Първият за годината круизен кораб акостира у нас

"Costa neoRomantica" пристигна в Бургас
7

Снимка: Булфото

Първият за годината круизен кораб акостира на Морска гара-Бургас. "Costa neoRomantica" пристигна от Гърция, съобщиха от Пристанище-Бургас.

Сезонът тази година не е силен като посещения, но е знаков не само за Бургас, но и за дестинация Черно море. След събитията в Истанбул тази година опасността да не влезе круизен кораб в Черно море беше голяма, каза изпълнителният директор на Пристанище-Бургас Диян Димов.

Това е първият кораб, който пристига в Бургас и анулира посещения в турските пристанища. Досега всички пасажерски кораби, които са посещавали Бургас са спирали в Истанбул.

За първи път "Costa neoRomantica" прави морски преход от Гърция директно до Бургас. Такава е програмата и на корабите на MSC Cruises, които ще имат посещения на Морска гара-Бургас. За настоящия круизен сезон Пристанище-Бургас има договорени осем посещения на пасажерски кораби на круизните оператори Costa Crociere и MSC Cruises. Маршрутите включват посещения на различни туристически дестинации в Средиземно и Черно море.

Тази сутрин пасажерският кораб "Costa neoRomantica" доведе в Бургас повече от 1300 чужди туристи. Половината от тях са записали екскурзии до Несебър, Котел, Жеравна и етнографския музей в село Оризаре. Останалите туристи ще имат възможност да разгледат Бургас или да направят морска разходка с кораба "Анастасия" до остров "Света Анасатасия".

"Costa neoRomantica" ще отплава от Бургас в 19.00 часа и ще се отправи към следващото черноморско пристанище - Костанца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това е новина ? Хахаха
3
0
 
11
 
! Отговори
факт преди 7 години
ДА СИ ЗАШИВАТ ДЖОБОВЕТЕ ,ЗАЩОТО ШВЕДИТЕ ЩЕ ГИ ОПОСКАТ !!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са подранили - не изчакаха баце да се топне във водата и с приятен за гледане но не и за мирисане цвят, гордо да заяви - чисто е, става за плацикане!
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лошо - да видят пенсионерите от Цивилизования свят и малко родни аборигени, които живеят с по 300 евро заплати. Колкото е дневния разход на един круизващ.Видяното обогатява.