Дядо – "златна кокошка" за апаши: 20 дни им дава пари!

Рекордьорът им дал над 40 хил. лв, "съдействал" за залавянето им
Обновена: 23 авг 2016 12:32 | 23 авг 2016 10:37,
53
Дядо – "златна кокошка" за апаши: 20 дни им дава пари!
Снимка: Gettyimages

Въпреки многобройните предупреждения и публичното разкриване на схеми за ало измами, всеки ден списъкът с ужилените възрастни хора става все по-дълъг, а сумите – все по-стряскащи.

Новият "рекордьор" е дядо от Поморие, който се превърнал в "златна кокошка" за мошениците.

На 22 август около 10:40 ч. в РПУ - Поморие е получено съобщение от 81-годишния мъж за това, че на няколко пъти е давал големи суми на непознати хора, като общата им стойност надхвърля 40 хил. лв.

Още по темата

Преди около месец възрастният човек получил телефонно обаждане от мъжки глас, който оприличил на племенника си, живеещ в София.

"Племенникът" заявил, че му изпраща колет с хапчета и други ценни вещи, но за да го получи трябвало да плати сумата от 1 500 лв. на преносителя. Помориецът дал парите на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес.

Така мошениците надушили, че дядото е податлив и бързо го вкарали в друга, но актуална схема "съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници", пише "24 часа".

За периода от 15 юли до 03 август ужиленият теглил три пъти пари от банков клон във Варна, тъй като служителите от поморийския клон го разубеждавали и отказвали да му изплатят исканата сума. Установено е, че за посочения период помориецът предал на измамниците сумата от общо 22 000 долара и 6 500 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Припомняме ви, че полицията в Бургас също работи по уникален случай – възрастна жена толкова се вживяла в ролята на "под прикритие", че четири пъти давала пари на телефонни измамници преди да се усети, че е станала жертва на престъпление.

Схемата е много популярна напоследък - "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници".

Като начало бабата хвърлила 2 500 лв. през терасата на дома си. Впоследствие на три пъти жената теглила пари от банка, като първия път дръпнала 7 000 лева, който оставила зад ел. табло на ул. "Св. Св. Кирил и Методий".

Вторият път изтеглила сумата от 5 400 евро, която отново оставила зад същото ел. табло, а третият път - 7 000 евро, които оставила на земята до кофа за боклук, разположена на ул. "Св. Св. Кирил и Методий".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
12
 
! Отговори
Никол преди 7 години
Започвам да вървя след бабички,носещи торбичка,които оглеждайки се ХИТРО я оставят ДО някое кошче за *** или ЗАД ел. табло:):):)....Може да ми излезе КЪСМЕТА:):):):)
40
7
 
0
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Някой някога казвал ли ти е, че си забавен или само ти си го мислиш?
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШампионНищо няма да оберат. Тях ще оберат.
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само колко я е закъсал българина, че като чуе че някоя баба си заделила някакви пари и му избива веднага алчността "Ама как? От къде ги има тези пари" Моята баба взима 190 лв пенсия и пак си заделя. Нито краде, нито проси, нито дава имоти под наем. Просто пести, не пуши, не пие, не ходи по чалготеки да черпи. Ама това много хора не го разбират и искат само да харчат.
37
0
 
0
 
! Отговори
урбанизация преди 7 години
Старите хора са си добре мисловно,да не се окаже, че са били в помощ на същия мошеник,но отдавна когато той е бил малко дете и да се подлъгват по някакъв спомен останал от него.Кумири,възможно ли е ?
36
0
 
10
 
! Отговори
един друг преди 7 години
И още нещо да добавя: понятието "беден" или "богат" са много заблуждаващи. Потребностите на един пенсионер не са като на един човек в активна възраст. Тоест "богатството" за един пенсионер може да изглежда като "нищета" за един човек в активна възраст. Хванете се замислете малко и стига сте се изразявали с клишета.
35
5
 
6
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Когато почнат да се появяват всеки ден статии за починали пенсионери и аутопсията покаже, че са умрели от глад - ще повярвам. Докато е пълно със статии за пенсионери хвърлящи пари през балкона съм много далече от мисълта, че "едвам свързват двата края". За България говорим.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един друг 33Аха и казваш всичките имали пари и едва ли не няма бедни пенсионери тук. :D Може би не говорим за една и съща държава.
33
0
 
26
 
! Отговори
мую преди 7 години
Ама внучето ако му поиска за шоколад , ще рече: Нямам чедо , пенсийката не стига !
32
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А служителите на банката в Поморие, след като са го разубеждавали и не са му изплащали исканата сума, къде са спали, че не са уведомили полицията, като са се съмнявали в измама? Или и банката е в схемата и изнася информация кой възрастен човек има по-големи спестявания?
31
0
 
13
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До анонимен 26:Благодаря ти за пожеланието. Определено бих искал на старини да мога да се разделя с 40000 лева и това да не промени начина ми на живот.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кат си *** и *** ще даваш.
29
2
 
12
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До Анонимен 27:Защо аз да ти казвам - питай пенсионерите. Ама хайде, ще взема да те осветля. То реално съм дал по-долу линк и се вижда как става, ама трябва да не те мързи да четеш. Ми много е просто - освен пенсията има и други доходи. Примери: апартамент/стая/магазин под наем, земя под аренда, добри роднини, които дават от време на време, много от пенсионерите освен пенсия взимат и заплата защото работят, лихви от депозити, спестено през годините. Има и още куп други начини да се изкарват пар
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срам за България!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен това е поредната измислица.Не може да си толкова ***, а ако си -значи малко са ти взели.Докато има такива б.аламурници, ще има и измамници.Честен човек трудно се ***.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука са замесени много хора, това е цяла престъпна мрежа от ранга на наркобизнеса, контрабандата и т.н.
25
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един друг 23Не слагай всички под едни знаменател. Тези пенсионери с пари ги знаем, че са от "партията" . Кажи ми как една пенсионерка (която не била партиен член) с 150 лв. пенсия като трябва да си покрива разходите с тях ще извади 30000?
24
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един другА дано и ти стигеш до днешното "богатство" на българския пенсионер.
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядото ги е давал на вноски докато станат 40 000 лв чак след това се е сетил, че може би може и да има някаква измама :)))) Вече се чудя дали тези пенсионери не се правят на глупави само да участват във врътката и да се оплакват на държавата, а всъшност да не са им взели нищо.
22
15
 
20
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Българският пенсионер е всичко друго, но не и беден (слагайте минуси на воля). Примерите около нас са безброй и само сляп не ги вижда. Ето ви още:dnesbg/crime/2016/08/18/baba-bogatashka-tarikatee-igrae-go-prosiakinia.312840(пенсия + рента + просия). Всеки пенсионер го е измислил и няма никакви проблеми. Дори и ровещите по кофите го правят от скука. Едва ли ви се вярва, но дори и гледането на сериали по цял ден писва и затова се разнообразяват. Ако искате вярвайте - все ми е тая.