От село до гробището – винетка за 97 лева!

Пример за тази ситуацията е силистренското село Ножарево
20 дек 2015 13:00,
122
От село до гробището – винетка за 97 лева!
Снимка: архив, Булфото

През 2016 година на жителите на много български села ще им се наложи да платят 97 лева за годишна винетка само, за да могат да отидат до гробището или до единствената аптека в района, съобщи Нова тв.

В някои от населените места хората твърдят, че за да купят от новите винетки, ще се наложи да спестяват. Без винетката обаче, ще останат затворници в селата си.

Пример за тази ситуацията е силистренското село Ножарево, където за да отидат до гробището, което се намира до селото, хората ще трябва да платят за винетка близо 100 лева.

В Ножарево живеят около 390 души. И въпреки че разбират най-вече от отглеждането на тютюн и чубрица, имат предложение за властта - новата цена да плащат там, където имат повече автомобили и по-хубави пътища – тоест в градовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
28
 
! Отговори
Какви винетки ??? преди 8 години
Републиканската пътна мрежа не е на ГЕРБ, а е на народа, защото той я е финансирал и я е изградил ! Не може мутри да ни искат рекет за това че ползваме онова което ние и дедите ни сме изградили и финансирали !!! С какво право ? Вместо ние да търсим отговорност от ГЕРБ защо не поддържа пътищата ни след като всички си плащаме за това, те да ни рекетират !? ГЕРб не държавата, ГЕРБ не народа !!! Това че са сега на власт, не им дава правото да ни крадат с измислени закони и такси !!! Това е рекет !!!
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Половината пътища имат само осева линия, на всеки изход за *** ограничението е 50км./ч, защото ускорителните платна са табу в БГ. Платното не завършва с банкет, липсва отводнителна система, почти навсякъде платното е в неравности. Пътните знаци са неадекватни, липсват обособени места за почивка, липсват тоалетни. Липсват осветени участъци на важни места като кръстовища и прелези, липсват мантинели. Тунелите не се поддържат. За тази инфраструктура винетката трябва да струва между 10 и 15лв./год
31
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви винетки бе ? Тия пътища да не ги е направил Бойко, или баща му ? Да не са и на оная ЛИЛА ? Пътища и преди Бойко е имало и ще има, и никой никога не е плащал винетки ! Тези пътища са построени с нашите пари и данъци, и крадците от ГЕРБ нямат право да ни налагат такси и данъци за онова което е построено с нашите пари ! Какво е това винетка ? Такса за това че цял жял живот плащам пътен данък ??? Такса върху данъка ? Такса че всяка година съм давал пари за пътища ? Родителите ми също ?
30
0
 
7
 
! Отговори
Bg nepodchinenie преди 8 години
Bg narod svobodno izbira s radost da patuva bez vinetki prez 2016 godina!:-):-):-):-):-)Bg narod otnema pravoto na bg centralna administracia da polzva slujebni patni prevozni sredstva i komandirovachni pari. Te sa zadaljeni prez 2016 godina da polzvat samo publichen bg transport v rbg i da go plastat ot djoba si s sobstveni pari.:-):-):-):-) mogat da izbirat da se dvijat i pesha ili s sobstven velosiped iz rbg sasto, estesteno bez ohrana. Bg narod ima nujda da spestiava pari.:-):-):-):-):-)
29
1
 
21
 
! Отговори
Ганьо 2016 преди 8 години
Догодина 300 лв винетка от Винету!На бас.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да ви е хайрлия новата ВИНЕТУТКА ! Със здраве да си я купувате, да и се радвате, и догодина по 200 лв. !
27
1
 
30
 
! Отговори
20 лв винетка преди 8 години
българия пътищата са като след война!Даже в Ирак няма толкова кръпки макар че се води война.В страната на чалгата винетката трябва да е 20 лв.
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1-н,Да бе, има- като ти се наложи да смениш два-три автобуса до някое малко градче или село, то този обществен транспорт ще ти излезе по скъп от с автомобил, дори и да пътуваш сам!
25
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
до МРАВКАОтиването в отвъдното излиза към 1000 лв , ако няма проблем с гробни места /в големите градове/
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1-nпритежаването и управляването на автомобил е скъпо удоволствие и отговорност. Който не може да си го позволи- просто не го притежава, има и алтернативни начини на придвижване...- - - -Притежанието и ползването на автомобил си е лично МОЯ работа, а не работа на ГЕРБ !!!! На кого и колко да плащам си е също моя работа, но на рекетьорите от ГЕРБ - НИКОГА !!!Нито Бойко, нито Лила ми е собственик на живота и труда ми за да ми казват какво да правя !Нито са ме хранили, нито пътищата са ми
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Златко, научи граматиката и къде се поставя запетайка.
22
28
 
3
 
! Отговори
1-n преди 8 години
притежаването и управляването на автомобил е скъпо удоволствие и отговорност. Който не може да си го позволи- просто не го притежава, има и алтернативни начини на придвижване...
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, спокойно ! Още утре Бойко ще ни успокои че до всяко гробище ще направи метро ! Така всеки ще може да слиза направо при близките си !!!
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички ГЕРБави извратеняци им пожелава да изпращат близките си с автобус до гробищата !!!
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само се питам като го хване контролата че умрялия е без билет, колко ли ще му е глобата ?
18
1
 
6
 
! Отговори
Do 14 преди 8 години
Bulgarite sa imali patista, mostove, tuneli i bez asfalt ot tursko i rimsko vreme i koli sa imali, i vsichko e funkcioniralo dobre.... bez vinetki.:-):-) To i sega e taka v 87% ot bg patna mreja.:-):-):-) moje bi ot betonnata panelna boxoniera v Poduene ili nekoia ot bezbroinite sofiiski mladosti, nadejdi i krasni sela ne sa vidimi?!:-):-):-)
17
1
 
19
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
А така - над 50% увеличение. Защо?! За да пълнят гушите на милиционерите! Реформи трябват, реформииииии!
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАми бабе взимаш селския автобус и отиваш. Много пък важни станахте. Едно време все с коли ходехте.- - - -А за умрелия билетче да дупчим ли ???
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина май забрави, че има нещо наречено държавен транспорт.------------брех и ти искаш държавен транспорт до гробището ли ?
14
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не ни занимавайте с битовизми