Кмет с мистрия в ръка: Неволята учи

В родопското село Коритата кметът сам си ремонтира офиса
21 мар 2016 10:07,
6
Кмет с мистрия в ръка: Неволята учи
Снимка: bTV

В село Коритата, сгушено в Родопите, един кмет се е заел освен с решаване на проблемите на селото и с боядисване на кметството.

Анит Божинов е на 24 години, но промяната в Изборния кодекс му позволява да се кандидатира за кмет на рудоземското село. Още на първи тур спечелил, но се оказало, че си няма кметство.

Все пак кметство се намерило - в сградата на старата детска градина. Но тя пък била в окаяно състояние, покривът течал, ремонтът бил неотложен и задължителен. И така, месец след изборите почнал ремонтът.

"Ангажирах се с това, защото ако трябваше да се върши с проекти, трябваше да има търгове, проекти, да го направи фирма, щеше да отнеме супер много време, а в това време ние ще го направим и ще излезе по-евтино. Материалите ни ги дава общината, кметът Румен Пехливанов, а на мене приятели ми помагат, баща ми и хората от селото се включват", казва Анит пред bTV.

Плановете на младия кмет са в тази сграда да се направи читалище и младежки клуб с тенис маса и фитнес уреди.

"Искам да се развива туризма, имаме екопътеки, които са изградени по програми, има много места, където да се ходи", подчертава той.

"Има хора, които не могат да си попълнят обикновени документи, декларации, заявления, молби, трудно им е, идват при мен, помагам им с каквото мога", допълва кметът.

В селото живеят над 200 души. Повечето работят в Рудозем. "Ако си има работа тук, никой млад човек няма да отиде в чужбина и където и да било другаде", казва още Анит Божанов.

"Знаех си, че ще има трудности, но аз съм упорит човек, не мога да се откажа и да ме уплаши нищо, свързано с работа", посочва той.

Дори и без кабинет, Анит е нахъсан да работи за развитието на родното си село. Казва, че и за миг не е съжалил, че се е кандидатирал за кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази работливост и преданост си е типична за помаците. За гостоприемството няма и да говоря.
5
0
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Заинтересувах се от еко-пътеките, а сигурно има и културно-исторически забележителности на около... БРАВО! :)
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
младите ще оправят тази държава, не дъртите!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
2
0
 
17
 
! Отговори
dan преди 8 години
Браво
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво бе момче