Санират общо 26 жилищни блока в Русе

Документи са подадени от 79 жилищни кооперации
18 авг 2016 14:44, Красимир Ангелов
5
Санират общо 26 жилищни блока в Русе
Снимка: Булфото, архив

Двайсет и шест жилищни блока в община Русе ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност, съобщи Никола Кибритев, директор на общинската дирекция "Европейско развитие" в крайдунавския град.

Документи са подали от 79 блока, одобрени са 30, като четири имат конструктивни проблеми и за тях ще се решава на по-късен етап.

Кметът на Русе Пламен Стоилов огледа днес реконструирания първи в общината жилищен блок по националната програма. Той се намира в град Мартен, на пет етажа е и има 57 апартамента.
 
"Собствениците на апартаменти, които са се организирали, успяват да се възползват от този уникален проект на държавата, с който тя подкрепя възстановяването на българските домове. Тези панелни блокове са на по 50 години", заяви кметът, цитиран от БТА.

"Безкрайно съжалявам за тази негативна кампания, която попречи да имаме повече жилищни блокове, които да са подали документи. Някои политически сили умишлено работиха да саботират тази програма", заяви Стоилов.

Той допълни, че ще има и друг вариант на програмата, като призова гражданите да повярват и да се включат в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Русесанирани блокове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
аз там преди 7 години
До АнонименРазликата е че при санирането се започва с конструкцията - крепежни елементи, основи, греди.При козметичните ремонти дейностите са свързани основно с боя :)
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дърт комунист"Е сега ГЕРБ ще им вземат апартаментите и ще ги оставят на улицата!"ХАХАХАХАХАХАХАДрогаре, и аз съм дърт ***, но това ми дойде много дори и на мен!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аз тамИ каква е разликата според теб ?
2
5
 
5
 
! Отговори
аз там преди 7 години
ще...ще...щедокато почне това саниране нови сгради можеше да се построят(обърнете внимание, че и на тези избори като предишните ще ви баламосват със саниране)Напомням и че между козметичния ремонт който всъщност се прави и санирането като процес има съществена разлика.
1
6
 
4
 
! Отговори
Дърт комунист преди 7 години
Е сега ГЕРБ ще им вземат апартаментите и ще ги оставят на улицата!