Роден ол инклузив: Сърбаме супа от вчерашна салата

Макароните за закуска пък стават екзотичен обяд
1 юли 2016 08:08,
75
Роден ол инклузив: Сърбаме супа от вчерашна салата
Снимка: архив, Булфото

Туристи сърбат "зеленчукова супа по френски", забъркана от повехнали марули и домати, останали от предния ден, пише "Телеграф". 

Неизядените макарони от закуската пък се сервират на обяд, маскирани като екзотична презокеанска салата с дресинг. 
 
Това са само част от триковете в родния ол инклузив, които се прилагат всяко лято по родното Черноморие.

В повечето хотели е въведено неписаното правило да не се хвърля нищо. Така не само се оползотворяват остатъците, но и се спестява от разходи за пресни продукти, коментират кухненски работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
Това не е замо за ол инклузива. Важи за всички заведения за хранене. Има ли някой, който да не знае, че това правило важи за нашето море поне от 50 години. От времето на Балкантурист нищо не се хвърля по нашето Черноморие. Туристите така и така ще го изядат. Развалените яйца се бъркат на омлет, заедно със здравите. Разваленото месо се маринова, пече на скара и се предлага като деликатес с много подправки. А вчерашната кавърма се фламбира, за да се стопли сама, докато стигне до клиента.
36
4
 
13
 
! Отговори
Angelhell преди 7 години
До До 43Пич, много яко си в грешка!Казах, че ако искам да го направя, то мога. И никой не ти брой хапките, но и никой не ти сервира на другия ден недояденото от предния!Хората по белите държави мислят, което е трудно осъществимо у нас от видните представители на мутробарока, които са собственици и управители на хотелите ни! За да не се изхвърля храна по белите държави, даряват, хранят домове, детски градини и тнт.Но у нас това никога няма да го бъде!То и затова морето ни стана кафяво!
35
2
 
20
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Ама естествено ,че можеш да си пълниш колкото чинии искаш.Даже ако искш може да седнеш направо на масата ,та да не губиш време да си вземаш.Направо гъчиш.И тук в България също никой не ти държи сметка колко чинии и по колко да ги пълниш.Проблема на хората като теб , е че си паднал по-ниско от едно животно ,което убива само кагато е гладно и не убива цялото стадо ,а само едно .Та ти пълниш и препълваш чиниите ,а изяждаш само 10-20 % от това което си награбил.Другото -абееее,платил съм си ,дреме м
34
16
 
17
 
! Отговори
Angelhell преди 7 години
До ВескоВ Гърция и Турция и другите бели дестинации, ако искам по две чинии ще си пълня, ще ям колкото си искам и никой не ми държи сметка какво и колко ям!В крайна сметка аз съм си платил! А добрия собственик на хотел трябва да прецени колко да сготви, че да не изхвърля! Това се прави с години обучения и наблюдения на клиентите! Истината е проста, ние не можем да предложим качествена услуга. Скъперници сме и искаме веднага да караме S класа! Докато по света карат по-бавно...
33
1
 
6
 
! Отговори
киро ... преди 7 години
а т'ва за напитките сте го чели в "Улица консервна" , там Еди от "Ла Ида" бъркаше напитки за приятелите си от "Мечешко знаме". глупости!
32
6
 
19
 
! Отговори
киро /ex/келнеро преди 7 години
начи, по мое време се избягваше да се дава салата маруля на блок маса, марулята е деликатен продукт - мие се преди приготвяне и се поднася веднага неувкосена защото може да увехне преди да си я сервирал. та тва със супата е виц. а за макароните си е естествено - сварените макарони сутрин да се използват и на обяд, ви кво искате еди човек цел ден да вари по кило макарони за да бъдат свежи - глупости! глупости са и за отатъците от месо. е по некой път може да сложат колбасите от закуска в кай
31
2
 
8
 
! Отговори
kaka goshu преди 7 години
Samo da vi svetna , che sym rabotel v restorant i glavnata gotvachka idva i mi kazva da ne qm ot opredeleno meso , a sled tova to se servira na turistite , koito iska da qde kebabcheta ot 15 st :)
30
5
 
14
 
! Отговори
До Аноним 38 преди 7 години
*** от Солун и Халкидики и околните селища къде ги изхвърлят ? В Бяло Море ! Да не би да ги изнасят с контейнеровози в Уганда. Ами гниещите трупове на хиляди емигранти къде се носят ? Из Йониско, Егейско, Бвяло море ....Тази година южния и северен плаж на слънчев бряг имат син флаг ! Защо ли ???
29
1
 
29
 
! Отговори
спока преди 7 години
точно за слънчев бряг не ми говори. Последните две години не само че миришеше в ресторанта на прокиснало, ами направо ни сервираха развалена храна. Единия път като казах на момчето, което зарежда само помириса тавата и му се пригади. После само се извиняваше. Плащахме по 75 лв. на човек на вечер.
28
43
 
15
 
! Отговори
Глупости ! преди 7 години
В някой долнопробен хотел в Ахтопол или Синеморец може да се е случило...и в любимия Китен но в Сл.Бряг илк Златни пясъци едва ли....А забравих, кой от вас може да си позволи да плати такива пари. Нали си е хубаво на Керамоти и Аспровалта.... Стига плюхте. Като ви харесва в Гърция стойте си там постоянно...
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простете на авторката.Тя толкова си може,горката.
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е новина.Знаем го отдавна.
25
26
 
27
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Ами сипвайте си по малко в чинийте, ако искате да не го дояждате! Пуста лакомия, пълнят от всичко догоре, нахапват, наплюват и го оставят. Пък после скъп бил ол инклузива.
24
0
 
24
 
! Отговори
mgs преди 7 години
До Анонимен 21Аз пък не - ако искам да си притоплям храната, ще си остана в къщи или ще отида на къмпинг/бунгало и др. Като отида на почивка с храна искам някой да ми я сготви за мен, сега - за това плащам. Да не би като плащаш там, да не би да им даваш вече изхарчените за нещо друго, пари.
23
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като чета коментарите по-долу - явно за повечето коментиращи е приемливо да хапват добре платени остатъци - тогава защо да обвиняваме тези, които ги сервират и печелят от това.била съм на ол инклузив извън България - не съм усетила нито за миг да ми се предлага нещо, което не е прясно приготвено - дори месото ти го приготвят пред очите, в България съм била само на полупансион - закуска и вечеря в хотел 5 звезди - доста прилично, но за ол инклузив не бих и помислила
22
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова отиваме в чужбина където уважават клиентите си а не да се гаврят с нас.
21
1
 
39
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 7 години
Ами който иска да си го причинява, то тогава СЛОБОДНО както както казват сърбите. Вече 12 години не стъпвам на родното ***, така че не ме инересуват бизнесите на разни червени олигарси, довчерашни мутри и наркодилъри. Да им ходи европейската и руската ***, щото те се интересуват само от алкохолните градуси и им е все едно какво им се сипва в канчето. Аз искам природа, спокойствие, нормални цени и добро отношение- все неща които в БГ са кът.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България е ясно, че е така но в чужбина примерно в Керала е рай не застроено чисто и е като рай.
19
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ол-инклузив ходят само бедняци, селяци и про*таци в България.Не, мерси, предпочитам узо, октоподи, гръцка салата, чисто море, тишина и спокойствие за същите пари.
18
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хранене ол- инклузив на човек, средно на ден в България излиза не повече от 4-5 лева- това е правлото.Това, че не се хвърля храна е ясно, но освен това зареждат възможно най-най-евтините бо*луци, дори в 5 звезден хотел сиренето е от 2 лева, кашкавала, месото и салама от 3 лева за кг., а пък алкохола е направо отровен. Май използват медицински спирт и есенции, виното го правят от оцет и спирт.И това за скормната цена от поне 150 лева на човек на ден.