Куриоз! Контрольор поиска карта за... 2-месечно бебе

Случаят се разиграл в автобус във Велико Търново
29 юли 2016 14:44, Петя Славова
77
Куриоз! Контрольор поиска карта за... 2-месечно бебе
Снимка: архив, Булфото

Майка алармира, че в градския транспорт са я накарали да плати билет на двумесечното си бебе. Случаят е станал във Велико Търново.

Румяна Христова се качила в автобус, купила си билет от контрольора, но останала изумена, след като той я задължил да плати и за невръстното си дете.

От транспортната фирма потвърдиха за случая и обясниха, че техният служител не е нарушил закона, тъй като майката не е представила карта на бебето за градския транспорт.

Според нови правила, влезли през 2015 г., карти трябва да имат всички деца в цялата страна, за да не пътуват с билет, обясняват от транспортната фирма пред БНТ.

Родителите са длъжни да представят карти на дечицата си, които се издават безплатно в общината при представена лична карта на майката и акт за раждане на детето.

По думите на родителя при такива случаи възниква въпроса, ако някой реши да се качи от родилното с бебето, а то още няма акт за раждане как ще му бъде издадена подобна карта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
49 Значи толкова много десетилетия да има право детето ти до 7 г. да пътува без карта и билет в градския транспорт и сега от миналата година искаш да ми кажеш че е наложителна тази карта??? Сме.шник!
47
4
 
21
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
И да въведат отпечатък от пръста на бебето за картата, за да не се злоупотребява. Законите трябва да се прилагат с оглед на здравия разум. Очевидно е, че бебето е достатъчо малко дете, за да пътува безплатно. Виж ако става дума за *** на около 7-8, има резон да се иска карта, защото то няма как да установи възрастта си. В този случай контрольорът,а и фирмата са проявили изключителен формализъм и простащина. Особено фирмата трябваше да се извини за късогледството си, но в БГ е така - сел.дури
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нужно детето да има карат или билет, за да е застраховано. Който си мисли, че трябва е обратното на умен. Откакто има градски транспорт в България, винаги е било така - детето се вози без билет (карта).
45
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като картата е безплатна, повтарям -безплатна си е точно мързел. Преди как е било и защо е било няма смисъл да се дискутира. Сега 2016 и това са правилата и те важат за всички майки. Кондуктора е дал билет, което значи, че не си е мушнал 1 лв. в джоба. Ти като работиш предполагам спазваш разпоредбите на шефовете си.
44
1
 
13
 
! Отговори
крадат бе крадат преди 7 години
Корумпираните общинари пак крадат време и пари от гражданите защото видители децата трябва да се легитимират щото приличали на 80 годишни старци и били опасни!
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък искам да питам бай Спиро тоя Гербаджия който защитаваш общинския съветник защо не намали цената на билета като падна нафтата от 2,60 на 1,70? Кажи бе платен ***? Защо Нанков си купи нов джип като стана общински съветник а преди караше дърт мерцедес Ц класа? Кажи бе Спиро остави билетите настрана!
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
картата на бебето в случая се явява застраховка, която по принцип е включена в билета.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 42 Спиро до 2015-та значи е нямало градски транспорт викаш????Олиго.френ!
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
39 Не е въпроса до мързене, а е до ***.отската наредба. как така преди 2015-та фирмата превозвач без такава карта на децата до 7 г. поемаше застраховката? Как?
39
13
 
7
 
! Отговори
бай Спиро преди 7 години
До 31Пак ти казвам, но без надежда да ме разбереш. Преди дядо ми се е возил на каруца без билет. Сега важат правила. Наредбата не е измислена от контрольора. Той следи за прилагането и. Ако стане беля и детето пострада, без да е имало превозен документ, същия този "алчен" контрольор ще го обесят публично, защото го е дапуснал.С последния си въпрос показваш сериозни дефицити в образованието, възпитанието и манталитета си.
38
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай стига мрънкане. Има правила и те трябва да се спазват. 90% от майките могат да си вземат БЕЗПЛАТНИТЕ карти, а 10% ги мързи.
37
8
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До бай СпироЕдинственият нормален коментар. Търновката, живееща вЪВ Варна - като си за 1 ден - с билетче, колко е просто. От родилното като излезете с бебето, все ще прежалите 70 ст. за него.Ако, не дай си, Боже, стане ПТП и се наложи лечение на бебето, то ще се поеме от застраховката, която е включена в цената на билета.
36
2
 
7
 
! Отговори
Това нормално ли е? преди 7 години
Общински съветник от Герб спечелва конкурс за превоз в Търново и сега иска пари от деца на 2 месеца за превоз !
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от правните абсурди в България. Правила писани от юрист-консулти които едвам са избутали университета. Както казваше Левски не думи, а дела трябват, но съдебни! :)
34
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ако трамваят, рейсът, влакът е с неизправни спирачки , в лошо и неподдържано състояние и катастрофира, какво сте седнали да ми говорите за карти и застраховки.ВИНОВЕН Е ПРЕВИЗВАЧЪТ. ТОЧКА.
33
3
 
7
 
! Отговори
бате Любо преди 7 години
До колкото знам от комшията всяка година като изтече на детето му такава въпросна карта ходи в общината по место живеене, за да я преиздаде. Да, безплатна е!!! Че постъпва глупаво съм съгласен, но също така ония п****раси може да променят наредбата така, че билета на родителя/настойника да важи и за детето/децата които са с него/нея. Няма билет - няма застраховка - няма обезщетение при възникнала ситуация...
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спиро е на заплатка в градския транспорт. Не му се сърдете...
31
0
 
3
 
! Отговори
нема такава държава преди 7 години
*** глупостта! и то от общината.....добре че не се налага да ходим до посолството ни в пекин за това! ***!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спиро, *** въпрос ти задавам- преди 2015-та, тоест преди тази наредба как така пак беше застрахован живота на децата до 7г. възраст без да имат подобна карта и билет? Кажи, бе, сду.хан паля.чо!
29
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Докъде стигнахме - още идеи за администрацията -* ако майката има бебешка сгъваеме количка - още един билет* ако има по-голяма чанта - още един билет* ако пък е с куфар - два допълнителни билетаИ Т.Н.