Московски решен: Ще помага на превозвачите

От министерството правят справки за подобни блокади и във Франция
15
Московски решен: Ще помага на превозвачите
Снимка: БТА

Българската държава ще съдейства на превозвачите ни, ако решат да потърсят компенсации за блокадата на границата с Гърция в гръцки съдилища. Това обяви транспортният министър Ивайло Московски пред журналисти в МС.

Още по темата

"С повишено внимание сме, тъй като за петък по официални данни е обявена национална стачка, която предвижда да затвори почти цялата транспортна инфраструктура в Гърция и тогава е възможно пак да се стигне до някакво ескалиране на напрежението", каза Московски. Темата е коментирана с премиера и на заседанието на Министерския съвет.

Московски съобщи, че е направена справка за всички подобни казуси в ЕС и основно във Франция и Испания, където е имало блокади от страна на фермери.

До момента не откриваме фактическо овъзмездяване на превозвачи, обяви той. Именно за това държавата смята да окаже юридическа и логистична подкрепа за искове на наши превозвачи в гръцки съдилища.

Ще стигнем докрай, увери министърът.

Той напомни, че страната ни е изпратила искане в Брюксел за налагане на наказателна процедура срещу Гърция, но ако се вземе решение такава да бъде наложена, ще отнеме поне 3 месеца да бъде стартирана.

Московски каза, че не е чул, че превозвачи искат оставката му.

Той обясни, че на място наши министри отиват и преговарят със самите фермери, защото гръцката официална власт изтъква, че това са незаконни действия и ситуацията е извън техен контрол.

В тази връзка Московски каза още, че не получава подкрепа от гръцкия си колега, но ако някой от гръцките власти потвърди, че може да се носи отговорност за поведението на фермери, ще настояваме за постигане на устойчиви споразумения.

По Великден блокади не би трябвало да се очакват заради селскостопанската работа, която ще имат фермерите, обясни още министърът на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Haresvam politikata na Boiko,no otkude Moskovski izkara 10mln evro zA kushta?????Boiko znae li za tova??
2
2
 
4
 
! Отговори
Trupite преди 8 години
Bg shofiori da snimat snimki i video na pripadnalite si bgkolegi ot stud, glad i jajda zaradi arogantnata nehumanna gr darjava, koiato gi brutalno iznasilva po euroepeiskite magistrali.Da snimat pripadnalite ot stud, glad, jajda, visoka temperatura bg shofiori po poletata na komshiiskite magistrali.i jestokata varvarska bezchovechnost kam bg shofiorite na edna europeiska darjava, koiato poluchi pomost 270 miliarda evro, v tova chislo i ot bg narod, za tesi europeiski magistrali.za tv aljazira
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По Великден блокади не би трябвало да се очакват заради селскостопанската работа, която ще имат фермерите."Щом е така, по Великден всички да отидем да се изпи.каем в Места и да наводним реколтата им :)