С 30% скочили израелските туристи у нас за 2015 г.

Интересът към страната ни е през цялата година
16 юни 2016 16:30, Анисия Иванова
11
С 30% скочили израелските туристи у нас за 2015 г.
Архив: Булфото

С 30 процента са се увеличили израелските туристи в България през миналата година, каза във Велико Търново посланикът на държавата Израел Ирит Лилиан.

По думите й интересът на туристите в Израел към България е голям във всички сезони от годината.

Тя отбеляза, че засега туристите предпочитат Черноморието, но предстои разширяване на туристическите маршрути като семейни, културни, кулинарни и приключенски дестинации във вътрешността на страната.

През миналата година инвестициите на израелски компании у нас са били около половин милиард евро, очаква се до края на годината те да достигнат около милиард евро, като в по-голяма степен това са индиректни инвестиции, отбеляза посланикът във Велико Търново.

Разширяване на сътрудничеството между България и Израел на ниво местна власт и бизнес също е било обсъдено. Като председател на УС на НСОРБ кметът на града Даниел Панов е предложил да бъде организирана разширена среща, в която да участват кметове и представители на туроператорските агенции.

Според посланик Лилиан форумът може да се състои през есента. Предстои избор на град в Израел с богато историческо наследство, с който Велико Търново ще се побратими, каза посланикът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Турист спорт банк преди 7 години
Евреите са лоша клиентела, пазарят се като за световно и си купуват храна и пиене от бакалиите! Покрай тях пари не се правят, повярвайте ми! Иначе нищо против тях!
6
0
 
3
 
! Отговори
Зайн Гадол преди 7 години
"каза във Велико Търново посланикът на държавата Израел Ирит Лилиан."Как така "държавата Израел"??! Какво е това поясняване?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Shalom alehaim!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 30 процента скачата и други работи демек.
3
2
 
9
 
! Отговори
cinik преди 7 години
Мдааа миналата година бяха 1000 , сега 1300 , увеличение 30% Ангелкова получава оргазъм всички са щастливи... А че вече почти не може да се види българско семейство с деца по морето е друга бира...
2
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ДНЕС БГ,защо делите хората? Защо пишете специално новина,че израелските туристи били целогодишно в България?Или сте платени шпиони на И.Д.?Атентати ли искате в България?Изглежда Д.П. ви е продал на Америка
1
1
 
11
 
! Отговори
да преди 7 години
Ей,всеки който работи в туризма ще ви каже че това са най стиснатите и капризни туристи,единствено казината печелят от тях,хотелите много не ги искат.