Синя зона "бежанец": Мигрантите – в отделни части на градовете

В новите зони обаче трябва да има болница и пазар
Обновена: 31 авг 2016 11:09 | 31 авг 2016 08:52,
75
Синя зона "бежанец": Мигрантите – в отделни части на градовете
Снимка: архив, Bulphoto

Бежанците у нас ще бъдат ограничавани в определени зони. Едно от условията е в тях да има болница и пазар. Зоните може да са квартали или цели градове. Извън тези места те няма да имат право да се придвижват свободно.

Това е една от мерките, набелязани след среща на шефа на ДАБ Петя Първанова и началника на полицията в Харманли Ангел Цанков, събщи "Монитор".

Още по темата

Днес на правителственото заседание ще бъде разгледан и устройственият правилник на центровете за настаняване на бежанци, така че те да станат от затворен тип.

Това ще рече, че ще има части от сградите, където да се отделят хората, които нарушават реда. Те обаче ще имат място за разходка, както и място за срещане с адвокати и представители на неправителствени организации.

След безредиците от неделя вечерта в бежанския лагер в Харманли вече има вечерен час и засилен полицейски контрол.

От Агенцията за бежанците са подготвили и промени в Закона за убежището, които предвиждат определянето на зони за придвижване на лицата в процедура по предоставяне на международна закрила.

Според ръководството на агенцията тези зони няма да засягат човешките права, но онези които ги прекрачат, ще бъдат санкционирани и изпращани в помещения от затворен тип. В същите помещения ще бъдат изпращани и системните нарушители на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И някой българин да е съгласен за тези бъдещи гета? Два вагона народ тровят цяла България? Политици били. Дали горят по-различно като се запалят??
32
1
 
40
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
И във кой градове ще бъдат заселени.....и защо във малка България......Европа е голяма.......най накрая ще стане така че ще трябва да се избиваме май.........
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега на изборите нали си знаете - не гласувайте или пак за Борисовци ,реформаторци и т.н
30
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята май се повтаря с гетовизирането на ромите след 1944? И какво създадоха гениите? Гета с плодяща се, неграмотна и криминална маса. С претенции. А тия имат много. Кой от къде е - нямат място тука. Никой не ги е искал. След време ще имат и законови, и териториални претенции по етнически принцип - да ни е честито. Шут през границата и да не са стъпвали тука.
29
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Зоните може да са квартали или цели градове''. - Това е началото на заселването на България с ,,бежанци'' и превръщането и в буфер ! Честито ,унищожихме се сами !
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мигрантите, барабар с ромовете - в Припят!
27
2
 
44
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Съсипаха тази държава-27 г крадоха народа- съсипаха икономиката оставиха хората без работа- 2.5 милиона хора избягаха завинаги-Сега берем плодовете от войните създадени от САЩ и Европа за да заграбят петрола- БГ какво спечели? едно нищо- хиляди бежанци които явно ще останат тук -Европа е лицемерна и несолидарна -Очаквам скоро и Германия да ни прати бежанци стотици хиляди -като фалшифицират регистрациите им в БГ -Кой народ ще оцелее между 1 мил неработещи роми -2.5 мил пенсионери и хиляди мигрант
26
1
 
41
 
! Отговори
Квартала преди 7 години
Ясно е, че няма да има кой да им построи нови пазари и болници, така че хората да си продават апартаментите с време и да се спасяват.. зоната можело да е квартал.... ми утре им заграждат овча купе и кво да правят хората там?
25
3
 
25
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Лечението ще им го плащат толерастните евроатлантици от София.
24
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, защо ни докара тия бежанци ?! Ние себе си не можем да изхраним, а сега още гърла и то мюсюлмански ни докара! Ще отговаряш пред народа си за това си престъпление!!!
23
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо трябва да има болница? Платили са си здравните осигуровки ли?
22
1
 
38
 
! Отговори
Да благодарите , ей преди 7 години
И да не забравите да благодарите на Тиквата , дето ви заформя гета и мюсюлмански радикални анклави !
21
1
 
30
 
! Отговори
scbg преди 7 години
До АнонименАз като живея в един от кварталите и чинно си плащам кредичето, за 50 кв.м който съм купил какво съм виновен
20
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да се опитаме да бъдем сериозни в дискусиите тука - Каквото и да направят властниците ни, на народа наистина ще му писне и ще почне да трепе бежанците. Това е въпрос на организация и решение. Колко му е да се събере примерно на квартален принцип група от десетина българи и да бастиса 3-4 бежанци днес, 3-4 бежанци утре и така нататък. Няколко такива групи заедно могат да прочистят София например. Така полека-лека проблемът ще се изглади. Дали този месец или другия и т.н. - Неизбежно е.
19
1
 
45
 
! Отговори
Байчо преди 7 години
Преди време бях чул, че според някакви си закони на ЕС, ако на дадена територия се оформи концентрирано мнозинство от поне 1 млн. от даден етнос, то този етнос има право да поиска и да се отдели в автономия. Ето това ще стане накрая с подобни идеи на "великите" ни управляващи, които после ще се оправдаят с ЕС.
18
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отлично! Зоните за отделяне на мигрантите да бъдат кварталите Витоша, Симеоново, Бояна и близките - там има и Болница (Правителствена) и пазари (молове). Така властниците ще разберат проблема на свой гръб.
17
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да стане с центрове и изолация. Те ще искат още и още и още и ще бягат от тези центрове. Трябва или да ги подгонят обратно към Турция или да ги натикат в газови камери или просто да запеят картечниците по тях.
16
1
 
44
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Гетоизиране се нарича това. Просташки народ с просташки управници могат само просташки решения да родят. Само малко разум трябва, за да стане ясно каква бомба със закъснител може да е такова изолиране. Но разумът е поруган и прогонен от територията на ***, които си избират тиква за лидер и търпят полуграмотен *** да върти половината държава.
15
2
 
33
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Освен това и джамии с мюсюлм центрове трябва да се построят,в тия гета ще властва ширията.
14
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е да помогнеш на бездомно куче. Хуманно е и удовлетворително. Приемливо е.Съвсем друго е да прибереш цялата квартална глутница в двора си.