Предпразнично: Без две ленти 2 км по "Хемус"

Повреден е виадуктът между "Ечемишка" и "Топли дол"
28 апр 2016 17:52,
6
Предпразнично:  Без две ленти 2 км по "Хемус"
Снимка: архив Булфото

Аварийната и активната лента между 40-ти и 42-ри км на магистрала "Хемус" в платното за Варна се затварят временно.

Причината е повреда на връхната конструкция на виадукта между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът се извършва само в изпреварващата лента. Повредата е установена при обход на съоръжението около 12 ч. от служителите на Областно пътно управление - София. Участъкът е сигнализиран и ще бъде наблюдаван от екипи на пътноподдържщата фирма.

Съоръжението не е ремонтирано от пускането му в експлоатация преди повече от 30 години - през 1985 г. През миналата година със средства от бюджета бе ремонтирано платното за София на същия виадукт, припомнят от АПИ.

От Агенцията призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
През 1988 год. у ГДР, видях как се ремонтира аутобана Лайпциг - Берлин направен преди 50 /петдесет /години. ВЕРВАЙТЕ МИ , правеха го така , че да остиска още 100 години без ремонт ! Нямаме ли инженери завършили и видяли с очите си, как се работи у Немачко? Каквото се прави, да се направи съвестно, а не да се ремонтира на другата година.С "Хемус" положението е действително сложно - тунели ,виадукти! Те си искат поддръжката и то много сериозна !!
4
0
 
5
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Едно време Тато каза, че каквото е построил не можем го боядиса дори, колко е бил прав...
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Съоръжението не е ремонтирано от пускането му в експлоатация преди повече от 30 години - през 1985 г."Aй стига бе! Нали Бибтко откри магистралата преди година-две?!? Сега ремонт не е правен от 30 години. Колко бързо лети времето!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така, така, митряла требе да се клати по всяко време на годината и денонощието инак клати гемията на баце!
1
1
 
17
 
! Отговори
x преди 8 години
Аааа...тъкмо навреме :)