Километрични задръствания по пътя към Гърция

Шофьорите чакат с часове
Обновена: 2 юли 2016 13:36 | 2 юли 2016 13:35, Петя Славова
50
Километрични задръствания по пътя към Гърция
Снимка: Нова тв

Километрични задръствания има по пътя към Гърция. Колони от автомобили има и на Кулата, и на граничен Пункт Маказа, шофьорите чакат вече с часове.
 
Според Гранична полиция трафикът е интензивен и на Калотина, и на Капитан Андреево, съобщава Нова тв.
 
Около 11:00 часа опашката от коли преди граничния пункт Кулата беше 2 километра. Вече е и по-дълга. Пунктът работи на пълни обороти, но големият поток от автомобили и засиленият контрол по границата след атентата в Истанбул доведоха до тези опашки.

След преминаването на самия пункт в т.нар. бразда между България и Гърция има още един километър опашка.

Огромни опашки има и на Маказа. Вече няколко седмици преминаването през граничния пункт през почивните дни се оказва кошмар.

Опашката от коли започна да се трупа още по изгрев слънце и прогресивно расте. Към обед колоната от автомобили беше до 2 км., а чакането е между 1 и 2 часа.

Причината е, че Маказа е най-прекият път към морето в Гърция за хората от Източна България, а и за хилядите румънци тръгнали натам. Той е вторият по натоварване на гръцката граница, въпреки че оттам минават само леки коли. В най-натоварените дни броят на колите стига близо 10 000. В същото време има само две трасета, а пътят е тесен, няма паркинги и заведения.

Ситуацията на Маказа ще остане такава през цялото лято. А разширяването на пункта, което би облекчило трафика, засега е само на етап идея.

Според информация на Гранична полиция трафикът е интензивен и на Калотина, и на Капитан Андреево.

Нормален е трафикът на българо-македонската и българо-румънската граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и крапец ли са го ***. хубаво селце беше допреди 10 години. не остана читаво местенце на кафяво мере ей.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учудвам се че още има заблудени които ходят на бетонирано мутроморие да се хранят с фекалии
31
4
 
1
 
! Отговори
БОЖ ПОМОГНИ преди 7 години
Пази боже СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!!! От години простаците далеч от морето БЪЛГАРСКО не знаят що е то МОРЕ! Сега като отвориха границата ни към дивотия,изведнъж диваците преоткриха ДЖУНГЛАТА!!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До34Тук с кеф мога да похарча колкото си искам а миналия уйкенд в Приморско се чудех какво правя там.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40Ще хванеш и ти, не се притеснявай.А дали са 15 или 30 евракис са си мои и ти не им бери грижата :)
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонимеИ какво като е в ЕС от 2007?! Свободното пътуване е от 1999 година ве, ***, по времето на Иван Костов паднаха визите... И ти си ходил на Катерини колкото аз - на Марс. Ивицата е колкото на Албена, че и по-широка. А за обслужването там в Бг има да драпа още 50 години... Така че ае ходи си на тъпия Слънчак със силконовите чалгаджийки, плащай чадъри и шезлонги и яж бълвочите с дезинтерията, а Паралия Катерини я остави на нас, невежите....:):)
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо 32Точно така е както си написал.Напиши в гугъл Mediterranean village Paralia Katerini и виж колко е гадно в това село. За всичко си прав ша знайш!
26
1
 
4
 
! Отговори
До не минал преди 7 години
Аз вчера минах на Кулата точно за 2 часа и 35 минути...... Не бе проблем да се махна от България и да не слушам как една мутротиква премиер обяснява, че наркомутра си паркирал колата с ракетен комплекс вътре....
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ така да е тебе какво те бърка?
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И изхарчи до момента едни 300 евро, нали?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сутрин чаках 1час на Маказа и кво? сега се кефя в едно супер хотелче с маслинова гора около него на Тасос. Който иска да ходи нащо море - не че и аз не ходя, но разликата е оргомна...
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 15 години ходя в Гърция на море и съм много доволен. За последно на мутроморието съм ходил през 1995 година на Ахтопол!----------България е в ЕС от 2007 и няма как да ходиш в Гърция от 15 г. А Паралия е най-загубеният плаж не само в Гърция, но и в света - тясна ивица, груб строителен пясък неприятен за ходене по него и заради тясната ивица голям гъчканак. Това е едно село с евтини еднотипни двуетажни сгради, ходят само сърби и македонци за тях сигурно е раятт на земята.
21
2
 
2
 
! Отговори
боян преди 7 години
Бла бла блаДнес влязох в Гърция през Кулата в 13:45 и чаках точно 10 минути
20
1
 
2
 
! Отговори
1-n преди 7 години
До Анонименстига лъгал бе, кви 20 евро бе ***...излез от твоето село, отиди до Гърция, пък като се върнеш напиши истината
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 10 дни съм на море в Паралия. Слънце чист плаж мацки от цял свят отлично обслужване и не на последно място цените. Те са по ниски от мутренските! От 15 години ходя в Гърция на море и съм много доволен. За последно на мутроморието съм ходил през 1995 година на Ахтопол!
18
4
 
21
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Къде до ходим бе приятел, да ни застрелят на Слънчака, да се офекалим на Луксозенец или да хапнем скара с антракс на алея 1 във Варна. И ако пообиколиш гръцко ще видиш маса автомобили с регистрации "А", "В", "ТХ" и други.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министърката да не би да е дала указание да се пречи на хората да ходят на политически правилното море?
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо чаткат толкова часове? Нали баце ви направи магистрали? карайте по тях и оставете простолюдието да виси на опашки!
15
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гроздето е кисело в Гърция вече, понеже не казваш, че на входа за магистралата трябва да платиш 20 евро, после има 20 % надценка в туризма данъци. Една почивка в Гърция ти излиза тройна.После зимата ще се самозапалвате и ще пишете против "Боко".
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това път между Сливен и Карнобат всичко е спокойно ;)