Шуменец плати винетния си стикер с по 1 стотинка

Броил ги е 25 минути, от общината - подготвени
12 мар 2016 12:41, Петя Славова
81
Шуменец плати винетния си стикер с по 1 стотинка
Снимка: архив, Булфото

36-годишният Николай Стефанов от Шумен плати винетния си стикер с по 1 стотинка - общо 17, 460 кг. Той занесе в Областно пътно управление в петък следобяд точно 9 700 стотинки, пише "Труд".

Служителите там обаче се оказаха подготвени и не се нацупиха, че трябва да броят. Направо претеглиха тежката торба в близкия плод и зеленчук. Магазинчето "При Сиси" е с адски точен кантар, с отклонение до 2 грама.
 
Николай не е първият платил с монети и пътните чиновници вече са на ясно колко килограма стотинки им трябват. Донесеното от шуменеца се оказа абсолютно точно. Той пък гарантира, че е броил всички стотинки и това му отнело към 25 минути.
 
Събирал ги цяла година от ресто и от приятели. Това е единственият начин за законов протест срещу лошите пътища в България и скъпата винетка, каза мъжът.
 
Поне шест месеца той отсъства от страната, защото работи в Англия. Пътищата в двете държави са несравними в полза на чуждите, категоричен е шофьорът с 14 г. стаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мене , човека леко послъгва - не ги е пестил тези стотинки, а си ги е взел от банката с цел протеста. За това и ги е преброил толкова бързо, защото е преброил пакетчетата, които са му дали, а след това ги е изсипал в торбата. Те така от ресто се събират 9700 стотинки нали :) Не омаловажаваме жеста, но не е редно да се лъже, в момент когато се бориш за справедливостта :)
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целта е българина да бъде превърнат в крепостен селянин без право на глас или протест! А тия пътища които се строят сега са за Турция (ако още не сте разбрали). Защото като дойде точния момент, ЕС ще направи сделка и Турция ще получи права на член на ЕС, Без реално да е член (както Швейцария), в замяна те ще се превърнат във външна граница на ЕС и ще спират потока от емигранти и свободно ще си минават транзит през БГ. Тия пътища са за тях! Боко вече е инструктиран и работи по плана.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муахахахахаа...тоя си е играл 25 минути да ги брои, а ония тарикати за 1 минута са отишли до близкия плод зеленчук и са установили сумата..Муахахах...кой е прецакания питам аз?
16
0
 
4
 
! Отговори
До goso преди 8 години
Плащанията в брой винаги забавят, защото има хора, които не са си приготвили необходимите пари и почват да броят и да търсят стотинки. Плащането с карти е много лесно и удобно.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така не се прави протест. Трябва всички да излезем да викаме и да хвърляме домати по ...
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де късмет да плащахме всичките си данъци и такси по 1 стотинка!? Голяма веселба ще е....!?!
13
1
 
13
 
! Отговори
ОПРАСКВАНЕ БРЪЖЕ преди 8 години
тоя си купил винетка на оня му свили винетка на друг му счупили стъклото за винетка абе само ВИНЕТКИ в НОВИНИТЕ а НОВИНА за НОВ ПЪТ ОТИ НЕМА
12
0
 
4
 
! Отговори
до Иванчо преди 8 години
Иванчо, селянин си ти, бате - ами на всичкото отгоре и кух.................чак тръгнал акъл да дава ?!?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в българия за хубави пътища винетката трябва да е 500леваобаче в другите страни за същите хубави пътища плащат винетки 40-80леваа сега да видим дали можете да сметнете колко пари се крадат от всяка винетка
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За крадците от ГЕРБ парите са си пари !!! Та макар и в стотинки !
9
0
 
2
 
! Отговори
promo преди 8 години
promo-sale - истината за винетките
8
1
 
30
 
! Отговори
zeus преди 8 години
25 Минути са 1 500 секунди, монетите са 9 700, значи пича е броил по 6.5 монети на секунда. Да не се занимава с глупости, а да ходи да работи в някоя банка касиер с тази скорост ;)
7
4
 
15
 
! Отговори
sc преди 8 години
До ИванчоИ като стана 97 лв, мислиш догодина пътищата ще са в по-добро състояние ли ?
6
17
 
6
 
! Отговори
pioner преди 8 години
Винетката трябва да е поне 500 лева на месец
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление единствения ефект от това е, че го отразяват по медиите. Натоварват се единствено лелките с броене/мерене, а те нямат отношение към проблема - те на асфалтират и не вдигат цените. Хората вдигнали цените им е все едно - взети ли са 97лв - взети са. Това, че са на стотинки никой не го боли нищо по върховете на властта :(
4
0
 
20
 
! Отговори
нЕкой; преди 8 години
Както и преди е писано ; служителите не са виновни за вдигането на винетката, а Лиянка. Трябва нея да е сложат там и да приема торбата със стИнките и да ги брои на ръка, без машина...
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A TOZI *** ZASHTO NE SI OSTANE V ANGLIA?SHEST MESEZA KRAGBI,A POSLE SHIROK GIVOT V BALGARIA,TAKIVA KATO NEGO DA BADAT OBLOGENI S DANAK PONE 90%.
2
33
 
14
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Скъпа винетка ?!? Колко трябва да е според някой селянин цената на винетката ? Хеми казват - лоши пътища, трябват ремонти- хем искат винетка по 20 лв. Ами откъде ще дойдат парите ?!?? Не протест за винетки - а протестирайте пред работодателите ви да ви качат заплатите. Там е проблема.
1
36
 
9
 
! Отговори
goso преди 8 години
Соред мен трябва да се въведе такса 10 лева за всички, които блащат в брой. Стандартното плащаене е с карта или банков превод.