Зов към Павлова: Спрете строителството в "Бедечка"

"Знаем, че е във Вашите правомощия да спасите парка"
19 авг 2016 11:44, Красимир Ангелов
10
Зов към Павлова: Спрете строителството в "Бедечка"
Снимка: Запазете Бедечка

Защитниците на старозагорския парк "Бедечка" поискаха от строителния министър Лиляна Павлова бърз мораториум върху строителството в зелената площ.

Още по темата

Това стана със специално отворено писмо, в което се настоява да се спре незабавно строителството в зелената площ.

"Повече от 300 декара публична зелена площ с над хиляда дървета беше реституирана и превърната в петна за застрояване, аналогично с казуса в столичния квартал "Младост", но и много по-мащабно от него", пишат в аргументите си от "Запазете Бедечка".

"Знаем, че е във Вашите правомощия да го сторите и да спасите парка в името на гражданите", пише още в писмото, в което е изредена и кратка хронология на казуса, който предизвика протести в Стара Загора и София, а съвсем наскоро доведе и до оставката на главния архитект на Стара Загора.

"Казусът с парк "Бедечка" обхваща период от 13 години. Гражданското ни разследване, продължило над 6 месеца, събра буквално стотици документи и огромно количество данни за скандални законови нарушения и конфликти на интереси", пишат гражданите и призовават министър Павлова за бързи действия: "Молим, имайте предвид, че само докато четете това писмо, багерите в Бедечка ще са загребали десетки пъти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО МОЖЕ МИНИСТЪР пААВЛОВА ДА СПРЕ НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ ТО БИ СПРЯЛА И ТЕЗИ В СВЕТИ ВЛАС, КОИТО ИМАТ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ ЗА ДВАЖИЛИЩНИ ЕТАЖА, А СА ПОСТРОИЛИ ПО ПЕТ,ШЕСТИ И ДОРИР СЕДЕМ ТАКИВА И СЕ ОБИТАВ БЕЗ ДА СЕ ЗАПЛАЩАТ И СЛЕДВАЩИТЕ СЕ ПО ЗАКОН ДАНЪЦИ!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво става с безплатното саниране?! Уж върви. Така ли е?! Някой да каже нещо ново?
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бах, тези златни бахчи? 30 години само кражби и разсипия. Ще изсекат хубавия парк за да налеят един безсмислен бетон там. Населението на Стара Загора намалява, ще си ги чукат в празните алчни глави тези блокчета
4
3
 
5
 
! Отговори
до съгласен преди 7 години
Тъпо, драги. Това винаги е било парк, има си документи и много добре го знаеш! И собствениците на запустели бахче са били овъзмездени вече един път. Както и да го погледнеш това си е колосална кражда и далавера.
3
2
 
3
 
! Отговори
Смърдящо преди 7 години
Извършва се тежко корупционно престъпление пред очите ни! Унищожава се 400 декара гора, зелена площ в град! И после искайте от хората да вярват в държавата и да имат съзнание! Младите се махат завинаги от тази клоака...
2
6
 
5
 
! Отговори
съгласен преди 7 години
Това не е парк, а частни имоти. Много крадци са се насочили към него и искат да открадната от хората имотите им и да ги превърнат в парк.Ако искат парк, него да си съборят блоковете, в които живеят и там да засадят дървета - аз съм съгласен.Стига кражби!
1
3
 
21
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Няма как да бъде спасен този парк. Парите са взети.