Най-честата измама на търговците - укриване на оборот

Дават на румънските туристи не касови бележки, а "хвърчаща" от кочан
2
Най-честата измама на търговците - укриване на оборот
Снимка: Булфото, архив

Четири екипа данъчни провериха обекти във Варна днес, съобщи Информационна агенция Черно море.

В други 4 заведения с един и същ собственик се стигна до оперативно изземване на суми от касата. Фирмата имала задължения към НАП – не ги разсрочва и погасява навреме.

От приходната агенция коментираха, че най-често срещаното нарушение е укриване на оборот, неиздаване на касови бележки и разминаване на наличността.

“Вадим дневен отчет, който трябва да е равен на сумата на касата. Правим го съвместно с МВР”, каза пиарът на НАП – Варна, Виолета Маринова.

От началото на юли до момента има над 2800 проверки по Северното Черноморие. Написани са 531 акта за административни нарушения. Установени са 8 обекта (8 на Златни пясъци и по 1 на Балчик и Албена) с касови апарати, които не са свързани с НАП. Питейно заведение на Златните е затворено за месец.

Размерът на глобата за първо нарушение (при укриване на оборот) е между 500 до 2000 лв. и при второ – от 1000 до 4000 лв. За липса на апарат или на такъв без връзка с приходната агенция – от 3000 до 10 000 лв.

Особено потърпевши са румънските туристи, които не получават касов бон при покупка, а “хвърчаща” бележка от кочан, която няма нищо общо с фискален документ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: НАПВарнапроверки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Коли преди 7 години
Добър ден Гергино.Тия в данъчното откриха топлата вода.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
No comment!