В Сухиндол ще се дебнат кой си изхвърля гащите

500 лева глоба за отпадъци до контейнерите
5
В Сухиндол ще се дебнат кой си изхвърля гащите
Снимка: Булфото, архив

Крайни мерки срещу безразборното изхвърляне на всякакви отпадъци до и около контейнерите по улиците е взела община Сухиндол.

Със заповед на кмета Пламен Чернев, от 18 юли се забранява изхвърлянето на строителни и стъклени отпадъци, дюшеци, дрехи, животински отпадъци, техника и др. нерастителни отпадъци до контейнерите на територията на общината, пише "Монитор".

На нарушителите ще бъдат налагани глоби в размер на 500 лева, а гражданите са призовани да сигнализират за нарушители. Обещано им е да останат анонимни.

Най-тежко с боклуците било в малките населени места на общината, където контейнерите се използват за изхвърляне не само на битови отпадъци, но и на натрошени стъкла, треви, храсти, камъни, счупени тухли, цигли и керемиди, както и на стари и повредени битови и домакински ел. уреди.

Така в един контейнер редом със старите гащи, потници, ризи и маратонки, могат да бъдат видяни още и отдавна неработещи радиоточки, кафеварки, транзистори и дори цели телевизори и компютърни монитори.

По селата имало хора, които изхвърляли в кофите дори умрели животни.

Предвидените в общинските наредби глоби очевидно изобщо не плашат нарушителите, които предпочитат да изхвърлят забранените отпадъци късно вечер или през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Сухиндолбоклукбоклуци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Ами започнете да изхвърляте кофите редовно и няма да има отпадъци отстрани! Освен това, в други държави, от ЕС, също се изхвърлят отпадъци до кофите - WC-та, шкафове, столове.... абе всичко старо и безполезно, и си им го събират.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво е разрешено да се изхвърля?
2
0
 
24
 
! Отговори
До кмета преди 7 години
Тази работа не се прави със забрани, а с редовно изхвърляне, със създаване на условия и на пригодени места за изхвърляне.Всички хора обичат чистото и ако има къде да си изхвърлят удобно дюшека без да цапат, ще го направят. А ако нямат удобно място, със или без забрани, пак там ще го изхвърлят, какво да направят?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката кърти. Гнусни контейнери, препълнени. Така си е постоянно и то навсякъде. А данък смет е безумно висока. Знаете ли какви са контейнерите в чужбина и че се изпразват всеки ден?