С надежда за изцеление: Стотици на Бачковския манастир

Изнесоха чудотворната икона на литийно шествие
43
С надежда за изцеление: Стотици на Бачковския манастир
Снимка: Булфото, архив

Стотици българи се включиха и тази година на традиционното литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица от Бачковския манастир.

На втория ден на Великден тя се изнася от обителта и на ръце се носи до местността "Клувията", където е била открита през 17-ти век от две овчарчета.

Богомолците изминават 8-километровото разстояние пеша.

Вярва се, че именно днес силата на чудотворната икона е най-голяма и много хора отиват в манастира с надеждата за изцеление на различни болести.

Иконата напусна манастира тази сутрин, но шествието ще бъде с нейното копие, тъй като оригиналът се реставрира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: бачковски манастир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
0
 
! Отговори
Дякона преди 7 години
До Джон -Вяра ,надежда ,любов -това са трите Най-споменати в Евангелие от еди кой си.Тъй ,че Джони не си информиран за главното ,а си се натоварил като кремиковска количка с праисторическа жълта преса.Но все пак забавни жълтини си извадил-усмивки!
26
5
 
1
 
! Отговори
Дякона преди 7 години
Тези пък какво си въобразяват ,че някаква смотана икона ще им донесе щастие.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВрабчеНе са разбира се, само "екземи" ги мъчат и сърбят та си показват "качествата" през Скайп. А и със женски имена се подвизават като Баба Гуси (игумен) и Кичка (монах).Скритите камери Бог ни ги даде!
24
6
 
3
 
! Отговори
Джон преди 7 години
До ВрабчеТрябва да тръгвам, но ще ти задам един въпрос да си отговориш сам за себе си. Кому следваш и кому искаш да угодиш, на Бога и Неговото Слово или на човешки и езически традиции каквито са много от православните традиции, защото те са в противоречие едно с друго? Какво казваше Господа Иисуса Христа за това как фарисеите заради преданието на старците нарушават Божиите заповеди? Помисли внимателно.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВрабчеИ аз съм против богохулството особено когато "духовно" лице го прави! Хомо отношенията по манастирите според теб какво е? Бог е ИСТИНАТА!!! За някои спасение - за други болка и срам.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шугъвъ увсъ га бях.......по пишман икона аз търчах.
21
8
 
4
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Паленето на свещи също не е с християнски произход а идва от езичеството. Разбирате ли как масово хора които мислят, че са вярващи в Бога и Христа са вкарани в заблуждение и в езичество? Как един човек който си мисли, че прави нещо Богоугодно като отива в храма пълен с изображения и пали свещ на иконите-идоли и се кръсти пред тях и ги целува всъщност е вкаран в езичество! Бог е казал: "Моите хора загиват поради липса на знание". Къде е знанието? В Светите Писания.
20
7
 
2
 
! Отговори
***** преди 7 години
Ако вярата в Един-Единствен Бог ми донесе слепота ще я приема,но немога да приема заблудата на която,Ти и други се подавате.Останете си със здраве и разум!
19
7
 
4
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Друг езически култ в православната доктрина е споменатото почитане на идоли-икони. Бог е заповядал: "Не си прави кумир и НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ", какво неясно в НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ има? Култа към гнусните идоли е стар и за него много е писано в Светите Писания и как израилтяните провокирали Бог към гняв със златния телец и много други неща.Православните празници са на същите дати и по естество са същите като езическите култове. Яйцата, питките, великденския заек идват от култа към богинята-майка.
18
5
 
2
 
! Отговори
***** преди 7 години
Слепи подражатели като 18 мноого...ами не чети,щом не ти харесва.
17
7
 
3
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Друга гнусна езическа доктрина в православието е почитане и преклонение и молене на светци. Това е същото както почитането на по-малките езически демони в езическия пантеон, просто е променена облицовката. Всевишния е само един и цялата почит и молитви на християнина трябва да са насочени само към Него в името на Господа Иисуса Христа Сина Божий който е наш изкупител. Бог е казал: "Да нямаш други богове освен Мене" а култа към светците е точно това.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЖОН ,ДЖОН НЕЩО КАТО КАРТОН ЗВУЧИШ С ТВОИТЕ ИЗМИШЛЬОТЕНИ , ВЗЕМИ ТА СПРИ , ВЛИЗАШ В ГРЯХ
15
7
 
3
 
! Отговори
Джон преди 7 години
християните били ужасени! Друга нечиста доктрина е почитането на "кралицата/царицата/богинята на небето" който култ е езически и за който се казва в пророк Йеремия как подтиква Бог към гняв. Този култ сега е облечен като култ към "богородица всецарица" което е богохулно и гнусно описание само по себе си. 40 дневното постене преди "великден" е известно в езическите култове като "оплакването на тамуз" което в Светите Писания е описано като гнусотия.
14
5
 
2
 
! Отговори
ученик преди 7 години
Направихме го форум на Православието,но е добре да се видят и другите гледни точки.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМЕ КАТО ДЖОН , СОКРАТИС , ЗАПАЗЕТЕСИ ПРОСТАШКИТЕ КОМЕНТАРИ ЗА ВАС , НИЩО ПРАВОСЛАВНО НЕ ЛЪХА ОТ ВАС
12
6
 
3
 
! Отговори
Джон преди 7 години
В ранното апостолическо християнство подобна доктрина и учение за троицата не съществува! Тя съществува само в езическите религии и по-късно е привнесена в християнството. Самата литургия на Яков Справедливия, брата на Господа Иисуса Христа и пръв пастор на Йерусалимската църква е променена и опорочена като в нея е внесена доктрината за троицата която не е била там и е била напълно чужда. Исторически църковни документи разкриват, че когато докткрината за троицата била обявена
11
7
 
3
 
! Отговори
ученик преди 7 години
Врабчо,Врабчо,заблуден/а си Чадооо...
10
7
 
4
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Има толкова много нечисти елементи и езически примеси в православната доктрина, че това което става е ужасно. Доктрината на троицата - не е вярна, идва от езичеството и първите опити да бъде примесена в ранното християнство идват от Симон Мага - обладан от нечисти духове който се движел с п р о с т и т у т к а, вършел големи личби и твърдял, че се явил като Сина в Юдеа, като Отец в Самария и т.н. да не му повтарям гнусотиите. Другия от когото идва доктрината за троицата е еретика Валентин.
9
7
 
5
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Правете разлика между чисто и нечисто. Учете се от Божието Слово а не попадайте в следване на нечисти езически доктрини и традиции. Всичко проверявайте спрямо Божието Слово, ако се уповавате на Бога и пазите вярата в Господа Иисуса Христа, Бог ще ви даде разбиране. Внимавайте да не прихванете от кваса/учението на православните традиции защото сега положението е подобно както когато Господа Иисуса Христа е заръчал на учениците си да се пазят от фарисейския квас/учение.
8
8
 
4
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Иконите са идоли и преди съм го писал. Погледнете снимката. По какво се различават тези хора нарамили иконата-идол от процесия на идолопоклоници понесли на рамене техния идол? По нищо!Поповете въвеждат в заблуждение невежия народ нямащ Богопознание и той гине в греховете си. Господа Иисуса Христа го е казал: "Ако слепеца води слепеца и двамата ще паднат в ямата".Хора учете се на Богопознание от източника - Светите Писания и ги четете всекидневно за да се научите.