като прасе, чупене на носове и глави. Сигурно по - рано през годината са сгазили лука.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много тъжна история. По отношение на мма и т.н. в България няма мма, има един селски тарикати, които си мислят, че са мма бойци, но са всъщност едни жалки ***. От 20 години, в България вече няма качествени борци, боксьори и т.н. Тук таме се появаяват талантливи младежи, ама в един момент си тръгват от България.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е страшно... Затова пищова да е под лявата мишница.Друг език тези не разбират.Амин!
40
0
 
38
 
! Отговори
Ромуел преди 8 години
Начин на живот на една етническа група,която е силна когато е в глутница...Иначе: ,, Бате,дай два лева,че децата са гладни,,...
39
1
 
18
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Ей сега ще им лепнат дълги, но условни присъди и всичко ще е по старо му. Само б0клук по пътищата и дискотеките. Някои хранителни "добавки" трябва да се забранят. Къде е била охраната да подаде сигнал в полицията или понеже са наши хора биячите - нема проблеми.Всеки си мисли,че нарушавайки закона и налагайки се над другите по един или друг начин е некакакъв невъобразим пич пред обществото и *** *** от махалата.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SELENINA SI E SELENIN. MISLI SI ,CE VSICKO V NEGOVOTO SELO E NEGOVO I NIKOI NE BIVA DA HODI V NEGOVATA DISKOTEKA ,V NEGOVIT MAGAZIN. GLEDA TE VINAGI KATO GUJDENEC. A ,HODI V GRADA DO BOLNICATA I ZABOLEKARIA I BORSITE U VARNENSKITE MOLOVE. ZACHTO NE SE PRAVI TAM NA GRAC I DA VADI NOGOVE. ZACHTOTO SRECHTU NOGA MU CHTE SE IZVADIAT PISTOLETI. SELENINA SI E SELENIN.
37
4
 
19
 
! Отговори
до Софиянец преди 8 години
Късно е чадо! Белята е заложена още през 50-те с принципа "Дайте другари да вземем..." и отнемането на земята и поминъка на хората. Сетне се нароиха концепциите за индустриализация на всяка цена по родните места на другарите, нацвъканите промишлени зони без отчитане потенциала на прилежащата територия, развитието на столицата за сметка на цялата страна... - и така до днешния краен резултат.Имигрантите по Симеон и Лъвов мост, ц*** по Женския пазар са друга закономерна и логична част от пъзела.
36
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Made in BG
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
CAKAME GI VAV VARNEBSKIAT ZATVOR. TUK NIKOI NE OBICA OBIICI I IZNASILVACI. CHTE DI POLUCAT V ZATVORA UROKA . I CHTE IZLEZAT SLED 30 GODINI PREVASPITANI.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, интересно защо dnes.bg цензурира "да пиеш като ***" (cвиHя) от по-долния коментар:)
33
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе айде, "кротко" са си седели двамата на БУТИЛКА уиски. Но иначе са добри момчета...Типичната пиянска свада, завършила трагично.Що не ме наръгат мен така? Щото след първите 50мл съм заспал :) Не виждам нищо геройско и мъжествено в това да можеш да пиеш като ***.
32
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя свят не отива на добре, след още 2-3 поколения света ще е пълен с глупав народ и ще стане хаос. Май комунизма наистина е по-добрия строи. Тая демокрация е** мамата на всичко. Винаги съм харесвал свободата и правото на избор но не всички хора стават за живот в общество
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ходенето с оръжие вече е задължително
30
4
 
19
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Ето такива хора пускаме безпроблемно да се заселват в столицата! Докога ще си затваряме очите пред истината? Трябва да стане като в Париж ли?