Дете в тежко състояние, падна от въжен парк

Има черепно-мозъчна травма, заявиха от "Пирогов"
10
Дете в тежко състояние, падна от въжен парк
Кадър: bTV

Дете на 8 години пострада сериозно след падане от атракция във въжения парк "Бачиново" в Благоевград. Височината, от която е полетяло е била 2 м.

"Детето беше зле, не дишаше даже в един момент, погледнахме го да не си е глътнало езика, нямаше такова нещо, наплискахме го с вода, свалихме му колана", обясни инструктор пред bTV.

Веднага е било транспортирано в спешния център, след което и в "Пирогов" в столицата. Д-р Александър Соколов коментира, че състоянието му е тежко – има черепно мозъчна травма.

Атракционното съоръжение е изградено по всички правила за безопасност, твърдят от общината.

Преди дете да се качи на въжения парк се прави инструктаж. Обяснява се как се закача така наречения карабинер, както и че никога двата карабинера не трябва да бъдат откачени едновременно.

Пострадалото дете често посещавало атракцията. Инструктурът Стоян Младенов коментира, че родителите му били в кафето по време на инцидента.

"Това е едно от най-редовните деца и въобще не прави проблеми, не разкача карабинера, знае правилата наизуст, какво се е случило не знаем", заяви той.

От парка признаха, че имат по-малко от необходимото персонал, два души били напуснали преди дни. Проверката пък установила, че няма нито едно скъсано или протрито въже.

Състоянието на 8-годишното дете, което падна от въжения атракцион в парк "Бачиново" е тежко, заявиха пред "Фокус" от "Пирогов". Детето е с тежка черепно-мозъчна травма и остава в неврохирургията за активно наблюдение и лечение, като състоянието му е сериозно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безотговорните родители са счели за по-важно да висят в кафенето, вместо да си наглеждат детето.После паркът виновен, щото имало 1 инструктор.Ами колко да има?Да сложат за всяко дете по един ли?Тогава пък ще ревете, че атракциона скъп.На българина все някой друг му виновен: детето му невъзпитано и неграмотно - даскала крив, детето му паднало от някъде - охрана няма.Ами вие бе "пишман родители" в какво смятате че ви се състои ролята? Да се възпроизведе и *** може, ама тя поне се гледа детет
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тия родители?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да пуснат дете без възрастенТия се самозабравиха от алчност
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да се оправи милото детенце!
3
1
 
9
 
! Отговори
от3 преди 7 години
Да се оправя детето по най бързия начин, по всички си личи, че това е едно будно дете щом може да спечели така доверието на всички.И да има възможност отново да се катери където си иска.Заслужил си го е .
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето че е направило грешка е ясно, проблема е че и родителите са му се доверили като са приели че е опитно ,също така и служителите на парка са приели че е прекалено опитно и са намалили бдителността спрямо него,просто са забравили че е дете , а децата обичат да експериментират т.е. да правят грешки което си им е в природата.И е много неприятно когато стават такива неща.Трябва да се доверяваме на децата си ,но да не се престараваме с доверието защото са деца и мислят като деца.Да се оправя
1
5
 
10
 
! Отговори
бери преди 7 години
Товa сa новините дне - хроники и рaпорти нa СДВРтa и облaстни лечебни зaведения!!Нaпълно достaтъчно зa тикволaндия!