Джамбазки избухна срещу блокадата: Глезотия!

Евродепутатът зове да блокираме вноса на гръцки стоки
Обновена: 5 фев 2016 09:48 | 5 фев 2016 09:37,
57
Джамбазки избухна срещу блокадата: Глезотия!
Снимка: БТА

И днес се очаква блокада от страна на гръцките фермери на граничния пункт Кулата – Промахон. На този пункт опашката от чакащи тирове вчера достигна 20 км и в двете посоки.

Късно снощи бе отворен граничният пункт Илинден. Възстановено е движението и през граничен пункт "Петко войвода".

Още по темата

Вчера имаше напрежение на Кулата заради поредния ден на блокада, а наши шофьори спретнаха контраблокада на гръцка територия.

В южната ни съседка вчера имаше и национална стачка, която парализира цялата страна. Стигна се и до сблъсъци между протестиращи и полиция.

"Това е поредна гръцка глезотия. Българските производители понасят много тежки загуби от ситуацията на границата. Поведението на правителството на Гърция е пряко нарушение на договора от Лисабон, който задължава държавата да осигури безпрепятственото движение на стоки и капитали", категоричен е евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му това, което трябва да направи България в тази ситуация, е да се обърнат към гръцкото правителство и да им кажат, че така няма да се случат нещата.

Според него границата трябва да бъде затворена за всякакви гръцки стоки.

"Отправям въпрос към Европейската комисия какви мерки ще се предприемат за нарушението на Лисабонския договор и какво ще бъде обезщетението за загубите на българските превозвачи. Не може тази глезотия и своеволие да ни се отразява", заяви Джамбазки пред Нова тв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
6
 
! Отговори
кем преди 8 години
Не плюйте гърците, учете се от тях, не слушайте нашите пом.ияри че стачка се прави, ама да не пречим на другите, ми да вземем да си стачкуваме у дома, няма да пречим на никой, те това искат гадове.те.
30
2
 
4
 
! Отговори
деде преди 8 години
До BURZUMДокато гледаш чуждата чиния, твоята стои празна, ако не са ти я откраднали де!
29
5
 
1
 
! Отговори
Пепо преди 8 години
До Пожарникар с лопатаОсвен с лопата, човек трябва да работи и с глава! Учиш ли се от този който ти пречи да живееш нормално?
28
0
 
9
 
! Отговори
Tina преди 8 години
До до ТинаВсеки протест и всяка революция е добре режисирана подмяна. Не го ли разбрахте вече?Единственият начин е да "влезеш под кожата" на "режисьорите".Но за това се иска свръхинтелект и наистина любов към България.Нито един от назначените мъпети у нас не притежава тези качества.Молете се Бог да е с нас.Тогава няма значение кой се опитва да ни изтрие от лицето на Земята...
27
6
 
9
 
! Отговори
Jon преди 8 години
Скоро гърците ще ядът дървения ще бъдат извадени от ЕС и НАТО и ще си върнат драхмата. След това космическа инфлация западните фирми ще изкупят всичко на безценица. Младите хора ще избягат в европа а пенсионерите ще умират от глад.
26
3
 
17
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Вместо да пилеете енергия за преклонение към крадливите и лъжливи гърци, насочете тази енергия към хората които управляват днес България, за да ги принудите да работят за нейните интереси и поне да издейства субсидии за земеделието като на гърците.Не мога да си обясня от къде идва този чуждопоклоннически феномен у българите...Дори аз не пиша такива възхваляващи до идиотизъм памфлети за руснаците...
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е, сега блокада и от наша страна, защото ние не сме им виновни за своеволията.
24
3
 
13
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Олигарсите, казвате, само крадяли?...А пенсионерът с 2500 пенсия хич не е крал... И работникът с 3000 заплата и още 3000 бонуси и той милият хич не е крал...Тази тъпота ми идва в повече.Честно... Отказвам, заради вас самите отказвам да повярвам, че сте толкова ***...
23
3
 
21
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
За каква "гордост" става въпрос? Това не е гордост, а си е чиста наглост! Ти да си задлъжнял до шията, така че и внуците ти няма да могат да те разплатят, цял свят да ти обяснява, че повече няма да ти дава заеми, и ти да не искаш да затегнеш колана и да се тръшкаш истерично...Какво е това? И понеже наглеците знаят, че са безсилни, що пък да не прецакат и безволевата съседна държавица, с надежда за още чужди пари!
22
2
 
16
 
! Отговори
От Италия преди 8 години
Извинете, но в Гърция фалитите забранени ли са?! След всеки фалит и блокада на границата, много специални тия бе, като рохки яйца са, сакън никой грък да не фалира, брей....
21
2
 
17
 
! Отговори
Я бе преди 8 години
Добре де, нали казвате, че гърците били достоен народ? Ми тогава да правим като тях бе, затваряме границата за гръцките фалшиви зеленчуци и контрабандните им цигари! Да ама тогава гърчолята ще ни съдят, ЩО НАШИТЕ МИШКИ НЕ ГИ СЪДЯТ БЕ..,,Революция е нужна тука, ама няма кой, имаше ама се изнесоха, българина го е СТРАХ!
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
26 - хич не е *** народа - Гърция е любимото дете на Англия, а Меркел, трепели да не напуснат Еврозоната, че ще се разпадне. Ние нито сме в Езвроната, нито имаме подкрепата на някоя Велика сила.....ако гърциет бяха в нашето положение нямаше да наглеят така....
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз не съм харчил пари в гърция - тава опасна държава, пълна с ***......нямам намерение и да харча.
18
5
 
18
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Ееей, много *** народ в тая държава! Възхищава се на комшиите, че си защитават правата, а не се усеща, че нарушават неговите! С тая проста и безродна *** България никога няма да се оправи!
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 20 - Не е демократично дойстонство да вземеш милиарди дългове, да ти се опрощава, , опрощава, опрощава, накрая да направите ново спазяраване, да ти дадат още и още пари и накрая да си недоволен че не са ти опростили всичко и да не искаш да работиш....Това е наглост.А не може ли и нас така? Да не сем по-*** от гърците?
16
4
 
15
 
! Отговори
Tina преди 8 години
"Според него границата трябва да бъде затворена за всякакви гръцки стоки."Правилно.Като се "бориш" по този начин, ще си готов да поемеш последиците и в двете посоки на границата...
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи и стачка ????Това е най-голямия смях !!! Българина като тръгне да "стачкува" първо си обува най-удобните обувки та като отиде на площада да "протестира" да може да играе с тях удобно хорото ! Защото българина не отива да протестира а да играе хора ! Други пък играели представления в знак на протест ? И така ако някой гледа от страни този "протест" със сигурност ще си помисли че това е някакъв карнавал или всенародно веселие !? Така от протест събитието се превръща в празник - в радост
14
2
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 8 години
За какво стачкуват елините' нали те си избраха тоя Юнак Ципрас? Да, ама дойде време да се плаща сметката, били задружни, задружни обаче в тарикатлъка! Държат се така все едно те са давали пари на германци и французи, а не обратното! Когато Караманлис и Папандреу теглеха борчовете, що не стачкуваха, я ги гледай какви тарикати ще излезнат тия! И тука пък ги величаете и ръкопляскате, г.лупчовци, нали другите народи ще им плащат борчовете бе, пфууу, калпав ард!
13
9
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 9Ако ми кажете, вие за коя България сте, може да се окаже, че просто съм против вашите представи за България! На вас вероятно ви харесва днешната, стабилната....
12
6
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До От ИталияАми, да направим така, че българите да си стоят в България... Гърците да си решават техните проблеми, както си знаят! Смешна е тази истерия! Знам, страда бизнесът на транспортни фирми, но това значи ли, че репортажите от гръцката граница, трябва да придобиват вид на фронтови сводки!?? Хем ги плюем, че са използвачи и трошат чужди пари, но не сме против да им станем ортаци в харченето. Аз така разбирам истерията да търгуваме с тях.