Абсурд в Севлиево: Погребват по трима на ден, в точен час

По този начин се създавало ред, смятат от Общината
Обновена: 25 авг 2016 07:21 | 25 авг 2016 07:16,
19
Абсурд в Севлиево: Погребват по трима на ден, в точен час
Снимка: архив, Булфото

Нестандартна заповед ограничава погребенията в Севлиево. Всеки ден в града могат да се погребват не повече от трима покойници и то в точно определени часове.

Заповедта обаче предизвика гневни реакции сред местните и траурните агенции, предаде Нова тв.

Първо погребение – в 11 часа, второ в 13 и трето 14,30 часа. Това гласи едно от първите решения на новосформираното общинско предприятие "Обреди" в Севлиево. Причината за заповедта?

"По този начин се създава един ред. И този ред хората вече са го научили и това са определени часове за погребенията и се създава една традиция", на мнение е Пламена Христова – директор на ОП "Обреди" – Община Севлиево.

Жители на Севлиево, обаче, не са съгласни с този регламент. След негативната обществена реакция авторите на заповедта признаха, че в текста има празноти. Не са засегнати случаите, когато починалите ще са повече от трима.

"Ще издам специална заповед за такива изключения, че е възможно. Разбира се, че ще се организира нещо извънредно и специално", коментира още Пламена Христова – директор на ОП "Обреди" – Община Севлиево.

За издаването на заповедта собственичката на една от петте траурни агенции в Севлиево даде друго обяснение. Тя упрекна директорката на общинското предприятие "Обреди" в конфликт на интереси, но пожела анонимност.

"Тя е дъщеря на конкурентна фирма, които имат филиал в Севлиево. Те са габровци и оттам се диктува порядката на организация, защото в Габрово е така", обясни собственичката на една от петте траурни агенции в Севлиево.

Севлиенци обаче са единодушни: На онзи свят ред няма!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Севлиевопогребения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава простотия, да не говорим за зловещите гробища, по света това са паркове, където хората се разхожда и децата играят, красота, спокойствие. При нас сърцето ми се свива, като отида на такива места. Огромни каменни плочи, коя от коя по-голяма зловещи дървета, мръсотия, храна. Дори и в смъртта е изкривена представата за нормалност. А може да е толкова по-простичко и нормално.
15
0
 
3
 
! Отговори
Черен хумор преди 7 години
Ми, ще мрът по график. На бабата и се казва, че най-ранната дата е примерно на 31. 08. и точка. Да не е посмяла да умре по-рано, че лошо. А могат и предварително да раздават дати. Ей, така със записване и си знаеш кога ти е датата. Даже може и списъци за догодина да правят.*** история!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от ден на ден се убеждавам че всички чиновници са без мозъчни същества който само гледат по какъв начин да усложнят и без това тежкия живот в България , скоро може и да искат предварителен списък на умиращите и всеки да си запази ден и час кога ще умре
13
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смъртност в България: 14.4 на 1000Население на Севлиево: 25 000Ерго, средно умира по един човек на ден в града.Севлиево трябва да има четирикратно по-голяма смъртност от средната за страната, за да бъде тази заповед проблем и действително абсурд. Но в такъв случай някаква си глупава заповед би била най-малкият проблем за Севлиево.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъдро решение. Задача:Събота. На главен път 4 София-Варна (E772) в челен сблъсък между два автомобила в района на гр. Севлиево загиват намясто 6 души. В кой ден и в колко часа ще бъде погребан най-младият участник в ПТП, ако по болест и старост в Севлиево починат още 4-***?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отгатна ли, мнозинството в общ. Севлиево е от ГЕРБ, кметът също.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От цялата статия повече от ясно става едно:Пламена Христова е директор на ОП "Обреди" Община Севлиево.А как съвместява и длъжността "дъщеря на фирма" засега остава загадка.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8Ти да не се мислиш за светец, хайде бягай на опашката отзад и си чакай реда!
8
6
 
4
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
На умрелите им е все тая в колко часа ги ровят. Какво лошо има погребенията да са по график? Нормално е ако има повече от 3-*** да се увеличат и в графика. Но Севлиево е 30 хил. град. При 10 на 1000 годишна смъртност, прави 300 ч на година, или по-малко от човек на ден. То е въпрос на елементарни сметки и организация.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези с кастинг за тъпотия ли ги избират в общината, бе!
6
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6Ти с тази тежка ирония към покойниците си грешник. Надявам се да не ти се наложи да спазваш реда и да изчакваш да се освободи час. Запиши си час за доктор. Има нещо сбъркано в чипа ти. Болната ти глава ще ти се отрази на долната глава, ако не си вземеш мерки. И няма да можеш да допринесеш за раждаемостта на РБ. Сериозно вземи мерки.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз я гледах вчера по новините)) по общините е пълно с таквиз кухи ***! :-) :-)
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахах аз а ражданията нещо почасово няма ли дапуснат !?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боляри са.
2
0
 
18
 
! Отговори
ДОЗО преди 7 години
ЯКООО ТО НАЛИ ОПРАВИХА РАЖДАЕМОСТА ТА НА УМРЕЛИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ТУРЯТ РЕД
1
0
 
44
 
! Отговори
ined преди 7 години
Госпожа Христова да забрани и да умират повече от 3-*** на ден, иначе може да се получи задръстване в моргата.