Харманли на протест: Станахме клоаката на Европа!

Хората искат бежанският център да стане от затворен тип
2 окт 2016 11:45,
49
Харманли на протест: Станахме клоаката на Европа!
В началото на месеца Харманли отново излезе на протест Снимка: архив Булфото

Жители на Харманли подготвят нов протест срещу мигрантския център в града си. Предишният протест се състоя преди по-малко от месец, припомня БНР. Междувременно в центъра, където са настанени вече около 3 хиляди души, започна изграждането на нови помещения.  Хората твърдят, че не могат спокойно да се движат дори в центъра на града.

Още по темата

"Ние се превърнахме в клоаката на Европа", заяви млад мъж пред bTV. Негов съгражданин пък поиска затваряне на границата.

"Нямат място тук, това са хора с неизвестен статут", мотивират се протестиращите.

Хората поискаха незабавно да бъдат изпратени още полицаи, както и лагерът да бъде от затворен тип. В Харманли живеят 10 000 души, а капацитетът на лагера е 5000 души. В момента бежанците там са 3500, като вече е обявена обществена поръчка за още фургони.

В 12.30 ч. започва демонстрацията. В Харманли има засилено полицейско присъствие. Обитателите на бежанския център са посъветвани да не напускат пределите му, докато тече протестът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Miriyam преди 7 години
Takova saotnoshenie na mestno naselenie i migranti e mnogo polezno i mnogo dobro za imotnia pazar v Bankia, Bistrica, Krushevo, Shipka, Samokov, Faculteto, Stolipinovo, Dragana, Mirovene, Etropole...
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе интересно защо не ходят към ОАЕ, Кувейт, Саудитска арабия, Египет, Катар, Бахрейн ами към Европа, защо не ги приемат братята мюсюлмани, които са с пъти по-висок стандарт от ЕС? Или има друга политика, която подклажда САЩ за дестабилизация на Европа. САЩ са най-големия враг на ЕС, да знаете.
23
4
 
3
 
! Отговори
до червените КХМЕРИ преди 7 години
,,пра,, БЪЛГАРИ ........монголоиди, /татари/ Толкова *** индивид си че не си струва да ти отговарям. Оставям те да си умреш ***.
22
0
 
15
 
! Отговори
Вели преди 7 години
То цялата страна се превърна в Клоака-максима, че даже и цяла Европа.
21
0
 
35
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Нямам нищо против да се помогне на хора в беда,бягащи от всекидневния ужас!Но от тези 3 500 сигурно едва 1000 са избягалите от размирните райони.При тях няма интеграция,при тях идват в Европа,и се забулват и си продължават живота както преди,и искат да сме толерантни.А който и да отиде в мюсюлманска държава,трябва да живее и да ходи по улицата както е по мюсюлмански!Няма ги такива ама "човешки права" ама християнин,или се забулваш или затвор.И тук така или по Европейски или да ги няма!
20
10
 
7
 
! Отговори
Не са нашите преди 7 години
До бла,бла 18Колкото и да не са ми приятни нашите политици, не те забъркаха тази каша с масовата миграция. Не могат да бъдат винени за умопобърканата политика на Германия, прочие западняци и САЩ. Правят каквото могат при тия обстоятелства. Успяха да отклонят голямата вълна и тя мина през Гърция. Не само Гърция, и държави като Италия и Франция, които имат само морска връзка с ислямския свят, станаха приемници и коридори на преселението.В сравнение с тях нашите са родолююбци.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova go kajete na boiko i gerb
18
0
 
44
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Подкрепям Харманли . Всичко трябва да спре сега , когато са вече близо 15 хил. Иначе нищо хубаво не ни очаква ....
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Istina e no naroda gi isbira tia dedo vsimat reschenia i stsnaha milioneri ot selenduri
16
5
 
23
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Че вие чак сега ли го разбрахте? А когато един човек беше нарисувал БГ като тоалетна чиния вместо да се стегнем и отрежем главата на червения октопод ние подскочихме като ощипана вдовица. Затова от 10 год. набивам в главата на детето да си събира багажа и да се маха от тоя ***. Аиде започвайте да лицемерничите
15
3
 
27
 
! Отговори
бла,бла преди 7 години
И като не е ГЕРБ, викате ще ги спрат мигрантите? Ако е БСП, няма да е същото?! Напротив, всичките са скапани продажници, до един!
14
49
 
5
 
! Отговори
Бежанец от Бурунди преди 7 години
Германия прие над милион бежанци , вие правите проблем за 3500.
13
5
 
21
 
! Отговори
fghh преди 7 години
Klechka kibrit
12
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОРАТА в Харманли заслужават подкрепа срещу тия ..........
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 12. ТИ МНОГО БЪРЗО РАЗБРА , .....
10
49
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЛО, ТЕЗИ ХОРА БЯГАТ ОТ ДИКТАТОРА НЕ СА ЗА КОНЦЛАГЕР ИЛИ СОЦЛАГЕР.. Удари се ПО ГЛАВАТА И СЕ СЪБОДИ.
9
1
 
43
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НАДУПИЛИ СЕ ЗА ПАРИ. ЗОРЛЕН ПРЕВЪРНАХА Бг в *** и всякакви мръсотии и *** ги събират в бедните райони където хората не могат да направят нищо. Тези от правителството заслужават народен съд
8
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом обикновените хора са на протест значи има проблем за решаване. Това са жителите на града а не политици или платени НПО.
7
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито, 3500 мигранти в град с население 10000!
6
1
 
88
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
И аз искам един фургон за вилата, ама не ми дават безплатно. Идва обаче някой от някъде, без да е платил и 1 стотинка данъци в тази държи му дават. Поне ги хванете тези неидентифицирани хора да полагат обществено полезен труд.