Къща с двор, кладенец, дръвчета - колкото чанта на "Витошка"

Имотите удариха дъното там, където апашите властват
82
Къща с двор, кладенец, дръвчета - колкото чанта на "Витошка"
Снимка: Булфото, архив

Хората по селата пропищяха от ежедневните набези на крадци и това е причината цените на имотите в някои села да стигнат дъното си.

Още по темата

Вече един декар двор с къща, кладец и плодни дръвчета струва колкото една овча кожа ушита под формата на чанта, купена от магазин на столичната "Витошка".

Една къща се продава по за 2 -3 хиляди лева в Монтанско, Плевенско, Ловешко, защото хората се опитват да се отърват от наследствените си имоти.

Къщите са на безценица заради много кражби и в село монтанското село Габровица.

Ние тук сме просто един пазачи на едни реликви останали от нашите баби и дядовци, призна жена от селото пред bTV.

Рекордно ниските цени са там, където крадците държат селата, а където няма апаши има търсене на имоти.

В същото време законът поставя ограничения пред хората, които са жертви на агресия от страна на престъпници.

Според експерта по сигурността Тома Борисов от изключителна важност е гражданите да сигнализират на съответните институции при нападение.

Само така ще се проведе разследване за инцидента, коментира той.

Експертът поясни, че според закона у нас само при влизане с взлом или при насилствено проникване в жилището на даден човек, собственикът може да използва всички средства ,за да защити дома и семейството си.

"Насилствено проникване е когато Вие стоите на вратата и някой Ви избутва, за да влезе в апартамента, обясни Борисов. „Влизане с взлом” има, когато вратата или прозорецът са счупени от атакуващите, за да влязат в жилището", обясни Борисов.

Той подчерта, че при тези две ситуации човек може да използва всички средства, за да се защити, включително и законното си оръжие, ако притежава такова.

"Оръжието за лов си е за лов, а не за самозащита", каза експертът по сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
10
 
! Отговори
брей преди 8 години
...затова не плюйте по референдома на Слави ами го използвайте,за да се измете полическата пасмина довела ни до това положение!
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Набезите често са организирани. Така определени хора могат да изкупят цяло село на безценица, барабар с поля, гори и всичко принадлежащо към тях, а укропнено вече струва много повече. За това и никой не прави нищо за да се спре тази гадост. На цената на апартамент получаваш село.
15
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да ви трябват пари, не продавайте земя и имоти на турци и евреи. Пазете земята ни за българите. Рано или по-късно те ще се върнат тук. Нашата земя е най-хубавото нещо, което имаме.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБаси случая. До кога за всичко ще са виновни БКП? БКП отдавна умрЕ! Това, че материала е бил тогава такъв както и сега е друг въпрос. Колко данъка си си платил до сега Гусин' НЕБКПЕЕЦ?
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми, ...... колко да струват къщите в една изчезваща държава?! На практика в тези райони, за които се пише в статията държавата е изчезнала отдавна! Нищо, че собствениците на тези сгради си плащат данъците. А, "експерта" казва, че хората дори нямат право да се защитят! Е*ем ти и законите!
12
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-правилното е да се каже НЕ "Имотите удариха дъното там, където апашите властват" ами "Имотите удариха дъното там, където рoмите властват"
11
1
 
33
 
! Отговори
хм преди 8 години
Стрелба!!!!!!
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадците ,както мутрите и престъпността са отгледани в инкубатора на ДС,МВР и БКП.Защо никой не поставя въпроса,тези, които получават за опазване на реда големите си заплати, плюс ранно пенсиониране, плюс десетки хиляди бонуси -ЗАЩО НЕ СИВЪРШАТРАБОТАТА?Престъпността в България е основен лост за компроментиране на прехода, престъпниците са контингент на МВР, който много лесно изпълнява, каквото им наредят.
9
1
 
25
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Защо няма мерки !!! МВР не е доброволна институция !!!ОТовора е Бойко на власт
8
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз статията я разбрах така. Като набараш някой в имота си, трошиш му кокалите, после биеш един шут на вратата или прозореца си и законът е на твоя страна.
7
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сведение комунизъм в България не е имало никога , а социализъм и такива обири не са се случвали, защото ги е нямало ,тъй като селата бяха населени и хората нахранени.
6
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДемократТова, което си написал е пълна идиотия. Затова ли къщите по селата не се заключваха? Не ви ли омръзна "умните и красивите" кресльювци да казвате на черното бяло?
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви престъпници ве?!Нали от другата новина разбрахме, че са все добри момчета. Берачи, спортисти, ходят на фитнес.
4
2
 
12
 
! Отговори
до1 преди 8 години
Доколкото виждам на снимката има загатната къща в левия ъгъл и пристройки към нея, да къщата не се вижда а само пристройките ,но е ясно че има къща.
3
1
 
56
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
1. "Той подчерта, че при тези две ситуации човек може да използва всички средства, за да се защити, включително и законното си оръжие, ако притежава такова."И веднага след това:2. "Оръжието за лов си е за лов, а не за самозащита", каза експертът по сигурността."Последно - кое от двете? "Експерти"...
2
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз за тази съборетина на снимката и 2 лева не бих дал
1
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно... Това на снимката къща ли го наричате?