Понеделник: Ветровито, хладно и дъждовно

Максималните температури ще са между 23° и 28°С
18 юли 2016 07:44,
1
Понеделник: Ветровито, хладно и дъждовно
Снимка: архив, Булфото

Краткотрайни валежи в началото на новата седмица. Ще остане по-хладно, очаква се умерен, на места временно и силен, северозападен вятър.

Жълт код за силен вятър е обявен в 24 области на страната за 18 юли, понеделник. Очаква се поривите на вятъра да достигнат 14-19 м/с, а на места дори до 22 м/с. Ветровито ще е в районите на Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. Без предупредителен код са единствено Добрич, Варна и Бургас, и Смолян.

Максималните температури ще са предимно между 23°-28°.

Над планините ще има променлива облачност, където на места ще вали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Предимно слънчево ще е над Черноморието, където ще духа умерен северозападен вятър. 28°-30° ще са максималните температури, а на морската вода 25°-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вторник и в сряда облачността ще е значителна, предимно над източните райони, но само на отделни места е възможно да превали за кратко, предупреждават синоптиците.

От сряда вятърът ще започне да отслабва и в Западна България ще стихне напълно.

Температурите обаче ще останат без съществена промяна и ще се задържат под 30 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер, най-после хлад...