Забраняват религиозна пропаганда по домовете в Силистренско

Ограничението важи и на обществени места
31 май 2016 12:00, Красимир Ангелов
14
Забраняват религиозна пропаганда по домовете в Силистренско
Снимка: Булфото, архив

Забранява се религиозната пропаганда по домовете и обществените места в Силистренската община с решение на Общинския съвет. Решението е по предложение на НФСБ за изменение и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред и чистотата в общината.

Според решението се забранява религиозната пропаганда по домовете и улиците, при обществени прояви и използването на технически средства, съобщава БТА.

Предложението е направено заради "зачестилите жалби и сигнали от граждани, в които се настоява за въвеждане на ясни правила, ограничаващи все по-агресивната религиозна агитация на част от вероизповеданията, извършвана по улиците, обществените места и дори по домовете".

Решението има "превантивен характер" и се очаква да се неутрализира "напрежението между вероизповеданията, служещи си с агресивна религиозна агитация и пропаганда и гражданите", смятат общинските съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме се съсредоточили върху уахабитското нашествие и правилно. Но разни лъжехристиянски секти са не по-малко опасни! Знам достоверни случаи за млади хора, самоубили се под въздействието на секти. Насам-натам щъкат какички, които пробутват брошурки.Лъскави американчета обикалят и безнаказано евангелизират народ, който е христиански от 12 века!Заслужават малко бой и да се пръждосват,откъдето са.Разни моSHеницi, като "Слово за живот", мормоните, "Тракийската църква"(която успя да се легализира)
7
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Преди времее ей такива лустросани ме спряха на улицата- анкета да ми били правили, дали водя здравословен начин на живот, ям ли био храни и т.н. Имат нова тактика и чак последният въпрос беше дали знам измислената им книга за Мормон. И като пиявици, не те оставят.
6
1
 
6
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
И какви са чистички , спретнати, прекалено любезни... Замааааалко да ми спечелят доверието тия лицемерчета :))
5
2
 
10
 
! Отговори
толерантност!? преди 7 години
Религиозен - това днес е психиатрична диагноза. От там до психопатията пътят не е дълъг. Ислямска държава е пример за това заболяване.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
религиозната пропаганда не е свързана с чистотата и обществения ред, освен ако не не насилствена ислямска терористична пропаганда, а с вероизповеданията и свободата на религията и на словото, така че мисля че прекрачват границите и нарушават човешките права с несонавателни мотиви.
3
8
 
2
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Тия като ги видя и ми се гади! Ко ме занимават с измисления си Бог! В наши дни да вярваш в Господ си е признак на малодушие и глупост.
2
0
 
12
 
! Отговори
cc преди 7 години
Мормоните са това... не са Йехова
1
1
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Тия ми приличат на сектантите от свидетели на Йехова. Ходят подир хората и им досаждат с брошури и трябва да го напсуваш че да те остави на мира . Мани другото ами и по домовете ходят да досаждат. Затварям им вратата под носа ,и той пак звъни. Трудно се гони тая *** .