Две групи бежанци опитали да преминат незаконно у нас

Военнослужещи се включват в охраната на границата с Гърция
Обновена: 28 май 2016 17:40 | 28 май 2016 16:25, Веселина Йорданова
31
Две групи бежанци опитали да преминат незаконно у нас
Снимка: архив, Ройтерс

Две групи нелегални имигранти са направили опит тази нощ и рано тази сутрин да преминат незаконно от Гърция на българска територия, в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич.

Още по темата
Групите са локализирани и задържани от наряди на граничния полицейски участък.

Те са в състав от над 30 души всяка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В момента чрез двустранния координационен център на ГКПП - Кулата се осъществяват преговори с гръцките власти за начина на връщане на нелегалните имигранти.

В съответствие с предварително разработения план за съвместни действия с Министерството на вътрешните работи, военнослужещи от Сухопътните войски ще се включат, за да подпомагат работата на "Гранична полиция" по охрана на държавната граница с Гърция.

Едната група от нелегални имигранти е задържана на зелената граница с Гърция, а другата – при проверка на товарен влак, влизащ от гръцка страна, съобщи говорителят на ГД "Гранична полиция" Лора Любенова пред "Фокус".

Снощи около 23.50 часа на зелената граница с Гърция, на 50 м от бившето ГКПП Кулата, са задържани 34 нелегални имигранти. По първоначална информация 16 от тях са сирийци, а 18 иракчани.

На жп гара Кулата граничните полицаи са извършили проверка на влизащ от Гърция товарен влак, като са открити голяма група нелегални имигранти. По първоначална информация те са афганистанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро казаха че гараницата е сигурна.Не уточниха обаче коя.Явно не е Българската.
21
0
 
40
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Кой издържа управниците? Ние с нашите данъци, които плащаме. Какво очакваме срещу данъците си? Очакваме управниците да изпълняват задълженията си. Едно от тях е да опазват България от нападения, и да не допускат да бъде нарушавана границата. Бойкооооо, не си изпълняваш задълженията мой човек! Какво си се навел и си се хванал за палците? Защо допускаш да влизат в БГ джагали, че и ги хрантутиш! Все мънкаш че няма пари за пенсионерите, а пък за джихадисти даваш на драго сърце! Пътник си, Бойкооо!
20
0
 
41
 
! Отговори
нов ред преди 7 години
С тия управници ще загубим България.
19
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оградата с Турция, Оградата?Кога ще я направите? След като Ердоган насъска ордите къч България ли?
18
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако дадат пръстови отпечатъци и се регистрират тук, няма как да отидат в по-богата европейска страна и спрямо конвенцията и спрямо Дъблин. Затова се правят на партизани.
17
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрямо конвенцията за бежанците, този търсещ убежище може да наруши имиграционните закони на страните през които преминава, тоест може да влиза, преминава и излиза нелегално от нашата страна и да се представя единствено в страната в която търси убежище. Друг е въпроса дали ще го получи, дали наистина е бежанец и т.н. С няколко думи за конвенцията няма никакво значение дали влизат нелегално или се представят на ККП-то. Затова влизат нелегално. Защото искат да ги хванат в Германия.
16
4
 
38
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До АТАКАИбрикчии, млъквайте и тичайте при хидроинженера за още пари!Да живее България!
15
1
 
50
 
! Отговори
! преди 7 години
Ами....дано само тези да са се пробвали както се казва....Иначе това, че са яли големи шамари е вън от съмнение. Една от причините до момента да ни избягват като точка от пътя за Запада е заради това, че се разчу, че в България дали цивилни отряди или граничари не ги чакат с цветя и рози. Честно казано, бежанци при славяните не виреят, защото малко или много все още има мъже при нас.
14
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как бе, нали бяхме подготвени за такъв сценарий?
13
2
 
44
 
! Отговори
4 преди 7 години
ТИЯ ЩЕ ДА СА ДЕЗЕРТЬОРИ ОТ ОПОЗИЦИЯТА ..
12
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само са опитали ами са шмугнали и сега щели били да ги гонят
11
7
 
41
 
! Отговори
АТАКА преди 7 години
Волен премиер!!!
10
1
 
62
 
! Отговори
АААА преди 7 години
И КАКВО КАТО ГИ ХВАНАХА-ЗАВЕДОХА ГИ НА ТОПЛО,СВЕТЛО ,С ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ В БЕЖАНСКИТЕ ЦЕНТРОВЕ ,КЪДЕТО ЕДИН ТАКЪВ АФГАНИСТАНЕЦ ИЛИ СУДАНЕЦ ,ИЛИ СИРИЕЦ НИ СТРУВА ПО 1000 ЛВ НА МЕСЕЦ,А ЕДИН ПЕНСИОНЕР С 30 Г СТАЖ -155 ЛВ
9
1
 
47
 
! Отговори
akud преди 7 години
гръчкотомалякис ни тества. още военни и сух хляб
8
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не знам как нашите дядовци са се организирали и възстанали след 500 години мачкане.Може би Левски е бил извънземо, пратен в България. Кога ще вземем нещата в наши ръце?Има ли начин да се организираме?
7
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно бе, нали Бъчварова каза, че не можело да хвръкне през границата ни...
6
0
 
73
 
! Отговори
до хуманиста 6 преди 7 години
Ами, що не вземеш да поканиш няколко такива, у вас, хуманисте, че даже да им пуснеш ***, сестра ти или жена ти, защото и те са хора, и имат нужди? Който мине с паспорта през КПП-добре дошъл, и по етапния ред, който не нелегално преминал-стрелба на месо. Ти, като ходиш в друга държава, нелегално ли преминаваш, и си късаш паспорта?Даже нашите роми станаха "примерни", щом усетят дебелия край, и че там "няма лабаво" а полицията пипа здраво...
5
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрелба на месо, и да останат кокалите им на открито, за да знаят другите какво ги чака, независимо дали да са бежанци, трафиканти или някой контрабандист.Стига хуманизъм!
4
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минават ,защото знаят ,че са безнаказани ! И 10 метра ограда да се постави , пак ще минават ,защото знаят ,че не са застрашени ! Я да започнат да ги гърмят наред , само след първите няколка 10-ки ...останалите ще променят маршрута ! Те си имат комуникации , а и кожичката на гърба им е ценна !
3
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във коя част на София Волен Сидеров мие паметници? Спазва ли се закона и наложената му пробация от българският съд?