Порои, студ... Но само до края на седмицата

За почивните дни синоптиците очакват затопляне
3 май 2016 10:37,
4
Порои, студ... Но само до края на седмицата
Снимка: архив Reuters

В края на седмицата ще започне затопляне, обеща синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Марияна Попова пред "Фокус".

Тя обясни, че температурите ще се повишат, а валежите ще отслабнат и след интензивните дъждове днес и утре, следващите ще са по-краткотрайни. Синоптикът обясни, че през месец май се очакват чести валежи.

"Няма тенденция към трайно спиране на дъждовете и засушаване", каза още Попова. Тя увери, че ще има и слънчеви дни, като най-високите температури ще са между 24 и 29 градуса.

"Това са обичайните температури. Преди няколко години в началото на май имахме стойности, близки и дори над 30 градуса, но в нашите географски ширини е нормално за климата да има както по-ниски температури, така и над 30 градуса", обясни Марияна Попова.

Тя припомни, че за днес е обявен жълт код за обилни валежи и добави, че проливни дъждове се очакват и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: празницизатопляне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен 3 , а то и без каквито и да е метеорологични аномалии по Витошка се разхождат и варани и всякакъв вид маймуни :) :)
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам дали за умерения климат е нормално, ама на мен 24 часа дъжд ми напомня за тропиците, очаквам скоро по Витошка да се разхождат Варани а от храстите да изкачат павиани
1
1
 
1
 
! Отговори
иван преди 7 години
Много слабо вали в София, аиде да завали като хората