Таванът да ти се срути и всички да... вдигат рамене

Семейство в Перник се оказа безпомощно пред съседите си
29 юни 2016 16:07,
16
Таванът да ти се срути и всички да... вдигат рамене
Снимка: bTV

Таван в жилищна сграда в Перник се срути в кухнята на семейство с двегодишно дете.

Таванът пада в ранния следобед преди два дни, докато семейство Семови е в съседната стая.

Хората знаят от известно време за опасността таванът да падне и са искали от своите съседи всички да съберат пари и да направят ремонт на покрива. Те обаче живеят на по-долни етажи и посочват, че отговорността е на семейството, което живее на последния етаж.

Моника Семова разказа, че в понеделник е сложила детето да спи, при което е чула ужасен пукот. Отишла да погледне какво станава и се оказало, че целият таван е паднал. Жената сподели, че се е изплашила за себе си и за детето.

Има много материални щети. Семейството се страхува да разчиства в стаята, защото има опасност да паднат още късове. Те са изпращали жалби до общината, тъй като няма домоуправител, който да им съдейства да се съберат пари за ремонт. От общината няма никакъв отговор.

"Ремонтът по общите части трябва да бъде извършен съгласно изискванията на Закона за управление на етажната собственост. Плочите, гредоредите, носещите стени, колони, трегери, основи, покрив – са общи части. Задължението е на всички, които живеят в този блок", заяви пред bTV Здравко Количков, началник на отдел сигурност към община Перник.

Той обеща да съдейства на семейството и да провери защо до момента няма отговор от общината.

"Ако съседите не желаят доброволно да дадат пари за този ремонт, те имат право по съдебен път да съберат тези пари", уточни още Количков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Апартаментите на последните етажи са по-ефтини от другите. Значи собствениците на последните етажи следва да си поемат разходите по покрива. Освен това всички мъже във входа биха могли периодично да поправят някой и друг проблем, не да чакат всичко на майстори и да се хвърлят излишни пари. Освен това народът няма пари за хляб, та камо ли за разноски от този род. От там идват проблемите и злобата между съседи. В повечето случаи.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук повечето хора се мислят за много хитри и все опитват да прецакат системата, съседите, правилата. Но не си дават сметка, че и себе си прецакват по този начин, че това ще рефлектира върху тях утре...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По света като си купуваш жилище, поемат и съответната отговорност, в България е различно. От вратата на вън не те интересува.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Членска карта 7Означава буквално паднал, сринал се, срутил се... Над апартамента е таванското помещение на комшия, оттам идва течът. Но тарикатът е нагъл, не ще да си ремонтира собствеността и се крие, не дава пари и за общите части. Селски хитрец е, държи сергия на пазара. Пострадалите са мои близки и знам подробности около историята. Сега семейството с детенцето са буквално на улицата заради оня ***, а и заради липсата на санкции за такива! Сега по-ясно ли е за какво иде реч?
12
0
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Застраховката на апартамента поема разноските за тавана на помещението но не и за покрива на блока.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щял бил да се изпокара?Сега да не би отношенията да са им перфектни,че да го мисли това?!?!?Сцепване до дупка на селските тарикати му е оправията!
10
5
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Първо, не е ясно, какво точно означава паднал тавана!Ако е само мазилката, какво общо имат с това съседите!?? Ако е имало продължителен теч, да! Но що за човек си да оставиш тавана да ти капе месеци наред и да чакаш да стане по-лошо. Не ясно написана статия, напразно се дърлите!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А това в Перник ли е, Там не си правиха ли масово всички сгради ремонти на покривите след земетресението.Е явно някой е пропуснал да прави ремонт.Ако има и други неразбрани съседи в Перник.И за тях вероятно ще чуем, защото е недопустимо да не могат се разберат за ремонтите ,а земетресение си свърши работата да отвори всички дефекти по покривите. Да се надяваме и следващия случай да бъде без жертви.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдене до дупка , вярно, ще се изпокара със съседите си, но от обещението, което ще вземе ще си купи друго жилище.А тези съседи така или иначе са се опитали да направят убийство така че няма да ги жалим.Макар че ако някой от тях стреля с пистолет по детето най много да получи условна.Така че и аз почнах, да звуча като за кокошкарите яко наказание.Но е факт ,че съседите са могли да предизвикат убийство по немарливост.
7
0
 
19
 
! Отговори
Friend преди 7 години
До Баткото на какатаА ти наясно ли си за какво става дума тук? Значи според тебе който е на горния етаж, той да плаща всички ремонти на общи части, така ли? Я прочети какво пише в закона и тогава давай акъл!
6
0
 
37
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Най-важното - детенцето е живо и здраво:)))Сега си намерете средно способен адвокат и им скъсайте шортите на съседите.За новия покрив,за щетите,за стреса и опасността на която сте били подложени!Праскайте ги без вазелин ,да се научат на ред!
5
21
 
7
 
! Отговори
Баткото на каката преди 7 години
До АнонименПрочете ли статията преди да коментираш? Въобще наясно ли си със закона за етажната собственост? На *** не му се дават пари и почва да търси под вола теле - сиреч някой да му плати ремонта дори с цената на собствената и на близките си безопасност.
4
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блоковете са за неудачници и бедняци, трябва да си л.уд за да дадеш пари, и да живееш като в общежитие, че и да го изплащаш 30 години...
3
3
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Ех, начи, псевдо гяволията на булгара.От зор да се не мине...винаги се минава като за световно.
2
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хах, като е било грижа на тези най -отгоре, разгражда покрива и остава в първият дъжд да стигне до долу, ако трябва допълнително да мокри с маркуч.Като събори мазилката на всички току виж се усетят че и те имат грижи за тавана.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анчо преди 7 години
Застраховайте си къщите! Полицата е 50-60 лева на година. Като стане такава поразия ще ви направят нов покрив.