Арестуваха мъжа, продал менте алкохола, убил четирима

Състоянието на останалите четирима в болницата се подобрява
Обновена: 28 дек 2015 12:41 | 28 дек 2015 12:22, Красимир Ангелов
55
Арестуваха мъжа, продал менте алкохола, убил четирима
Снимка: Булфото, архив

46-годишен мъж е арестуван за продажбата на алкохола менте, отнел живота на четирима души в Якоруда, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан мъж с инициали Т.М. от Якоруда. Образувано е досъдебно производство, сочи съобщение на полицията.

По информация на вестник "Струма" става въпрос за местен бизнесмен с дърводелски цех с име Тайфи.

Още по темата

Според официалното съобщение от Областната дирекция на МВР само за ден четирима мъже са починали, а други четирима са пострадали след употреба на алкохол със съмнителен произход. В неделя около 18:40 часа в РПУ-Разлог е получен сигнал от Спешна помощ - Разлог за приет за лечение, със симптоми на алкохолно отравяне, 40-годишен мъж от град Якоруда, който по-късно починал.

Около 20:00 часа на същата дата, от същия спешен център е получен втори сигнал за това, че на същата дата, със симптоми на алкохол но отравяне, е потърсена медицинска помощ от 38-годишен мъж от град Якоруда, който също е починал.

В хода на работата по случая е установено, че на 26 декември са починали двама мъже на 30 и 37 години от град Якоруда, като от полицейски служители на Районно управление-Разлог е констатирано, че на 26 декември починалите четирима мъже са консумирали алкохол, предоставен от 46 – годишен мъж от град Якоруда. След консумацията на алкохола са пострадали още четирима мъже на възраст 26, 52, 36 и 37 години, които са настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград.

Състоянието на приетите в МБАЛ в Благоевград четирима натровени с алкохол от Якоруда се подобрява, съобщи пред журналисти тази сутрин изпълнителният директор на благоевградската болница д-р Огнян Митев.

Снощи след 22 часа в реанимацията на благоевградската болница са приети четирима пациенти, съобщи д-р Митев.

"Става дума за млади мъже, като единият е дошъл сам, със собствен превоз, преди това е търсил помощ във Велинград, но така или иначе се е озовал при нас", каза д-р Митев.

Другите трима са докарани с линейки в тежко увредено състояние след консумация на метилов алкохол. "В момента състоянието им се подобрява и след разговор с началника на отделението по анестезиология и реанимация мислим, че ще бъдат излекувани и изведени от тежкото състояние. В момента и при четиримата се наблюдава подобрение на общото състояние", посочи изпълнителният директор на МБАЛ - Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето виждате ли право казва баце Бойко,че много пиелък не е на добре.Само другарят Миков е на друго мнение но явно не е прав.
28
3
 
4
 
! Отговори
Москов преди 8 години
А бе той Бойко каза за ракията и сланината ама *** народ не било тъй
27
1
 
3
 
! Отговори
MUMUN преди 8 години
V jakoruda sa EVROPUMI a tozi direktno v KAZANA S METILOV SPIRT I SJARNA KISELINA!
26
3
 
12
 
! Отговори
На кой ли му пука преди 8 години
До торонто> Държавата загиваТя вече загина.
25
2
 
15
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Чудесно! И сега какво ще го правите?!? 24/72 часа в панделата в които ще умуват как да го оправдаят срещу някоя хилядарка и...хайде пак на свобода!
24
1
 
7
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Чудесно! Ама сега какво ще го правите? 24 или 72 часа пандела в които ще умуват как да го оправдаят срещу някоя хилядарка. За жалост точно това ще стане!
23
5
 
18
 
! Отговори
111 преди 8 години
А КОЙ ПЛАЩА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО ИМ?!
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са етнически традиции бе как тъй ще го съдят. Тия са защитени от Хелзинкския комитет
21
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как си пролича коя телевизия и медия лобира за новият закон за домашната ракия.Сега тръбят яко ,че домашният алкохол е вреден и опасен и че от него се умира.А не казват че има разлика от алкохол менте и от домашна ракия.Двете неща са коренно различни неща.Сега пак ще излязат и ще започнат да натискат казаните за да ги затворят и да може винзаводите да бълват от техният алкохол.А на всички е известно,че най много безакцизен алкохол се продава от заводите за които лобират депутатите.
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докторите за нищо не стават щом са изпуснали отровен човек.Да не се е нагълтал с цианкалий......
19
4
 
13
 
! Отговори
КЛИН КЛИН ИЗБИВА преди 8 години
ДАЛ ИМ Е ПЪРВАКА :DDDDDDDDD ТОВА НЕЩО СЕ МЕРИ ТИЯ ГРАДУСИ НЕ СА СЛУЧАЙНИ!!!!!!ОТРАВЯНЕТО С МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ МОЖЕ ДА ВИ УБИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО Е ВЕДНАГА СЕ ИЗПИВА ДЖОНИ УОКЪР ТО Е ЕТИЛОВ АЛКОХОЛ И ПОБЕЖДАВА ИЗМЕСТВАЙКИ МЕТИЛА В КРЪВТТА И ВИ СПАСЯВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
18
1
 
16
 
! Отговори
**** преди 8 години
Най вероятно ще се окаже,че този спирт е краден от някъде,но абизяната не е могъл да прочете точният надпис на спирта,видял,че пише спирт,и давай на авантата.
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TulskiНапротив има, един от починалите е от български етнос.Не че има някакво значение етносът, когато става дума за смърт.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Якоруда турци няма. Там са българо-мохамедани.
15
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция произвежда ЧУДЕСЕН зеленчук!Особено, след като руснаците взеха да се назландисват, цените дори паднаха на половина!А рапони като " 25-Свинско м.../ нека маат пръшки и пият руски метилов алкохол!
14
9
 
33
 
! Отговори
Свинско Мюсюлманин преди 8 години
Турски стоки не купувам вече.Дори в Лидл не купувам краставици те като видя,че са внос от Турция.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хах, що цензурирате думата сmърт бре днесбегеъци?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя става за инструктор на ИДИЛ. Машина за смърт :( Ама, нали са електорални единици на ДПС .. да видим сега съда какво ще присъди ..
11
2
 
23
 
! Отговори
Кс преди 8 години
Това категорично е тежко престъпление. Дестилацията и/или продажбата на метилов алкохол с цел консумация би трябвало да бъде строго наказано. Тук имаме убийство на повече от едно лице по непредпазливост и бих казал, че формата на непредпазливост би била престъпна самонадеяност. Дори не е и небрежност.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, менте бил алкохола. Ама защо не кажат колко са пили тези ***?