5 кг хероин е спипан в бус на румънец на "Петолъчката"

Наркотикът бил изключително чист, оцениха го на милион
1
5 кг хероин е спипан в бус на румънец на "Петолъчката"
Снимка: БТА

Общо 5.3 кг хероин са били задържани в микробус, управляван от румънец. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов на извънреден брифинг днес в Сливен.

Наркотикът е бил открит при специализирана операция около 23 часа на 3 август на пътен възел "Петолъчката".

Хероинът е бил в тайник на микробуса и е намерен с помощта на следово куче. 37-годишният шофьор на микробуса е бил задържан, като днес Окръжният съд в Сливен гледа искане за постоянна мярка "задържане под стража", съобщи окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Мъжът е бил осъждан в страната си, като наскоро е бил освободен от затвора, предаде БТА.

Откритият хероин, който по произход е от Афганистан, е бил предназначен за продажба извън България. Наркотикът е изключително чист и по оценка за нуждите на съда струва около 1 млн. лева. Гл. комисар Костов подчерта, че в трафика няма замесени български граждани.

Задържаният хероин е най-голямото количество наркотик, открит на територията на област Сливен през последните пет години.

Според оценката на гл. комисар Георги Костов служителите на териториалното поделение на БОП - Сливен са свършили изключително добра работа. Те са работели по оскъдна информация от партньорски служби, като, по думите, му този случай ще има развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Сливенхероин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега румънския гражданин ще представи договор за наем на квартира. пуснете го под домашен адрес. поне заедно да ги търсите с турчина.