Вече никой не търси изчезналия водолаз

Издирването е прекратено, от Краси Маров няма и следа
13 юни 2016 09:49,
10
Вече никой не търси изчезналия водолаз
Снимка: Reuters, архив

Изчезналият в пещера в Балкана водолаз Краси Марков е оставен на произвола на съдбата. Издирването на изгубилия се на 25 май в пещерата Голям извор леководолаз от Варна е прекратено от една седмица, съобщи кметът на близкото село Кипилово Йордан Симеонов за "Телеграф".

Още по темата

"Направиха се няколко опита въпреки вдигналата се нависоко вода в местността Боаза. Далдисваха момчета от Пловдив, които още първия ден попаднаха на фенера на Красимир. После им излезе някаква неотложна работа и си заминаха. След тях дойде един смелчага от Велико Търново. Спуска се два или три пъти, след като успяхме с пожарникарските помпи да смъкнем нивото и да отворим дупката, но дали от студената вода, дали от нещо друго, но хвана пневмония и влезе в болница. Заминаха си и приятелите на варненеца. Дали и кога ще се върнат никой не знае", коментира кметът.

По думите му вероятността Красимир да е все още жив била "на ръба". Дори да е успял да влезе в някой от сифоните по над 150-метровото подводно трасе на пещерата, истинско чудо би било да е оцелял толкова денонощия без храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да, спрели са да го търсят, защото не се казва Митьо Очите или Маргина. Ако някой от тия със звучните прякори си беше загубил, до сега щеше да го издирва армията с отлично оборудване и цял екип професионални водолази, а и да ги чака линейка с цял екип доктори и то разбира се, най-известните специалист. Ама понеже си е обикновен човек... ми ако намерят, хубаво, ако не-карай да върви.
8
1
 
8
 
! Отговори
39955 преди 7 години
А дали наистина е изчезнал в пещерата? Или някъде другаде с имането.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКакво ме интересува, че се използва по Черноморието? Аз живея в България, говоря на книжовен български език, който между другото е официално приетия за медиите, независимо от кой вид!!! Щом не е в книжовния език, значи е диалект (отвори речника и провери какво означава тази дума)!!! И никой не е длъжен да знае всички диалектни думи какво означават!
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далдисвам се използва и по цялото южно черноморие, за северното не знам, което изключва факта да е диалект, но от обща култура може да знаеш какво значи да далдисваш, по-лесно е обаче да си *** и да го наричаш диалект!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 4 Далдисвам е турска дума , и означава тръгнал сам поенерция ,
4
10
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Просто цитират думите на кмета. Далдисвам означава гмуркам и дори и да не знаеш какво значи от контекста на написаното ще се сетиш за какво иде реч.....стига да си малко по-курназ момче;)
3
1
 
45
 
! Отговори
Митьо и водолазът преди 7 години
Че той да не се казва Митьо Очите?! Я да носи това име, та да видите как викат за операциите му медицински светила от София, Стара Загора , Варна и вече 120 сакове с кръв и кръвна плазма са използвани за неговото оживяване! А щестима бодигардове и 4 ПОЛИЦАИ БДЯТ ЗА НЕГОВАТА СИГУРНОСТ. А ПРЕМИЕРЪТ НАРИЧА ТОВА ПОКУШЕНИЕ БИТОВЕ СВАДА?! Хайде де, ни еда не ядем доматите с коловете!
2
6
 
23
 
! Отговори
1 преди 7 години
Защо изобщо е влязъл, като е опасно? И още хора ли трябва да загинат, за да го търсят? Само отрицателни новини за сензации търсите!
1
7
 
34
 
! Отговори
??? преди 7 години
Copy-paste от други сайтове. Бихте ли разяснили що ще рече "далдисваха"? Не всички сме от с. Килипиново, че да им знаем диалектите!!!