Роми към млад мъж: В кома ще падаш!

Напрeжение между българи и роми в Роман заради отказана цигара
27 юли 2016 10:52,
104
Роми към млад мъж: В кома ще падаш!
Снимка: bTV

Малки деца с ножове и възрастни хора преследвали колата на млад мъж в Роман след възникнал конфликт в дискотека.

"Преследваха колата ми, за да ме убият", разказа Кристиян от Роман по повод възникналото напрежение между българи и роми в града в нощта на 16 срещу 17 юли.

Проблемите започнали, когато Кристиян и Живко се спречкали в дискотека. Живко поискал цигара от Кристиян, но той му отговорил, че няма и не пуши.

Живко ми скъса тениската, а след това започна да ме заплашва. На другия ден ме пресрещнаха четирима негови близки, които ме бутаха и заплашваха, разказа Кристиян пред bTV.

По думите му те викали: "В кома ще падаш!", "Ще умираш!", "Ще те пребием!", "Ще те убием!".

Кристиян разказва, че по-късно са го пресрещнали около 90 роми с брадви, вили, мотики, метли, които искали да спрат колата му. По думите му дори и децата били въоръжени с ножове. Те също сипели заплахи.

Младият мъж обаче успял да се спаси, като отишъл пред Районното управление и се оплакал.

В петък местните от Роман планират да направят мирен протест, като ще настояват органите на реда да вземат мерки и да тушират напрежението. Ромите отказаха коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pavlikeni!Did somebody else remmember whats happen in Pavlikeni?
40
1
 
23
 
! Отговори
567 преди 7 години
Време е да въведете опцията за гласуващи,които имат минимум средно образование.За мен под това ниво са тотално неадекватни и безполезни за обществото.Множат се с цел да бъдат облагодетелствани с надбавки и помощи.Стават баби и дядовци на по 30 години...Айде стига вече,моля...
39
0
 
11
 
! Отговори
345 преди 7 години
Да видят на първо време така наречените институции кой как и кога е дал каквото и да е разрешение за строеж на тея нещастници в което и да е населено място в Бг...После ще има да се вайкат и да лежат пред фадромите.Не е нормално за българите да няма грам протекция и подкрепа,а тези да ги гледаме като принцеси за тъпия им глас.Безполезни са...Впрягайте ги да бачкат по 12 часа всички до един...
38
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 7 години
Пуснете агитките бе,хора.Пуснете ги и нещата ще се нормализират за няколко часа...Писна ми в собствената ни държава да се чувствам чужд и всичко да отива за тея .Че ги защитават и някакви измислени интернационални организации...До кога?Не ви ли писна и на Вас?!Четем само статии и хейтваме..."Дела трябват,а не думи"...
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с мирни протести ще променим *. Трябват също голи жени дето да скандират, че месото е вредно, а също и БХК да ти обяснят как ти си агресора.. И да заведат дело срещу теб заради използване на езика на омразата и подклажданен на междуетнически конфликти..
36
0
 
5
 
! Отговори
до Благо преди 7 години
над средно и нагоре, и под 70години и надолу.
35
4
 
29
 
! Отговори
Путин или Орбан преди 7 години
Ако "лошият" Путин беше премиер на страната, досега тези "роми" да са в затвора с по 10-15 години наказание.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Романтика!
33
0
 
18
 
! Отговори
Боко дали е българин преди 7 години
Боко Стабилния да излезе и да каже:- Колко са арестуваните по случая и има ли внесен обвинителен акт?
32
0
 
23
 
! Отговори
Blago преди 7 години
Явно с новата визия на сайта са дошли и нови служители, които следят за "добрият тон" в коментарите и трият на ред, когато политика и роми са в едно изречение.Пак ще го кажа, проблема ще се реши тогава, когато се въведе гласуването на хора със средно образование и на горе. Интересът на 240-те господа и госпожи към *** сънародници, рязко ще падне.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Времето на ефективните протести взе да отминава, няма полза от тях.След като управляващите си питат ушите, а в парламента гласуват само *** закони, ще се справяме сами. За тези неща в нета няма как да се пише.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41И това ще започне да се случва, не се съмнявай.На хората им дойде до гуша.Вече 70 години в скъпата ни татковина цивилизованото поведение се счита за пу/в/щина.Като започнем да им отмерваме с този аршин, с който са възпитавани, страната ни бързо ще миряса. Който се пита как би могло да стане това, да потърси историческа книжнина относно справянето с разбойничеството по нашите земи преди 90-95 г. И закон е бил гласуван, а о/бе/сените са висели покрай пътищата - за назидание.
29
0
 
14
 
! Отговори
бмп преди 7 години
Или е било страст или ромите са били в амок.
28
0
 
33
 
! Отговори
Малки деца с ножове? преди 7 години
Затова ли сме плащали майчински на родителките им, а на тях и сега плащаме детски. Още ли не са изведени от семействата си, които явно не им дават правилно възпитание? Ромката да върне чрез принудителен труд всичко, което е получила, за да отгледа достоен български гражданин, но не е успяла да го стори.А децата с ножовете - в трудово-възпитателно училище с режим 6 часа сън, 4 часа учене, 14 часа труд и СЛАБА ХРАНА, за да не подбуяват.Пълнолетните, заплашвали със смърт - 10 г принудителен труд
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тия-бързо тихо и безмилостно !
26
0
 
26
 
! Отговори
Махатма преди 7 години
Индия заяви, че ще ги приеме.
25
0
 
8
 
! Отговори
boby преди 7 години
До АнонименЗает е да става президент на Щатите ;)
24
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БХК къде са? Или, това не е случай на омраза, те така си говорят
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роми вилнели в Роман? Еееееееехххх, романеееееееее, какъв романтичен роман изромолява покрай всичко това ;)
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам следващият път както те са се дигнали и ние да се дигнем !!!