Пари за ремонт на пътя убиец Русе - Бяла няма, няма и да има

Павлова обеща да позакърпи дупки, да изреже опасни дървета
70
Пари за ремонт на пътя убиец Русе - Бяла няма, няма и да има
Снимка: БТА, архив

На 7 декември 2006 г. камион блъсна автобус с 30 пътници. Той се сгромолясва от 15 метра височина на брега на река Янтра. Издъхват 18 души, 11 са тежко ранени. Това е най-тежката катастрофа, станала на пътя Русе- Бяла, който обаче заради голямата концентрация на произшествия вече е станал популярен като пътя убиец.

Още по темата

Още тогава властите обещаха да намерят пари за ремонт, но такива и до сега няма. А героят, спасил 11 човешки живота при ужасяваща катастрофа край Бяла Атанас Генчев, почина вчера и не дочака да види новия път.

"Трайният ремонт на пътя Русе – Бяла изисква значителен финансов ресурс, с какъвто Агенция "Пътна инфраструктура" не разполага", призна и регионалният министър Лиляна Павлова в писмен отговор на въпрос на депутата от РБ Настимир Ананиев, който оглавява Комисията по транспорт на парламента.

За 2015 г. в участъка между двата града са регистрирани 1683 нарушения, станали са 234 произшествения, с 11 убити и 68 ранени. Освен че е изключително натоварен, пътят е с лошо качество на асфалтовата настилка.

В писмения си отговор Павлова отчита значението на пътния участък, който се явява ключов по направлението от и към "Дунав мост".

Посочва, че със средства от бюджета през изминалите две години са извършени дейности по "изкърпване на компрометирани участъци от настилката, профилиране и попълване на банкети, почистване на отводнителни окопи и ландшафтно оформяне".

През септември-октомври предстоят още ремонтни дейности на участъка Русе-Бяла, които ще включат отново "изкърпване" на деформирана настилка, както и изрязване на "опасни крайпътни дървета", уверява Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Да умреш свинетке преди 7 години
Винаги като минавам по тази пътека (оправете си името на статията това не е път а коларска пътека, разорана нива пълна с камъни и трапове, шипове от стърчащ асфалт и какво ли не още) си пожелавам от все сърце Б.Б и свинетка да минат от там с личните си коли, с целите си семейства в тях и да се блъснат. Целите им семейства да измрът само тия две прасета да оцелеят и всеки ден да им се налага да минават от там хубавичко да си го припомнят. Да се блъснете и да извадите децата си разпорени от колите
57
0
 
17
 
! Отговори
Xx преди 7 години
При откриването на залата в Русе Борисов заяви, че пътя трябва да бъде оправен, защото му било писнало да чува всеки ден за загинали. Каза на Павлова да намери пари. Тя потвърди и се съгласи. Явно Борисов е решил проблема като предпочита да не чува за ПТП-тата по този участък.
56
0
 
5
 
! Отговори
До 61 преди 7 години
Има тол такси за товарните автомобили, не за леките.
55
0
 
21
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Няма смисъл от ремонт защото ремонтираха пътя Самуил - Подайва Разградско елате вижте напука се. В държавата няма човек, институция да спре кражбите.
54
0
 
29
 
! Отговори
Мутренска демокрация преди 7 години
Когато спрете да крадете, тогава пътищата и страната ще са в добро състояние, а не когато винетките са 500 лв, тия ги разправяй на онези без образование в гетата, а засега няма никакви признаци ситуацията с алчността на народните представители да се промени към по-добро, даже ще става все по-зле в следващите години, все по-глупави и все по-алчни ще стават, докато страната не приключи окончателно. Гарантирано!
53
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жо Павлова, хайде обяснете как по западните пътища няма да видиш дупка, пътния им данък е почти като нашия и някъде няма даже винетки. Щ-------------Няма винетки, но има тол-такси. Ти с винетка за смешните стотина лв на година ли смяташ, че могат да се поддържат пътища? Докато не стане винетката поне 500 лв пътищата ще са в това състояние.
52
4
 
31
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ПАРИ ЗА ПЪТЯ РУСЕ - БЯЛА НЯМА ЗАЩОТО СВИНЕТКА ПАВЛОВА И ГЕРБАДЖИЙСКОТО СЛЪНЧЯСАЛО МУТРАГЕНСКО ВЕЛИЧИЕ ТИКВУН ЛОВКО СА ГИ ПРИСВОИЛИ.
51
0
 
21
 
! Отговори
Мутренска демокрация преди 7 години
Проблемът на света е, че главно се управлява и контролира от хора с ограничена гледна точка и дебилен, силно егоистичен начин на мислене нямащ нищо общо с обективната реалност и природа на космоса, човешкият свят и начина по който преживява тази триизмерна физическа реалност е отражение на начина на мислене на хората, на колективното ниво на съзнание на цивилизацията. Ако всички бяха добронамерени и с цели да построят един развиващ се свят подкрепящ радостта от живота, то той щеше да е такъв.
50
1
 
21
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
Понякога разбира се в зависимост от Пътната обстановкаВ България НАЙ ВЕЧЕ заради неяЗаради Лоша неправилна и липсваща Маркировка и Съоръжения като мантинели шахти и дрЗаради дупки ями и ПропастиЗаради превозни средства като велосипедисти , каруцари с извънгабаритни товари движещи се и предприемащи рисковани. Маневри Също така заради пропуски в правилника на движение като с Регистрацията на АВТОМОБИЛИ С ДЕСЕН ВОЛАН Мил.ПричиниИ как изобщо може да сравнявате България с Европа
49
3
 
30
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Г-жо Павлова, хайде обяснете как по западните пътища няма да видиш дупка, пътния им данък е почти като нашия и някъде няма даже винетки. Щом не ставате за управление -отивайте си и някой по-кадърен да се заеме. За пример Бургас преди кмета им беше ужасен град с объркано движение. За двата си мандата го направи приличен, почти европейски изглеждащ град. Вдигнахте цената на винетките с идеята да има пари за пътища и пак няма. По-добре Вас да ви няма .
48
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лили, трябва малко по-честичко да минаваш по тоя път. По възможност с цялото семество.
47
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На верните герберчета, дето са им виновни само шофьорите, ви пожелавам и вашите деца да минават по два пъти на ден по този път!Когато има концентрация на ТПТП-та, е повече от ясно, че има проблем с пътя.
46
0
 
15
 
! Отговори
Мутренска демокрация преди 7 години
Накрая ЦРУ и САЩ ще дестабилизират района, както по принцип правят за да могат да си продават оръжието, военно-промишления комплекс без конфликти не може да съществува, и така :)
45
1
 
25
 
! Отговори
Мутренска демокрация преди 7 години
Ами на първо време след 10 години България ще е 1 град и няколко курорта, икономиката ще е все по-издъхваща, данъците и таксите все по-високи, социално слабите с ниско образование или никавко все повече, пенсионерите все повече, пенсиите все по-ниски, работещите все по-малко, мутрите все същите "бизнесмени" с бизнес на светло и все същите политици мислещи само за развитието на страната, обезлюдяващи територии, нивото на съзнание все по-ниско, основните ценности и стандарт все по-животински.
44
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По цял свят хора мратт в катастрофи, и там ли пътя им е виновен ?
43
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** не могат да карат и после друг им е виновен.Добре, пак да карат така.
42
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо Павлова да е виновна?Тя ли караше колите дето катастрофираха?
41
1
 
17
 
! Отговори
Заключение преди 7 години
Факт е, че министърката не може да направи разлика кое изказване е общоприето, кое е нагло и кое е безочливо!
40
20
 
4
 
! Отговори
Напред Лили! преди 7 години
Руските *** плачат - това е хубаво :)
39
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи пътя бил виновен, а не шофьорите които карат безумно ?!С такова мислене нищо не става от вас...