Да носиш бурка – ужасно и потискащо!

Протестиралата общинарка на ВМРО съжали жените, носещи ги
27 май 2016 09:22,
15
Да носиш бурка – ужасно и потискащо!
Снимка: Dnes.bg

Чувството да носиш бурка е потискащо и ужасно, разказа Нина Гьошева, общинска съветниичка на ВМРО в Пловдив.

Вчера тя в знак на протест срещу решенето на общината да не приема забраната отиде на заседанието на местния протест с бурка.

Още по темата

"Съжалявам жените, които са принудени да носят това нещо", каза Гьошева пред Нова тв.

По думите й постъпката й е била своеобразен мирен протест срещу неприемането на забраната.

"Достатъчно сме толерантни, толерантността трябва да има граница. Бурката не е традиционно облекло за нашите мюсюлмани", настоя тя.

Общинската съветничка разказа, че влязла в общината без никакъв проблем, никой не я е проверил дали е тя, или не. Останала с бурката 30-40 минути. 

"Това е проблем на държавата и на Европа като цяло", коментира Александър Сиди, общински съветник от ВМРО в Пловдив.

"Показахме колко сме недалновидни, прочутата европейска толерантност за съжаление действа и тук. Тази европейска толерантност, която в последните години буквално е разстрелвана по улиците и взривявана по летищата. Това е пътят на радикалния ислям", каза Сиди.

Той е убеден, че в ромските махали, които са най-големите в Пловдив, радикалният ислям си пробива път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо изтрихте думата ***. Тя не е обидна и не виждам с какво друго може да се замени. Ако се пише бомбе, с какво може да се замени, за да е ясно за какво става въпрос.
11
0
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Заради такива като теб стигнахме до тук. Не зная ти къде живееш, но ела в Родопите да видиш за какво става въпрос. В с. Добромирци /община Кирково, област Кърджали/ от години един *** кара мотор наоколо облечен с дълга до земята бяла дреха и зелена или бяла *** на главата. Полицията редовно го вижда, но не реагира. По ЗДП се носи каска на главата, а не каскет или ***, но никаква реакция. Ако искаш заповядай да видиш с очите си, или дай адрес, на който да ти изпратя снимки или клипче.
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога другарката Гьошева е носила бурка? А и някой кара ли я да носи?
9
0
 
7
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
Защо нашите "законотворци" още чака,за да забранят бурките в България, след като са забранени в повечето европейски страни? Или сме "европейци" само когато се потъпкват правата на българите, а когато трябва да защитаваме БЪЛГАРИТЕ , си траем!Защо няма поне един политик в България ,като Орбан в Унгария?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бисеровДраги в днешно време има баня, топла вода и ***. Влез в 21 век. Онези хора никога не са се къпели.
7
8
 
2
 
! Отговори
Христо Бисеров преди 7 години
Обрязаните знаят защо го правят. За твое сведение Евреите също се обрязват.А ако не знаеш Исус Христос е бил обрязан - ПРОВЕРИ АКО НЕ ВЯРВАШ.Обрязването е медицинска гледна точка е препоръчително.
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупава и ненуижна демоснтеация.Хора, колко точно бурки сте видели в България? Аз не съм видял нито една, нито пък съм чувал янкой да е виждал истинска бурка.Целият този цирк със "забраната" е просто твличане на вниманието от истинските проблеми. Защото бурки в България няма и тази забрана е напълно лишена от смисъл. Още пвоече, че тази "общинарка" никой не я кара да се забулва, тя сама си го е сложила това, защото е проста.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките и обрязването до преди 50г. не са били никакви религиозни символи, а необходимост за хората от близкия изток или по-точно за тези държави където има пустиня (ОАЕ, Катар и т.н), само че някой хора много умело успяха да използват тези "символи" за да превърнат света в едно по-лошо място. Сигурен съм че 90% от обрязаните мъже в Европа и жените носещи бурки не знаят защо го правят.
4
0
 
15
 
! Отговори
Александър Дивиди преди 7 години
"Показахме колко сме недалновидни,прочутата европейска толерантност за съжаление действа и тук "Защо "недалновидни" и защо "за съжаление" !? Още по-здраво ще се ogупим на ЕС , само и само да не ни пипат откраднатото и да гушваме още евро-парички ! Те ,за това е нашата толерантност.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина е показателно. Възможността мъж или жена да се увие с такова нещо и се взриви насред общината. Косата ми настръхва. Националната сигурност е приоритет за всяка държава.
2
1
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Като чуя за фердже , се сещам за " Черно фередже" - големи идиьоtи бяха ха ха ха
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно права е, само да посмеят да ни обвинят в расизъмм.... има ли християнска държава в тоя свят с толкова много джамии? Ние ли не сме толерантни..., че ги търпим толкова години след стореното.