Слух за готвен атентат уплаши Пазарджик

Всичко тръгнало от Facebook-а на осмокласник
22 май 2016 21:53,
14
Слух за готвен атентат уплаши Пазарджик
Снимка: BTV

Фалшив сигнал за атентат в Пазарджик вдигна на крак полиция и жандармерия. Сигналът бил разпространен във Facebook от осмокласник заради забраната на бурките, съобщи БТВ.

Притеснителната информация качва момче на стената си във Facebook в петък. Посочва датата и мястото, но за щастие, прогнозата не се осъществява.

Слухът официално бе опроверган от полицията. От там заявиха, че това е провокация и цели да създаде паника. Въпреки всичко на празника на Пазарджик навсякъде е пълно с полиция и всички знаят за заплахата.

"Говорих с БЧК и там говорихме за атентата, публикувах във Фейсбук и другата седмица ме викат на разпит в полицията, защото съм публикувал информация за атентат. Цялото общество в Пазарджик го знае това нещо, не знам какво съм направил лошо", споделя осмокласникът.

Пазарджишката ромска махала "Изток" е под силно ислямско влияние. Оказва се обаче, че българските закони не предвиждат превантивни мерки на опасна радикализация отвън.

Въпреки че от МВР опровергаха слуха и заявиха, че това е само опит за провокация, полицейското присъствие на униформени, жандармерия, цивилни и на кучета в Пазарджик продължава през целия ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.