140 нелегални мигранти се опитали да влязат у нас тази нощ

От началото на август над 1800 са опитали да влязат незаконно в страната
14 авг 2016 15:27,
19
140 нелегални мигранти се опитали да влязат у нас тази нощ
Снимка: архив Reuters

През последното денонощие граничните полицаи са предотвратили незаконното преминаване през българо-турската граница на 140 нелегални мигранти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На ГКПП-Капитан Андреево е засечен и автомобил, в който били укрити двама чужди граждани.

Друга група от 13 чужденци е била засечена и недопусната да влезе у нас през гръцко-българската граница.

От МВР припомнят, че в подкрепа на полицейските и военни сили, разположени по българо-турската граница, са командировани 150 жандармеристи. От агенция "Фронтекс" са поискани допълнителни 200 служители, които би трябвало да пристигнат до края на следващата седмица. Те са изключително добре подготвени - с високопроходима техника и термовизионни камери и ще бъдат от изключително голяма полза в най-натоварените от страна на миграционен натиск месеци - август и септември, когато увеличението на опитите за преминаване е почти двойно.

По данни на ГД "Гранична полиция" от началото на август общо 1858 са мигрантите са направили опит да влязат незаконно в страната ни, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Интересно ми е как точно ги връщат? Представям си ги като овчари с геги и викат ръррррр, рърррррр, айде беееее, марш обратно:)
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е да се види някоя статистика колко от новити емигранти в Германия са се включили в икономиката и какъв бурен разтеж е предизвикало това.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли защо в Израел, Китай и Суадитска Арабия не смеят да пробват да влезнат незаконно - защото ще ги разстрелят на границата. Същите правомощия ги имат и нашите граничари по закон, но Бойко мишока му казват други какви са идеите за България...
12
0
 
9
 
! Отговори
Обсада преди 7 години
С камъни и дърве. Като свършат. Грабвайте телата.
11
0
 
19
 
! Отговори
Счетоводство преди 7 години
До Мюслитата прииждат 3: Как ще иска да построи стената? Нали ще му секне кранчето. Никой сребролюбец не обича да му вземат от постоянните постъпления. Гледах репортаж на една немска телевизия, сириец обясняваше че е дал 18 000 евро (осемнадесет хиляди евро) за да стигне до Германия. Смятай как си ги делят султан Ердоган и Б.Б., щото каналджии, таксиджии и граничари трябва да им се отчитат.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво ще викат сили на Фронтекс? В България има достатъчно пенсионирани военни и полицаи между 50-60 г,водещи се на отчет във Военните окръжия,които могат да се използват.Издръжката им ще е в пъти по-евтина от чуждестранните сили,имат достатъчно опит и ще са достатъчно мотивирани да охраняват границата.Ако чакаме някой друг да ни вързва гащите,все изхлузени ще стоят!
9
0
 
15
 
! Отговори
... преди 7 години
Командировани са още 150 жандармеристи? !50 трябва да са на всеки километър ...
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всичката лошотия,която ни спохожда вече 27 г. демокрация,успокояващото е,че мигрантите не желаят да остават в Българиия и макар и временно,се съсредоточават в само в София!
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може ли ток да се пусне по оградата или птстрел по дивите зверове
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама той Ердо великолепни, не е пуснал мигрантите, бе.
5
0
 
32
 
! Отговори
Боце не се ли наяде? преди 7 години
Чакаме тая ограда по-дълго от император Адриан.
4
0
 
37
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тая ограда още ли не са я построили като ,че ли строят китайската стена толкова пари и време затриха ,а резултат нЕма задни ците пред джамията в София стават все по-вече.
3
0
 
46
 
! Отговори
Мюслитата прииждат преди 7 години
140 са хванати, но 1400 са влезли. До зимата в София ще има поне 100 000 талибана. Благодарение на Боко Велики, който не пожела да построи стената цели 2 години. Държавата дава пари за какви ли не глупости, но не и да се опази от ***.
2
0
 
18
 
! Отговори
любопитен преди 7 години
А колко са успели?
1
0
 
23
 
! Отговори
ха, сега де.... преди 7 години
....а се обещаваха спокойни граници и сън във вътрешността на страната. Ха сега накъде ,какво още ще обещаваме и даваме на Турция, освен летище София и болница Токуда , както иска Ердоган.