Не купувайте царевица от казани на плажа!

Това съветват от Агенцията по безопасност на храните
13 юли 2016 10:37,
10
Не купувайте царевица от казани на плажа!
Снимка: flickr

Да не се купува царевица, която търговци носят в казани и тенджери по плажа. Има специални колички за варена царевица, да се пазарува от тях. Това съветва Райна Иванова, началник на Дирекция "Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните. Тя подчерта, че именно тези колички се проверяват от агенцията.

Без драматични нарушения преминава летният сезон по Черноморието, отчетоха от Българската агенция по безопасност на храните пред "Дарик".

През целия летен сезон инспектори ще проверяват за качеството на храните в хотелите, ресторантите и търговците на плажа.

"Проверките ще продължат до 9 септември с опция да бъдат удължени, докато има туристи по летните ни курорти", каза Иванова.

Тази година има нарушения, но те не са фрапиращи и от такова естество, че да влияят директно на безопасността на храните и здравето на потребителите. Райна Иванова препоръча на летуващите да пазаруват само от регистрирани обекти, а не от хора, които разнасят храни.

Експертът препоръча на туристите по морето и да не купуват сладолед и други храни, които се разнасят по плажа с хладилни чанти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.