Мики Маус, миньони, туристки... Пловдив дава заден за бурките?

Мюсюлманките в града не носят фереджета, убеден е градоначалникът
3 май 2016 15:22,
37
Мики Маус, миньони, туристки... Пловдив дава заден за бурките?
Снимка: архив Reuters

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че мюсюлманките в града не носят фереджета. "С такива одежди могат да се видят единствено туристи", настоя той.

Така градоначалникът коментира внесеното искане от общинари от ПФ да се забрани носенето на бурки и в Пловдив. Предложението предвижда глоби за неспазване на забраната.

Още по темата

Тотев обяви, че първият, който ще пострада от забраната да се закрива лицето на обществени места, е Мики Маус.

"Миньоните са вторите", каза кметът, цитиран от БНР. Градоначалникът вероятно има предвид маските на приказните герои, с които клоуните се разхождат по улиците. "Опасявам се да не развалим празника на децата", допълни той.

Той обясни, че не може да коментира предложението на Патриотите преди да го е видял. "То не е гледано в комисиите на общинския съвет. Лично мнение мога да изразявам само вкъщи", допълни градоначалникът.

Днешните думи на Тотев противоречат на казаното от него на 14 април в коментар на поисканата забрана за носене на бурки в Пловдив.

"Личното ми убеждение е, че трябва да се направи крачка в тази посока. Има почва да се вземе отношение по тази тема, а какво ще бъде то, категорично ще го кажем по време на сесията на ОбС", каза тогава градоначалникът, цитиран от БНР.

Днес обаче Тотев обясни, че не може да се прави аналогия между Пловдив и Пазарджик.

"Все пак трябва да се съобразим и с туристите, които идват в града ни и носят бурки. Трябва да се реши как да се процедира с тях. Да ги събличаме ли? Аз не мога да коментирам в момента от името на Община Пловдив", посочи още кметът.

И докато в Пловдив още спорят да забранят ли фереджетата, общинарите в Пазарджик и Стара Загора вече го направиха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
23
 
! Отговори
забрана преди 8 години
Ами ако дойдат с бурките от Пазарджик? Там е забранено ,но в Пловдив не. Ще си се разхождат из града. Логиката на кмета издиша. И какво общо има Мики Маус с релегията? Не си кривете душата .Тук става въпрос за религиозна дреха и няма защо да я развяват из България.С бурките в мюсюлмански държави.
8
3
 
18
 
! Отговори
DALI преди 8 години
Преди Великден кмета на Пловдив беше посетен от гости от Турция с много куфари .Трябва *Господари на Ефира * да направят разследване и да му покажат Имотите .
7
0
 
20
 
! Отговори
българина преди 8 години
Много тъпо парче е тоя. Сега субсидиите ще се преместят от Пазарджик в Пловдив щото са много далече... Мало умник. Малко ли са в столипоново бе? Нещата не се правят когато ти се иска а когато могат!
6
0
 
25
 
! Отговори
ФХ преди 8 години
Мюсюлманите в БГ не носят нито бурки, нито фереджета. Само бабите по селата носят забрадки, но и българските баби по селата също носят забрадки. Бурки носят , на които им е платено за това!
5
8
 
20
 
! Отговори
варненец преди 8 години
Нормарно , Пуовдив е еврейски град , а евреите са дружки с ислямистите , няма как ...
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ = ръка за ръка с терористи, мюсюлмани и у други ***
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Образователен ценз за гласуване и нещата ще си дойдат на мястото.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пусти избори.
1
0
 
35
 
! Отговори
Ханко преди 8 години
Да си носи отговорността тогава.