Бургас се кани да забрани и бурките, и психо билките

Ще попречим на туристите, опасяват се от БСП
12 май 2016 09:37,
32
Бургас се кани да забрани и бурките, и психо билките
Снимка: Reuters, архив

Бургас стана поредният български град, в който носенето на бурки може да бъде забранено. Предложението все още не е прието, но това може да стане на заседанието на общинския съвет на 27 май.

Докладната записка е внесена от общинския съветник от ВМРО Георги Дракалиев.

Още по темата

"Това е една превантивна мярка, която цели да попречи на разпространението на радикалния ислям, който виждаме, че започна от Пазарджик и пуска навсякъде пипала. Забранява се носенето на всякакъв вид облекло и покривала, които частично или изцяло скриват главата и лицето на човек", обясни той пред Нова тв.

Забраната се касае за обществени места, обекти, където се представят административни услуги, места за отдих, комуникация и култура, както и всички официални учреждения.

Любопитен момент от предложението е вероизповеданията да не могат да използват психотропни или хипнотични вещества.

"Има случаи, при които се рекламират лечебни, чудодейни и други средства, чрез които се повлиява върху съзнанието на хората и по този начин те са принуждавани да изпълняват разпорежданията на техните религиозни лидери", уточни Георги Дракалиев.

От БСП контрират идеята на колегите си от ВМРО с факта, че бурките в Бургас се срещат изключително рядко, предимно в някои търговски центрове. По този начин щяло да се попречи и на туристи, идващи от държави, където бурките са основно облекло.

От ГЕРБ пък обещаха да подкрепят идеята на ВМРО.

Междувременно в Пазарджик влезе в сила забраната за носене на бурки. В града мюсюлманките няма да могат да носят каквито и да е аксесоари, покриващи лицата им.

Забраната не се отнася за частни домове или молитвени храмове, но важи за всички институции и обекти на територията на общината, включително и в случаите на придвижване с пътно превозно средство.
 
За спазването на правилата ще следи както полицията, така и общинското предприятие "Паркинги и охрана”.
 
Глобите са 300 лева за първо и 1000 лева за всяко следващо нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не, мерси...такива нинджи за туристи неискам в моят град !
16
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Български мюсюлманин. Абе вие виждате ли се какво пишете да отиват в Саудитска Арабия с къса "пола" *** това ли вие християнското облекло *** дайте пример с ако отиде една монахиня примерно или поп с брада *** Българин съм аз баща ми дядо ми и 375г назад в нашата семейна книга българи писна ми да ми казват как да си изповядвам религията в моята България да сте чули един Ходжа да говори как трябва да си изпълнявате християнството ??
15
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 години
Забранява се носенето на всякакъв вид облекло и покривала, които частично или изцяло скриват главата и лицето на човек". За лицето съм съгласна. Но забраната за и частично покриване на главата означава ли, че ако нося шапка ще ме глобят? Тъй като шапката ми покрива частично главата
14
1
 
3
 
! Отговори
ах преди 8 години
В България всичко може да се забрани, но каква полза от това, като е написано само на хартия, че е забранено. За справка забраната за пушене....
13
0
 
7
 
! Отговори
Нед преди 8 години
Абе има си закон за МВР който гласи че нищо не трябва да покрива лицето и точка.След като един път са минали границата и са в нашата държава или постоянни граждани на същата ще спазват законите като всички!!!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И каква работа имат "туристите" с бурките тука? На плажа не могат да се покажат, на планина не ходят, да не говорим, че тези с бурките задължително ги придружава по един брадат талибан, тъй като жените им нямат право да се разхождат сами. Идват тука да разпространяват радикален ислям.
11
0
 
11
 
! Отговори
Балтона преди 8 години
България не трябва да е страна за крайни ислямисти. Ако някоя туристка не иска да си сваля бурката просто да не идва тук. Какъв е проблема? А колкото за бесепе те бяха прелъстени и изоставени от депесе( исега може пак да се вземат). За власт и пари са готови на всякакви компромиси.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако забранят и олигофренитe цена няма да имат!
9
1
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
до някъде бях съгласен с теб - трябва общ закон,и то веднъж за винаги,без всякакви обсъждания! България е светска държава и със собствени закони! за туристите не съм съгласен - когато бяла жена отиде в мюсюлманска държава като туристка,нима им ходи по музеи и джамии с гол пъп и голи рамене?
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега забраните бяха за покриване само на лицето, тези в Бургас пък добавили и главата. Това пък защо? Скоро сигурно ще забранят да си покриваме и задниците и ще стане съвсем като в рая.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е как мислят от БСП туристите с бурки да се пекат на плажа с тия одежди ?????Искам отговор от бсп
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП да не се правят на толкова либерални, защото в случая защитават не национални, а бизнес интереси! А онези забрадените от глава до пети, като искат евтини стоки, ще се съобразяват с правилата, иначе да си пазаруват в техните молове!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антибългарската партия БСП отново с антибългарско предложение!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
навсякъде в момента където имаме силно ВМРО валят предложения за забрана на бурките - Стара Загора, пазарджик, Шумен, хасково, харманли, сега бургас и София.....
3
3
 
4
 
! Отговори
Момо преди 8 години
"...в който носенето на бурки МОЖЕ да бъде забранено."Повече не съм чел.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама и БСП и Меркел са вредни за човечеството. защо не отидат и те в саудитска арабия,за да може Европа да живее цивилизовано.
1
0
 
13
 
! Отговори
Накара преди 8 години
А дано ги забрани