Да се завърнеш там, откъдето си тръгнал

Момиче, израстнало в Дом за деца започва работа в подобна институция
9 фев 2016 18:00,
0
Да се завърнеш там, откъдето си тръгнал
Снимка: архив Bulphoto

Момиче, пребивавало в един от четирите центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Добрич, ще започне да работи в социалната услуга, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности в общината д-р Емилия Баева.

22-годишната Елица Маринова, на която съдът наскоро свали запрещението, вече се ползва с пълни граждански права. Момичето е много грижовно и като начало ще бъде назначено на четиричасов работен ден, каза д-р Баева.

Елица ще помага при храненето и къпането на децата, ще се включи в почистването, допълни директорът на центровете за настаняване от семеен тип Катя Лазарова. Момичето е завършило средното общообразователно училище "Христо Смирненски" в Крушари.

В същото село Елица е пребивала от ранна възраст в закрития вече Дом за деца и младежи с умствена изостаналост. "Ако момичето беше останало в семейството си, щеше по-бързо да тръгне по друг път на развитие", казва Катя Лазарова.

По думите й бившата обитателка на центъра много се радва на бъдещата си нова роля, а с част от заплатата ще може да покрива разходите си в защитеното жилище, в което сега живее.

Елица Маринова вероятно ще бъде сред героите във филма на фотографа-режисьор Крис Лесли, който се очаква на 17 февруари в Добрич, съобщиха от кметската управа. Лесли ще заснеме как се е променил животът на децата, настанени в новите семейни домове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари