Бус удари пешеходка в Шумен, пресичала неправилно

Жената е настанена в болница с опасност за живота
21 сеп 2016 12:44,
21
Бус удари пешеходка в Шумен, пресичала неправилно
Снимка: Архив, Булфото

52-годишна пешеходка е с опасност за живота, след като е била блъсната от автомобил в Шумен, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал на бул. "Симеон Велики", близо до Земеделския институт в Шумен. Сигналът е подаден малко преди 08:30 часа тази сутрин.

Изяснено е, че водач на фирмен товарен автомобил Фиат “Скрудо” с шуменска регистрация ударил пешеходка, внезапно пресичаща на необозначено място.

Пострадалата е настанена за лечение с черепно- мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив, фрактура на втори шиен прешлен и на лява подбедрица. Има опасност за живота й.

46-годишният шофьор от Шумен е тестван за алкохол, наличие не е установено. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
Пояснение 2 !*** тогава означава кукла!
19
2
 
1
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
Е затова има ПТП :) При навлизане на път с предимство водачът е длъжен да спре , да се огледа и да прецени дали е БЕЗОПАСНО да се включи в движението! Лошата преценка пак казвам не е Ваша вина , а на този дал ви книжка! А 18 да не ти се случва да ти изкочи пешеходец докато караш с 50км. Тогава съм сигурен , че тезата за съвиновност ще ти се изпари мигновенно. Ако искаш съм готов да разиграем сценария с *** :) Ти карай с 50, аз ще ти го метна 5м пред колата. Съгласен??
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки движеш се с превишена скорост трябва да е виновен при ПТП, независимо, че е бил с предимство. Само в случай като този, когато се пресича на забранено място, т.е. не става дума за предимство, превишилия скоростта трябва да е съвиновен. Иначе няма да се оправим. В случая не пише с каква скорост е бил буса, но едва ли е бил с разрешена скорост. Ако беше така, щеше да спре.
17
0
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
И как в далечината ще разбереш, че оня се движи с 250 км/час при разрешени до 50 км/час. Хич не е просто - за 5 секунди, оня ще ти измине 350 метра. В никакъв случай не можеш да разбереш, че оня ще е след 5 секунди при теб, а не след не по-малко от 25 секунди, каквото е ограничението на скоростта там.
16
2
 
0
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
И в крайна сметка никаде в статията не пише водача да е бил с превишена скорост! Така , че редно е да коментираме неправилното пресичане , което е станало "внезапно". Другото е свободна интерпретация. Така , че любопитно ми е какво мислите , ако все пак водача е карал с разрешената скорост и камикадзето се е метнало пред колата?? Виновно ли е или пешеходеца винаги е с предимство???
15
3
 
0
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
А пък като видиш тия с 200 , спираш, изчакваш ги да минат, след това подаваш сигнал към КАТ и си чист пред съвестта ти. Но в БГ масово си затваряме очите за всичко , а когато стане белята - търсим вината в другите! Когато съседа бие жена си , за да не си разваляме отношенията или от страх си траем. Когато я убие от бой , питаме каде са институциите! Е не става така! Затова - като те блъсне кола , когато пресичаш неправилно - съд, глоба, затвор. Закона е за всички! За пешеходците няма изключения!
14
2
 
0
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
Ми просто е. Ако си без предимство и те шибне някой с 200 пак си виновен , защото си направил нарушение при което не си се съобразил с останалите участници в движението. Когато карам с 50 км и нацеля дупка и си строша колата , идва КАТ и ми прави акт затова , че не съм се съобразил да нацеля 20см дупка а съм нацелил 30см :) Ако ти не можеш да прецениш , че идващата кола е с 200 а не с 50 - то тогава ти не си виновен. Виновен е този , който ти е дал книжка. Така че - да просто е!
13
0
 
3
 
! Отговори
Не е толкова просто преди 7 години
Не мога да разбера защо се омаловажава нарушението превишена скорост спрямо нарушението за неправилно пресичане?! В повечето случаи, ако МПС не се е движело с превишена скорост, нямаше и да блъсне пешеходеца. Много често се случва една друга много подобна ситуация - от път без предимство в населено място,МПС излиза на път с предимство,но бива блъснато от някакви правещи си гонки и движещи се с над 200 км/час по пътя с предимство при ограничение до 50 км/час. Защо да е виновно МПС без предимство?
12
2
 
4
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
И друго не мога да разбера. Защо се опитвате да омаловажите едно нарушение спрямо друго???? Медал да дадем ли на пешеходката, че храбро е тичала през булеварда?? Ако беше пресичала през подлез шанса да я блъсне кола е 0.00000003%. Ако е пресичала на светофар - 4.5%. Там кадето и е кеф - 50%. В нейния случай - 100%! Не защитавам водача! Проблема е КАТ. Ако глобяват наред няма да е така. Я как се научихте да карате с колани :)
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 4А аз си спазвам ограниченията на скоростта. Ама по Цариградско тя е 80, така че ако някой ми скочи пред колата и го тресна с 80 км какво правим? След една определена скорост вече е все едно защото краят ще е фатален.
10
2
 
2
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
Според закона вина има този , който предизвика ПТП. В този случай КОЙ предизвиква ПТП? Неправилно пресичащата или автомобила , който се движи там където е определено за него? При отнето предимство кой е виновен?? Между 2 коли , тази която се движи по път с предимство кара с 80 вместо 60. Кой е виновен за ПТП?
9
2
 
1
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
До 7Абсолютно невинни трябва да са. Спрямо блъснатия пешеходец! За превишената скорост си има глоба! Или ако направи ПТП с друга кола. Ако кара с 80 и го блъсне виновен ли ще е или тогава е невинен??? На всичкото отгоре поне в София масово на големите булеварди има подлези! И въпреки това се пресича през платната. Значи ако може да ги блъскаме с разрешената скорост - СУПЕР! Виждал съм след удар на пешеходец с 30км какво му се случва. Возех се в таксито , което го бутна. При 60 не ми се мисли!
8
0
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Ти пишеш за последствията за пешеходката, а въпроса беше за вината според закона.
7
1
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Че не се пресича там, така е, не се пресича. Само ми кажи ако по Околовръстното някой го блъсне с 150 км/час, ще бъде ли и той виновен? Същото и с Цариградското - при разрешена скорост до 80 км/час, редовно има едни са над 120 км/час. Те, ако блъснат някой, невинни ли ще са?
6
2
 
3
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
До 5Ми представи си го така - ако не е пресичала нямаше да има удар! Сложно ли ти е? А дали е с 50 или 90 ефекта е кажи речи същия. В нета има достатъчно краш тестове с коли при различна скорост. Едно е да пресича на 50м и да не можеш да спреш - друго е да изкочи на 2 метра пред колата!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърди се, че пешеходката е пресичала неправилно - хубаво, приемам го на доверие, въпреки че е възможно буса да я е влачил на голямо разстояние от пешеходната пътека, където е пресичала.Какво става, ако неправилно пресичаща пешеходка бъде ударена от бус движещ се с превишена скорост, примерно при разрешени до 50 км/час, буса може да се е движел с 90 км/час? Пак ли само пешеходката е виновна?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм от Шумен и нямам представа каква е обстановката там, но изпаднах в потрес когато видях един дядо как си тича между колите на Околовръстното на София!!! Прескочи си мантинелите, човекът и хукна! Е, ако не дай Боже някой го беше блъснал?! Тия хора като са решили да се самоубиват да скочат от високо, вместо да причиняват стрес на невинни хора. А през Цариградско как си тичат... не е истина! Така, че ако случаят е такъв... съчувствам му на шофьора!
3
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Браво на буса. Да се върне и да удари пешеходката още два пъти.
2
2
 
4
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
Проблемът тук е, че масово се пресича неправилно!!!! И досъдебното производство не трябва да е срещу водача, а срещу пешеходеца! Да възстанови щетите по превозното средство и да заплати за преживяния стрес от водача на МПС!!! Аман от специалисти по скоростта. А че е пълно с камикадзета , които пресичат кой как му е удобно и без никакви санкции??? В Словения глобата за неправилно пресичане е 300 евро! И ги глобяват! А за пресичане на червено е 500!
1
0
 
5
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Проблемът тук е, че няма да установят с каква скорост се е движил буса. Може да е бил с 30, но може да е бил и с 130 км/час. Бусовете се движат с превишена скорост доста по-често и с по-голямо превишение на скоростта в сравнение с повечето леки коли.